هر سال با آغاز فصل بهار کمپانی انویدیا از محصولات تازه خود رونمایی کرده و حال و هوای تازه ای برای طرفدارانش فراهم میکند. تا پیش از هجوم انواع و اقسام ابزار های موبایل، این محصولات تازه بیشتر شامل کارت های گرافیک قدرتمند مخصوص بازی می شدند، اما با حضور این ابزار های دوست داشتنی و همه گیر شدن آن ها، انویدیا نیز به سوی این ابزار ها تمایل پیدا کرده و رونمایی ها بهاره این کمپانی نیز با کمی تغییر روبرو شده اند. در نمایشگاه GDC 2015 که در شهر سان فرانسیسکو برگزار شد، اینبار انویدیا دست به حرکتی تازه زد و اینبار از یک کنسول بازی به نام Shield رونمایی کرد تا علاوه بر حضور در دنیای ابزار های موبایل مخصوص بازی، به دنیای کنسول های بازی نیز وارد شود. Jen Hsun Huang مدیر انویدیا معتقد است که این کنسول بازی، یک سوپر کامپیوتر تمام عیار به شمار می آید!
برای بازی
مدیر انویدیا در زمان معرفی این کنسول در کنفرانس خبری خود گفت که کنسول بازی Shield برای بازی کردن ساخته و بهینه شده است. به ادعای ایشان، ساخت این کنسول بازی 5 سال تحقیق و توسعه را در پرونده خود داشته و قرار است آینده بازی و سرگرمی را از نو شکل دهد. پنج سال تحقیق و توسعه ذکر شده تنها برای ساخت یک کنسول بازی نبوده و شامل ساخت چیپ ست های Tegra، پردازنده های گرافیکی بهینه برای ابزار های موبایل، سیستم استریم بازی و موارد دیگر مرتبط با آن را شامل می شود. کنسول بازی Shield وابستگی زیادی به فناوری Cloud Computing داشته و انویدیا معتقد است که این فناوری به شکلی انقلابی روی نحوه تماشای برنامه های تلویزیونی و اجرای بازی ها تاثیر خواهد داشت. کنسول NVIDIA Shield نیز با داشتن قدرت پردازش بالا و تکیه بر فناوری Cloud Computing برای همین منظور ساخته شده است. کنسول Shield ابزاری کوچک اندام و باریک است. خط سبز رنگ روی بدنه هنگام استفاده از دستگاه روشن می شود و چیپ ست جدید NVIDIA TEGRA X1 که چندی پیش معرفی شد، عملیات پردازش و محاسبات مختلف را انجام می دهد (تصویر 1).
جدول زیر مشخصات فنی کنسول NVIDIA Shield را نمایش می دهد:
مشخصات فنی | |
چیپ ست | انویدیا Tegra X1 مجهز به پردازنده گرافیکی با معماری Maxwell (256 هسته پردازش گرافیکی)، سه گیگابایت حافظه RAM |
قابلیت های ویدئویی | خروجی تصویر 4K با حداکثر سرعت شصت فریم در ثانیه، پشتیبانی از سیستم های کدگذاری ویدئویی VP9، H.265 و H.264 |
قابلیت های صوتی | خروجی صدای 7.1 و 5.1 کانال روی پورت HDMI، پشتیبانی از نرخ صدای 192 کیلوهرتز و 24 بیت |
حافظه ذخیره سازی | 16 گیگابایت حافظه داخلی، قابل افزایش با کارت حافظه microSD تا 128 گیگابایت |
اتصال بی سیم | Wi-Fi 802.11ac 2×2 MiMO بلوتوث نسخه 4.1، پشتیبانی از پروفایل LE بلوتوث |
پورت ها | اتصال شبکه گیگابیتی، خروجی تصویر HDMI 2.0، دو اتصال USB 3.0، یک اتصال micro USB 2.0، گیرنده IR |
ابعاد و وزن | 25×210×130 میلیمتر، 654 گرم |
این کنسول دارای پایه ای آلومینومی بوده و یک کنترل از راه دور بلوتوثی نیز برایش در نظر گرفته شده است که دارای میکروفون مجتمع بوده و امکان اتصال هدست به آن نیز وجود دارد (تصویر 2).
