روز گذشته در مراسمی که با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، شبکه آنلاین خرید و فروش کالا و خدمات بایا رونمایی شد. دكتر ابراهیم ابراهیم بای، ایده پرداز، سرمایهگذار و مدیرعامل عنوان کرد که بازارسازی، بازاریابی و فروش، لجستیک و توزیع، ارزیابی و رتبهبندی تامین كنندگان كالا و خدمات فعالیت اصلی بایا خواهد بود. او در تشریح نوع فعالیت این مجموعه گفت:
“نحوه عملكرد شبكه خرید و فروش كالا و خدمات بر پایه پنج روش استوار است كه عبارت از خدمات آنلاین، ارایه خدمات آنلاین توسط خدمتدهنده، هماهنگی آنلاین و مراجعه خدمت گیرنده به خدمت دهنده، هماهنگی آنلاین و مراجعه خدمت دهنده به خدمت گیرنده و در نهایت فروش و ارسال است.”
ابراهیم بای هدف از ایجاد و راهاندازی بایا را ساخت محیطی مناسب به منظور دسترسی به کالا و خدمات با کیفت و قیمت مناسب و برای تامینکنندگان کالا و خدمات توسعه بازار، تجاریسازی ایدهها، توسعه بازارهای محلی و صادرات عنوان کرد. این شبكه در واقع بستر و زیرساختی است كه امكان مبادله كالا و خدمات میان کسب و کارها (B2B) و فروش کالا و خدمات به مشتریان نهایی (B2C) را فراهم میكند.
حوزه اصلی خرید و فروش کالا
مدیرعامل بایا در نشست روز گذشته عنوان کرد که حوزههای اصلی خرید و فروش کالا در این شبكه شامل بازارهای محلی، بازارهای دور، بازارهای مواد اولیه و همچنین بازار کالاهای بادوام است. در حوزه خدمات نیز کلیه مشاغل خدماتی با ثبت نام و تشکیل پنل اختصاصی میتوانند جزئیات و نحوه ارائه خدمات را برای مشتری تشریح كنند. دستهبندی این خدمات شامل بیمه و حقوقی، بازرگانی، مالی، باربری و حمل و نقل، سلامت و زیبایی، نصب، تعمیر و نگهداری، نظافت، آموزش، مشاوره، تاسیسات و سایر است.
وجه تمایز بایا از نمونههای مشابه طراحی و ایجاد یك موتور جست وجو بوده که با توجه به گسترگی و تنوع جغرافیایی، این امكان را فراهم میسازد تا ضمن جست و جو کردن نام خدمت یا کالای مورد نیاز، فهرست کاملی از مجموعههای ارائه دهنده آن نمایش داده شود. در این پلتفرم تأمین کنندگان براساس دستهبندیهایی مانند نوع و کیفیت ارائه کالا و خدمات رتبه بندی و حوزههای فعالیت متمایز میشوند.
سرمایهگذاری 2 هزار میلیاردی
ابراهیم بای عنوان کرده برای این پروژه سرمایهگذاری در حدود 2 هزار میلیارد تومان انجام شده و از کاربران پلتفرم، تامین کنندگان، شرکتهای دانش بنیان، بانکها، سرمایه گذاران، شتاب دهندگان، شرکتهای اطلاع رسانی و تبلیغاتی و شرکتهای لجستیک و حمل و نقل به عنوان شرکای کلیدی بایا یاد کرد. او منبع درآمدزایی بایا را مسیر دریافت کمیسیون فروش کالا و خدمات، حق اشتراک ماهیانه و ارائه خدمات ویژه به مشتریان اعلام کرد. البته قرار است که بخشی از سهام این شرکت هم وارد بازار بورس شود.
او در خصوص میزان دریافت کارمزد عنوان کرد که بسته به نوع کالا یا خدمت ارائه شد، کارمزد بین 0.5 تا 3 درصد خواهد بود که البته برای مشاغل خانگی، روستایی و دانش بنیان تخفیفاتی منظور خواهد شد. طبق اعلام او تاکنون بیش از 1 میلیون تقاضا ثبت شده و به طور میانگین روزانه 1200 متقاضی برای تامینكنندگی اعلام آمادگی میکنند، كه در این میان استانهای تهران، خراسان و البرز در صدر جدول قرار دارند.
فعالیت در زمینه بهداشت و سلامت
باتوجه به شیوع ویروس کرونا، حوزه بهداشت و سلامت از جمله هدفگذاریهای بایا خواهد بود. این شامل شامل ویزیت آنلاین، ایجاد پرونده الكترونیك، تجویز اقدامات لازم به صورت آنلاین، رژیم درمانی و اصلاح سبك زندگی، دانستنیهای سلامت و فلوچارت بررسی علایم بیماری میشود. گفته شده که در زمینه پزشکی و سلامت هم پزشکان دارای پروانه و موسسات مجاز امکان فعالیت در بایا را خواهند داشت.
به منظور انجام بیدردسر فرایند ارسال سفارشات، بایا با پیک بادپا همکاری و طی تفاهم نامهای این بخش از پروژه را به آنها برونسپاری کرده است. از آنجاییکه این فعالیت در محدوده مکانی و زمانی بخشبندی خواهد شد، چنانچه یک مشتری خرید کالا و خدمات مورد نیاز خود را به دلیل فقدان آن در فروشگاههای محلی از مسافتهای دورتری سفارش بدهد، تامین کنندگان محلی از فقدان آن کالا یا خدمت مطلع می شوند و میتوانند آن را به مجموعه خود اضافه کنند.
مدیرعامل بایا در پایان ابراز امیدواری کرد تا بایا با بدست آوردن سهم مناسب در تجارت الکترونیک بتواند رقابت در این زمینه ایجاد کند. او با استناد به پیشبینیهای انجام شده عنوان که به نظر میرسد تا پایان سال 1400، میزان تراكنشهای انجام شده در بایا به 10 میلیون تراكنش رشد پیدا كند. او همچنین اعلام کرد که به زودی خدمات به زبانهای انگلیسی، عربی، ترکی و اردو و سپس اسپانیولی، فرانسه، چینی و آلمانی ارائه خواهد شد.
دیگه یواش یواش دارم توی خوابام سیامک انصاری رو می بینم!
شما خوابشو ببین من که به اولین فروشم تو بایا رسیدم 😂