در تازه ترین خبرها مشخص شده که دولت اندونزی دسترسی به طیف وسیعی از خدمات و سرویس های آنلاین از جمله استیم، اپیک گیمز، PayPal و یاهو را مسدود کرده است. دلیل مسدودی این سرویس ها رعایت نکردن الزامات اعمال شده توسط دولت و مقامات این کشور در ارتباط با قانون جدید محتوای نظارت شده برای سرویس های مورد اشاره بوده است.
در راستای این قانون شرکتهایی که ارائه دهندگان سیستم های الکترونیکی خصوصی تفسیر شدهاند باید در دیتابیس دولتی برای ادامهی فعالیت ثبت نام کنند و در غیر این صورت فعالیت آنها به کلی ممنوع میشود. دولت اندونزی به کمپانی ها تا 27 جولای مهلت داد تا از این قانون پیروی کنند. این الزام بخشی از یک قانون فراگیر به نام MR5 است که به باور برخی فراتر از حدود اجرایی عمل میکند و برای اولین بار در سال 2020 معرفی شد.
بسیاری از شرکت های دیگر از جمله مایکروسافت، آمازون و اپل برای اعطای مجوز فعالیت در این کشور ثبت نام کردهاند
همانطور که خبرگزاری رویترز نیز اشاره کرده این قانون به دولت اندونزی این حق را اعطا میکند تا اطلاعات مربوط به یک کاربر خاص را بدست آورد و همچنین شرکتها را مجبور به حذف محتوایی کند که به تفسیر این قانون و نهاد اجرایی آن غیرقانونی یا مخل نظم عمومی تلقی شود. شرکتها در صورت پیروی از این طرح در موارد ویژه تنها 4 ساعت زمان دارند که به درخواست فوری حذف پاسخ دهند و این مدت برای محتواهای دیگر 24 ساعت اعلام شده است.
یک گزارش از نهاد Electronic Frontier Foundation در سال 2021 قانون اندونزی را نقض کنندهی حقوق بشر نامید. اوایل همین ماه نیز این نهاد در نامهای به وزارت ارتباطات و اطلاعات اندونزی از دولت درخواست کرد تا قوانین حذف محتوای دیجیتال جدید را لغو کند. این ممنوعیت باعث شده که کاربران در اندونزی توانایی تراکنشهای مالی شان محدود شود و حتی در برخی موارد اجازه انجام برخی بازی ها را نیز از دست بدهند.
برخی از بازی ها و سرویس های محبوب دیگر نیز که تحت تاثیر این ممنوعیت قرار گرفتهاند شامل DOTA 2 و Counter-Strike میشود. در همین حال باید اشاره کرد که شرکتهای اپل، مایکروسافت، گوگل، آمازون، تیک تاک، توییتر، نتفلیکس و اسپاتیفای همهگی هفتهی قبل برای دریافت مجوز ثبت نام کردند و سرویس های این شرکت ها فعلا در این کشور در دسترس است.
دیدگاهتان را بنویسید