این کنترل از راه دور بیشتر برای دسترسی به فایل های چند رسانه ای در نظر گرفته شده و از سیستم جستجوی صوتی گوگل نیز بهره می برد. کنترلر دستگاه پیش از این برای تبلت مخصوص بازی Shield معرفی شده بود و برای کنسول بازی نیز قابل استفاده است. طراحی کنترلر همانند قبل بوده و شامل دو آنالوگ، یک کنترل چهار جهتی، دکمه های A، B، X و Y و دکمه های استاندارد سیستم عامل اندروید می شود (تصویر 3).
چیپ ست Tegra X1
عنصر حیاتی کنسول بازی Shield چیپ ست قدرتمند Tegra X1 است که پردازنده گرافیکی بر پایه معماری Maxwell و مجهز به 256 هسته گرافیکی است که نوید بخش قدرت پردازش بالای گرافیکی است (تصویر 4).
این چیپ ست می تواند خروجی تصویر 4K (ده بیت) را به نرخ شصت هرتز و سرعت شصت فریم در ثانیه فراهم آورده و خروجی بی نقص و باکیفیتی ارائه دهد. به گفته انویدیا، کنسول Shield قدرت پردازشی دو برابر XBOX 360 با یک پنجم توان مصرفی ارائه دهد که به عنوان یک چیپ ست موبایل رقم قابل توجهی بشمار می آید (تصویر 5).
پردازش ها در این چیپ ست بر عهده چهار هسته پردازشی قدرتمند Cortex A57 و چهار هسته پردازشی ضعیف تر Cortex A53 است که بر اساس معماری big.LITTLE کمپانی ARM طراحی شده و قابلیت پشتیبانی از پردازش های 64 بیتی را نیز دارد. توصیه میکنیم برای اطلاعات بیشتر درباره این چیپ ست به شماره 71 ماهنامه سخت افزار مراجعه کنید.
نرم افزار
انویدیا از پلتفرم Android TV به عنوان سیستم عامل و رابط کاربری این کنسول استفاده کرده است. کاربر از این طریق می تواند به محتوای Google Play دسترسی داشته و در ضمن رابط PLEX نیز برای پخش فایل های چند رسانه ای از حافظه دستگاه یا دیگر حافظه های جانبی متصل به کنسول در نظر گرفته شده است. PLEX یکی از قدرتمند ترین رابط های موجود برای مدیریت فایل های چند رسانه ای، دسته بندی و مرتب سازی فایل ها و دسترسی به اطلاعات اضافی درباره فیلم ها و فایل های موسیقی است و امکانات و ابزار های زیادی برای این مسئله در اختیار کاربر قرار می دهد. همچنین بد نیست بدانید که Shield اولین دستگاه مجهز به Android TV با خروجی تصویر 4K به شمار می آید. بازی های اندرویدی روی این کنسول قابل اجرا بوده و می توان برخی از بازی های اختصاصی را از Shield Store (اختصاصی انویدیا) خریداری کرد. در حال حاضر بازی های رده بالای زیادی برای اندروید دیده نمی شود، اما انویدیا در تلاش است تا برخی از بازی های رده بالا را در مجموعه خود وارد کرده و برای کاربران Shield فراهم نماید. در زمان کنفرانس خبری انویدیا، اجرای بازی های رده بالایی همچون Crysis 3 و Borderlands به نمایش در آمد تا به همگان نشان داده شود که این کنسول از پتانسیل بالایی برخودار خواهد بود. در کنار بازی های اندروید و بازی هایی که به این کنسول پورت شده اند، انویدیا از سرویس دیگری به نام GRID نیز رونمایی کرده است. سرویس GRID که در واقع یک سرویس Cloud به شمار می آید، قرار است خلا موجود در این کنسول را پر کرده و بازی های PC را روی این کنسول استریم نماید. بدین ترتیب دیگر نیازی به اجرای بازی به صورت Local روی کنسول نخواهد بود و کاربر می تواند به کمک این کنسول انواع بازی های جدید را تجربه نماید. این سرویس در حال حاضر در حالت بتا قرار داشته و قرار است همزمان با عرضه رسمی کنسول Shield به بازار راه اندازی شود. اینکه بازی های PC با چه دقتی روی کنسول استریم خواهند شد هنوز مشخص نیست، اما طبق برنامه انویدیا، قرار است بیش از پنجاه بازی در زمان عرضه رسمی Shield در دسترس گیمر ها قرار داشته باشد. علاوه بر سرویس GRID، قابلیت GameStream نیز در این محصول گنجانده شده است که به کمک آن میتوان بازی ها را از یک کامپیوتر مجهز به کارت گرافیک Geforce به Shield استریم کرده و بازی را روی آن انجام دهند.
