مرگ 3D
فناوری های بصری مکمل زندگی ما هستند؛ پس از یک روز شلوغ و کاری، در یک تعطیلات کوتاه، برای پر کردن تمام اوقات فراغت و… به سیستم های صوتی و تصویری پناه می بریم. فرقی نمیکند که در یک کشور جهان سوم باشید یا یک کشور پیشرفته؛ سیستم های صوتی و تصویری بخشی از زندگی و تفریحات ما را شکل می دهند. در گذشته مهمترین اتفاقی که در این حوزه روی داد، ورود تلویزیون های مسطح بود. کمی بعد با عرضه تلویزیون های LCD وارد یک دنیای جدید شدیم. فناوری های CRT به سرعت جای خود را به تلویزیون های LCD دادند و روند تکامل این تلویزیون ها با افزودن فناوری های جهت افزایش طول عمر، افزایش پوشش گستره رنگ، شدت روشنایی پنل و افزودن تکنیک هایی مانند USB ادامه یافت. کمی بعد رزولوشن های 4K/UHD به سازمانهای تصویری و تلویزیون ها اضافه شد. کمی پیش از آن تکنیک های 3D و سپس تلویزیون های منحنی (Curved) را در منازل خود یافتیم. به سرعت شاهد تولید فیلم های 3D و شبکه های 3D نیز وارد این داستان شده و تولید تلویزیون های 3D نیز افزایش یافت. در جریان نمایشگاه CES 2017 کمپانی های LG، Sony و Samsung از پایان تولید تلویزیون های 3D خبر دادند. در نمایشگاه امسال، 3D مرده بود و به خاک سپرده شد. پاناسونیک نیز یک تلویزیون پرچمدار خود را بدون 3D رونمایی کرد. فیلیپس نیز در پی تائید گذشته ی خود، تلویزیون های 3D را برای همیشه از چرخه تولید خود خارج کرد. هر چند که سامسونگ در سال گذشته به روند توقف تولید تلویزیون های 3D ازعان کرد، اما کاربران ال جی به امید ادامه این روند، یک طومار را امضا کرده و به ال جی ارسال نمودند. فناوری 3D در ویدئو پروژکتورهای جدید و سیستم های سینمایی مبتنی بر ویدئو پروژکتور، همچنان دیده می شود؛ اما استاندارد 4K/3D هیچگاه به حقیقت نپیوست. طبق قرار های پیشین، ویدئو پروژکتورهای جدید می بایست از دقت 4K در کنار تکنولوژی 3D پشتیبانی می کردند که با مرگ 3D این اتفاق روی نداد.
اتفاق مشابه در واقعیت مجازی (VR)
پیش از نمایشگاه CES 2017 به احتمال مرگ فناوری Virtual Reality اشاره کرده بودیم؛ از جمله دلایل شکست این تکنولوژی می توان به هزینه بالای خرید سخت افزار و تجهیزات جانبی آن اشاره کرد. در نمایشگاه CES 2017 هیچکس به تجهیزات Oculus Rift یا HTC Vive اشاره ی خاصی نکرد. به طور کلی اثر چندانی از واقعیت مجازی در آنها دیده نمی شد. تنها برند سونی بخشی از غرفه خود را به PS4 های واقعیت مجازی اختصاص داده بود. برای VR این امر تاسف بار است و می توان اینطور نتیجه گرفت که عمر آن حتی از 3D نیز کمتر است. برای بلوغ VR راه درازی در پیش است؛ از کمبود محتوا گرفته تا هزینه سنگین تهیه چندین سخت افزار.
یک مرگ مشابه در انحنای جذاب
تلویزیون های منحنی برای اولین بار در سال 2013 وارد بازار شدند. هر دو برند ال جی و سامسونگ با این تفکر که Curved یک انقلاب و یک شیوه مناسب جهت عرضه تلویزیون های OLED و SUHD است، تولید این تلویزیون ها را ادامه دادند. اما ظاهرا مصرف کنندگان دلایل لازم برای خرید تلویزیون های Curved را پیدا نکردند. در سال 2014 سامسونگ تولید تلویزیون های منحنی را بیشتر کرد و این داستان ادامه یافت تا اینکه در سال 2016 بیشترین تلویزیون های منحنی توسط این کمپانی تولید شد. سپس در جریان معرفی تلویزیون های 2017 تمامی تلویزیون های سری 9 به صورت منحنی تولید شده و در سری 7 تنها دو نمونه منحنی دیده شد. اما سری 7 همچنان دارای مدل های پر تعداد منحنی است. از دیگر تولید کنندگان چه خبر؟
فیلیپس در سال 2016 تولید تلویزیون های منحنی را رها کرد. از تلویزیون های معرفی شده ی سونی و پاناسونیک در سال 2017 و نیمه دوم سال 2016 نیز هیچ کدام منحنی نبودند. ال جی نیز تولید تلویزیون های 3D را در سال 2017 به حالت کم رنگ دراورد. اما برندهای چینی مانند TCL همچنان به تولید تلویزیون های 3D می پردازند. هر چند که این مدل ها در تمام جهان توزیع نخواهند شد.
3D از اون اول جالب نبود سردرد و چشم درد همراه همیشگیش بود.ولی vr رو امتحان نکردم
مقاله جالبی بود ممنون