با معرفی اندروید نسخه 5 یا همان آب نبات چوبی دوست داشتنی خودمان، گوگل رسما یازدهمین ویرایش اندروید را برای مصرف عموم عرضه کرد و همانطور که پیش بینی میشد، این ویرایش از اندروید در محصولات نکسوس رونمایی شدند. ولی در طی بازه زمانی عرضه نسخه های ابتدایی اندروید با آن همه پیچ و خم تاریخی، همیشه این سیستم عامل با محصولات نکسوس روانه بازار نشده است و دلیل آنهم تولد دیر هنگام نکسوس های محبوب بود که چندین سال بعد از رونمایی اولین نسخه اندروید به بازار عرضه شدند. برای همین قصد داریم تا در این مطلب به تاریخچه عرضه نسخه های متفاوت اندروید آنهم با گوشی های متفاوت بپردازیم.
HTC Dream یا T-Mobile G1
اولین نسخه اندروید در ماه اکتبر سال 2008 رونمایی شد. این سیستم عامل که برای اولین بار در گوشی HTC Dream یا همان T-Mobile G1 عرضه شده بود و با اینکه این گوشی ها از امکانات قابل توجهی در آن برهه زمانی برخوردار بودند ولی تعداد اندکی خریدار پیدا کردند. البته این کم لطفی ها زیر سایه سیستم عامل سیمبین(Symbian) و محصولات آیفون به وقوع پیوست که در آن زمان برای خود امپراطوری ایجاد کرده بودند. از جمله مشخصات فنی این گوشی اندرویدی میتوان به صفحه نمایش 3.2 اینچی با دقت 480×320 پیکسل و کیبورد سخت افزاری QWERTY اشاره نمود.
HTC Magic
در اپریل سال 2009 میلادی، دومین نسخه اندروید که با نام Android 1.5 Cupcake شناخته میشد پا به عرصه گذاشت. گوشی HTC Magic اولین گوشی لمسی بود که از این سیستم عامل پشتیبانی میکرد. این گوشی مثل HTC Dream از یک صفحه نمایش 3.2 اینچی پشتیبانی میکرد.
Motorola Devour
سومین نسخه اندروید که با نام Android 1.6 Donut شناخته میشد، یک نسخه عجیب به حساب می آمد چون بعد از حدود یکماه به Android 2.0 Éclair ارتقا یافت. این اندروید در سپتامبر 2009 عرضه شد و توسط گوشی Devour از موتورولا در نیمه اول سال 2010 روانه بازار شد.
Motorola Droid/Milestone
در نوامبر سال 2009 اولین گوشی که از سیستم عامل Android 2.0 Éclair پشتیبانی میکرد روانه بازار شد. این گوشی که از خانواده موتورولا به حساب می آمد با نامDroid در آمریکا و با نامMilestone دربازارهای سایر کشورها شناخته میشد. یک گوشی قدرتمند با صفحه نمایش 3.7 اینچ و دقت نمایش 854×480 پیکسل.
Motorola Droid 2
این گوشی که نسخه کامل تر برادر کوچکترش به حساب می آمد با نسخه جدید اندروید در آگوست 2010 به بازار آمد. نسخه جدید اندرویدی که در این گوشی به کار رفته شده بود با نام Android 2.2 Froyo شناخته میشد. گوگل نیز در همین زمان اولین گوشی نکسوس خود را با نام Nexus One روانه بازار کرد.
Google Nexus S
بعد از مدتی در دسامبر 2010، شرکت گوگل نکسوس S را که با همکاری سامسونگ ساخته شده بود روانه بازار کرد. این گوشی اولین گوشی بود که با اندروید نسخه 2.3 با نام Gingerbread روانه بازار میشد.
Motorola Xoom
نسخه بعدی اندروید به روایت تاریخ، یک تجربه شکست خورده بود آنهم به این دلیل که فقط از تبلت ها پشتیبانی میکرد. این ویرایش با نام Android 3.x Honeycomb شناخته میشد. تبلت موتورولا با نام Xoom از این نسخه پشتیبانی میکرد که بعدا به Ice Cream Sandwich ارتقا یافت.
Galaxy Nexus
به دلیل موفقیت Nexus S، گلکسی نکسوس دومین گوشی بود که سامسونگ برای گوگل تهیه کرد که اولین گوشی در سری نکسوس بود که از دقت 1280×720 پیکسل به لطف یک صفحه نمایش 4.7 اینچی با فناوری Super AMOLED پشتیبانی میکرد. این گوشی که از Android 4.0 Ice Cream Sandwich پشتیبانی میکرد در نوامبر 2011 به بازار عرضه شد.
Google Nexus 7
بعد از عرضه نسخه 4 اندروید، گوگل تصمیم گرفت تا در نسخه جدید، شرایط استفاده بر روی گوشی و تبلت به صورت همزمان مهیا شود. برای همین در Android 4.1 Jelly Bean که در تبلت اسوس با نام Nexus 7 عرضه شده بود، شاهد تحول مهمی بودیم. این محصول در جولای 2012 در اختیار کاربران قرار گرفت. امکانات این دستگاه در آن زمان مثال زدنی بود و از یک صفحه نمایش با دقت 1280×800 پیکسل به همراه فناوری IPS پشتیبانی میکرد که در کنار انویدیا Tegra 3، از خصوصیات فنی خوبی برخوردار بود.
Google Nexus 5
در پایان ماه اکتبر 2013 بود که نکسوس 5 با همکاری گوگل و ال جی روانه بازار شد. این گوشی که به نسخه جدید اندروید یعنی کیت کت 4.4 مزین شده بود، مثل نکسوس 4 و نکسوس 7 با امکانات فراوان و البته با قیمت بسیار منطقی در اختیار کاربران قرار گرفت.
Google Nexus 6 و Google Nexus 9
در نهایت رسیدیم به نسخه 5 اندروید یا همان آب نبات چوبی خودمان. این نسخه اندروید در اکتبر 2014 رونمایی شده است که در حال حاضر در دو محصول Nexus 6 از موتورولا و Nexus 9 از HTC در دسترس عموم قرار دارد و به زودی شاهد فرا گیر شدن آن در سایر گوشی و تبلت های مطرح بازار خواهیم بود.
منبع: Phonearena
موفق میشی رضا جان من می دانم.
منم دارم برنامه نویسی اندروید رو یاد میگیرم برام دعا کنید سخته
اندروید با این که مشکلاتی دارد اما در کل سیستم عامل خوبی برای موبایل و تجهیزات قابل حمل است.