نتیجه گیری
بازار کنسول های کوچک مجهز به اندروید یکی از موارد رو به رشد در دنیای سرگرمی و فناوری به شمار می آید. قیمت پایین و استفاده سریع ساده باعث شده تا اقبال عمومی به آن ها رو به افزایش باشد. قیمت این کنسول های کوچک اغلب زیر 100 دلار است، اما انویدیا با ارئه Shield با قیمت 199 دلار، بیش از پیش خود را به کنسول های بازی حرفه ای همچون XBOX و پلی استیشن نزدیک کرده است. از نظر سخت افزاری کنسول بازی Shield دارای کارایی مناسبی است و میتواند انواع و اقسام قابلیت های تازه در دنیای امروز از جمله خروجی تصویر 4K را پشتیبانی نماید. استریم بازی های PC روی کنسول نیز مسئله جالب توجه دیگری است که در مورد این کنسول قابل ذکر بوده و البته باید دید استقبال نهایی از این محصول در زمان عرضه به بازار (ماه می 2015) به چه شکل خواهد بود. بسته بندی نهایی این کنسول شامل خود دستگاه و یک کنترلر شده و کاربر می تواند کنترلر های اضافی، کنترل از راه دور بلوتوثی و پایه مخصوص آلومینیومی را به صورت جداگانه خریداری نماید.
به نظرم هیچ شرکتی قابل رقابت با سونی نیست و پلی استیشن هنوز که هنوزه پرچمداره تو صنعت گیم
سلام، من تازه دیدم پاسختون رو.
راستش یکی از آشنایانمون دقیقا چند روز به از به بازار اومدن دستگاه از آمریکا به ایران میومد که منم فرصت رو غنیمت شمردم و بهش گفتم بگیره. قیمتش هم ۲۰۰دلار بود.
من فکر میکردم بشه با وایرلس از کامپیوتر خودم استریم بکنم، اما تو فیفا خیلی پرش داشت. لذا مجبور شدم هم روترمودعوض کنم که گیگابیتی باشه و هم کابل شبکه گیگابیتی خریدم(اینام رفت رو قیمتش برام!). بعدش دیگه بازیا روون شدن. فیفا و کامبت و نیدفور اسپید و بازیای تو این مایه ها رو باهاش بازی کردم که نیاز به موس ندارن. اما هیچ بازیی به اندازه بامب اسکوآد اندروید روش حال نمیده. دسته جمعی ۶نفری!
بازم اگه سوالی بود در خدمتم.
دسته بازیش خیلی خوب طراحی شده.
چه ربطی به این موضوع داشت!:D:D:D:D
فقط بعضی ها رو ساپورت میکنه مثل Crysis 3
به نطرم ارزش خرید رو داره وقتی قدرتی 2 برابر اکسباکس 360 و حتی پلی3 داره دیگه نمیتونه بهتر از PSP شرکت سونی باشه بازی crysis هم که روی اون اجرا میشه و کنسول آینده داریه.
سلام دوست عزیز
میشه بگین چند خریدین؟
اگه میشه کمی از بازی هایی که باهاش انجام دادین و کلا بازیهای که براش هست واسم توضیح بدین ممنون میشم
یکی از اختراعاتی که زندگی بشر را به نحو چشمگیری تغییر داده است اینترنت میباشد که با استفاده صحیح از آن میتوان زندگی کردن را راحتتر کرد…. 🙂
به نظر من شرکتهای بازیساز به دلیل کپی های غیر مجاز از یازیهایشان به سمت بازیهای آنلاین پیش میروند و گیمر کشورهایی مانند کشور ما با این وضعیت اینترنت و سایر هزینه ها کم کم باید از دنیای بازی خداحافظی بکنند….:D
ضمن تشکر از مطلب خوبتون.
ولی من اصلا نمیتونم با این کنسول ارتباط برقرار کنم.دستگاه غریبیه.آخه مگه واسه پلتفرم اندروید چه بازیهایی هست که بخای بیای سمت این.تازه اگه باشه هم خب موبایلا و تبلتا هستن که بتونن اجراشون کنن.در صورتی ارزش بالا داره که بازیایی که واسه xbox و ps4 و pc هست واسه اینم منتشر بشه وگرنه با چند عنوان محدود بیشتر مثل یه وسیله بازی برای بچه هاست!
خوشحال شدم گفتم انویدیا هم اومد تو گد ببینم چه میکنه با مایکروسافت و سونی و نینتندو…این چیه آخه؟هر چی ouya موفق شد اینم میشه…انویدیا راحت میتونه یه کنسول با سخت افزار قوی بسازه خیلی خیلی قوی تر از PS4 و XBOX 1 و کلی هم قابلیت گرافیکی مخصوص برای بازیهای مختلف رو کنسولش قرار بده و مشتریهای خودشو داشته باشه…برای بازیهای انحصاری هم نیاز به داشتن استدیو نیست می تونه به استدیوهای دیگه سفارش بده براش بسازن ولی…شاید از نداشتن تجربه توی این زمینه میترسه که جلوی مایکروسافت و سونی قافیه رو ببازه…
چون این دستگاه رو دارم می گم:
این دستگاه به درد کسایی می خوره که پی سی گیمرن و می خوان یه سری از بازی هاشونو تو تلویزیون هم بازی کنن، مثل خود من. اتفاقا از این لحاظ بهتر از کنسوله، چون تو پی سی، بازی ها ارزون تره، حتی بازی های اورجینال. البته یه سری مزایا هم داره که تو این مقاله نیومده، چون این مقاله معرفیه و نه ریویو. مثلا یه قابلیت خیلی جالبی که این دستگاه داره اینه که دسته ی ایکس باکس از طریق دانگل یو اس بی وایرلس بهش وصل میشه، یعنی تا 8 دسته رو ساپورت می کنه که از کنسولا بالاتره. توی اندروید هم یه سری بازی وجود داره که 4 تا 8 نفر می تونن همزمان بازی کنن. بهترینش Bomb Squad ه که وقتی چند نفره بازی می کنی از خیلی از بازی های سطح بالا بیشتر کیف میده. در کل وسیله جالبیه. اما ایراد هم داره. بزرگترینش اینه که به انویدیا وابستس که برای ما ایرانیا فیلتره، در ضمن استریم بازی از پی سی هم به صورت وایرلس تقریبا جواب نمیده و نیاز به روتر و کابل شبکه گیگابیتی داره.
واقعا انویدیا تو همه کاراش میترکونه دیگه…:o
اینم که حرف نداره با ورود dx12 که قدرتش دو برابر میشه….;)
بنظرم اصلأ چيز جالبي نيست با وجود کنسولهاي نسل هشت کي به يک کنسول 7/5 gen که از بازيهاي اندرويد و نهايتأ استريم کردن بعضي از بازيهاي مولتي پلتفورم pc توجه ميکنه،آخه کدوم گيمري حاظر ميشه بازيهاي AAA شرکت هاي بزرگي مثل سوني/مايکروسافت/نينتندو رو رها کنه و بازيهاي اندرويدي (modern combat/real racing/asphault و…..) رو انتخاب کنه،حتي خوانواده هايي که دوست ندارن فرزندانشون سمت بازيهاي خشن برن به جاي خريد اين کنسول از محصولات nintendo استفاده ميکنه.
در مورد بازيهايي که براي shield معرفي کردن حرفي نزنم بهتره چون عناويني مثل کرايسيس هيچوقت نميتونن خريدار رو وسوسه به خريد بکنند.
برخلاف بازار توليد موبايل که هر شرکتي ميتونه با سرهم کردن قطعات و رابط کاربري مخصوصش محصول جديد معرفي بکنه(مثل همين شرکت هاي نوظهور چيني) و با انتخاب يک قيمت رقابتي بازار رو بدستش بگيره،بازار کنسول ها به هيچ وجه.اينطور نيست و شما علاوه بر قدرت سخت افزار/قيمت مناسب/سرويس آنلاين بايد استديوي بازيسازي انحصاري يا first party داشته باشيد و همينطور بازي هاي نوآورانه و زيبا،چيزي که عليرغم بازار موبايل نياز به تحقيق و وقت صرف کردن براي ساختنش داريد و هيچوقت نميتونيد يک شبه بدستش بياريد،در کل بنده با کنسول هاي اندرويدي به اين شکل مخالفم بخاطر اينکه از لحاظ گيم هيچ چيز در چنته ندارند.(هر چند شنيدم گوگل قراره بازيساز هاي بزرگي رو استخدام کنه تا براي کنسول آينده ي اين شرکت بازي هاي انحصاري بسازه)
بازیهاش چطوره یعنی بازی های PS و xbox رو ساپورت میکنه؟
یا اینکه بازیهاش به صورت انحصاریه؟
بنظرم اصلأ چيز جالبي نيست،آخه کدوم گيمري حاظر ميشه بازيهاي AAA شرکت هاي بزرگي مثل سوني/مايکروسافت/نينتندو رو رها کنه و بازيهاي اندرويدي (modern combat/real racing/asphault و…..) رو انتخاب کنه،حتي خوانواده هايي که دوست ندارن فرزندانشون سمت بازيهاي خشن برن به جاي خريد اين کنسول از محصولات nintendo استفاده ميکنه.
در مورد بازيهايي که براي shield معرفي کردن حرفي نزنم بهتره چون عناويني مثل کرايسيس هيچوقت نميتونن خريدار رو وسوسه به خريد بکنند.
برخلاف بازار توليد موبايل که هر شرکتي ميتونه با سرهم کردن قطعات و رابط کاربري مخصوصش محصول جديد معرفي بکنه(مثل همين شرکت هاي نوظهور چيني) و با انتخاب يک قيمت رقابتي بازار رو بدستش بگيره،بازار کنسول ها به هيچ وجه.اينطور نيست و شما علاوه بر قدرت سخت افزار/قيمت مناسب/سرويس آنلاين بايد استديوي بازيسازي انحصاري يا first party داشته باشيد و همينطور بازي هاي نوآورانه و زيبا،چيزي که عليرغم بازار موبايل نياز به تحقيق و وقت صرف کردن براي ساختنش داريد و هيچوقت نميتونيد يک شبه بدستش بياريد،در کل بنده با کنسول هاي اندرويدي به اين شکل مخالفم بخاطر اينکه از لحاظ گيم هيچ چيز در چنته ندارند.(هر چند شنيدم گوگل قراره بازيساز هاي بزرگي رو استخدام کنه تا براي کنسول آينده ي اين شرکت بازي هاي انحصاري بسازه)
این گرافیکش خیلی قویه!!!
Xbox 360 رو گزاشته تو جیبش!!!
خب این هم نسل اینده کنسول های بازی . . . .
باید دید ایا ازش استقبال میشه یا اینکه مردم همچنان به دنبال کنسول های بزرگ و جاگیر هستند
جواب مایکروسافت و سونی به این حرکت میتونه جالب باشه و رقابت رو قشنگ تر کنه
خدای من این دیگه چیه! مطلب هم فوق العاده بود ممنون