پس از سالها گمانهزنی، افشاگریها و سرنخهای پراکنده از ثبت اختراعات، ورود دیرهنگام اما پرهیاهوی اپل به دنیای گوشیهای هوشمند تاشو بالاخره دردسترس به نظر میرسد. با اینکه اپل طبق معمول سکوت اختیار کرده، مجموعهای از گزارشهای تحلیلگران، افراد مطلع و منابع زنجیره تأمین، تصویری نسبتاً دقیق از یکی از انقلابیترین آیفون های احتمالی اپل ترسیم کردهاند: مدلی تاشو که قرار است در سال 2026 معرفی شود. در ادامه، همه اطلاعاتی را که تاکنون درباره این دستگاه داریم، مرور میکنیم.
مشخصات آیفون تاشو 2026 اپل

1. فرم فاکتور جدید، نتیجه سالها تلاش
اپل بیش از یک دهه است که در پشت درهای بسته بر روی فناوری تاشو کار میکند. نخستین پتنتهای آن برای نمایشگرهای انعطافپذیر به سال 2014 بازمیگردد. اما برخلاف رقبایی که برای اولینبودن مسابقه میدادند، اپل رویکردی محتاطانهتر را در پیش گرفت: مشاهده، یادگیری و صبر. انتظار میرود این شرکت نخستین آیفون تاشوی خود را در نیمه دوم سال 2026 معرفی کند و گزارشهای اخیر حاکی از آن هستند که این دستگاه به مرحله معرفی محصول جدید (NPI) در کارخانه فاکسکان رسیده است. تولید انبوه میتواند از اواخر سهماهه سوم سال 2025 آغاز شود.
براساس گزارش مارک گورمن از بلومبرگ و تحلیلگر زنجیره تأمین، مینگ چی کو، طراحی آیفون تاشو بهصورت کتابی خواهد بود، مشابه سری گلکسی زد فولد سامسونگ، نه بهصورت تاشو عمودی (صدفی). در حالت بازشده، این گوشی دارای نمایشگر اولد با اندازه 7.8 اینچ و نسبت تصویر 4:3 خواهد بود که آن را به چیزی شبیه آیپد مینی در جیب شما تبدیل میکند.
2. بدون چینخوردگی، بدون مصالحه
جالبترین ادعا از سوی منابع متعدد این است که اپل موفق شده نمایشگری بدون چینخوردگی طراحی کند؛ مشخصهای که تاکنون هیچ برند دیگری بهطور کامل به آن دست نیافته است. این امر با استفاده از یک صفحه پشتیبانی فلزی زیر نمایشگر ممکن خواهد شد که برای توزیع یکنواخت فشار هنگام تاشدن طراحی شده و از ایجاد چینخوردگی قابل مشاهده جلوگیری میکند. این موضوع در بازاری که چینخوردگیها به یک نقص ناخواسته تبدیل شدهاند، بسیار مهم است.
نکته جالب اینکه اپل قرار نیست فناوری نمایشگر را خودش طراحی کند. در عوض، با شرکت Samsung Display همکاری خواهد کرد که گفته میشود خط تولید اختصاصی برای اپل در کارخانه A3 خود در کره جنوبی راهاندازی کرده است. این بخش از سامسونگ، تمامی پنلهای اولد تاشوی 7 اینچی نسل اول آیفون فولد را تأمین خواهد کرد و از سالها تحقیقوتوسعه در زمینه نمایشگرهای تاشو بهره میگیرد.
3. سختافزار: نازک، تیتانیومی و با Touch ID
آیفون تاشو قرار است از نظر سختافزاری شاهکاری تمامعیار باشد. این دستگاه در حالت بازشده تنها 4.5 میلیمتر ضخامت خواهد داشت و در حالت بسته بین 9 تا 9.5 میلیمتر، که از بسیاری از نسل اولهای رقبا نازکتر است. بدنه آن احتمالاً از تیتانیوم ساخته میشود و لولا نیز ممکن است از قطعات فلزی مایع بهره ببرد تا استحکام و دوام بیشتری داشته باشد.
در بخش احراز هویت بیومتریک، اپل ممکن است در این مدل کلاً Face ID را کنار بگذارد. در عوض، احتمالاً Touch ID بازخواهد گشت و در دکمه پاور تعبیه خواهد شد تا فضای داخلی صرفهجویی شود؛ رویکردی مشابه برخی مدلهای آیپد اخیر. سیستم دوربین شامل دو لنز پشتی خواهد بود که طبق برخی گزارشها حسگرهایی با وضوح 48 مگاپیکسل خواهند داشت، و یک دوربین سلفی که احتمالاً زیر نمایشگر داخلی قرار میگیرد.
4. همکاری جدید در زمینه نمایشگر با رویکردی آشنا
اصلاً رایج نیست که اپل کنترل یکی از اجزای اصلی محصولاتش را واگذار کند، اما ظاهراً راهحل تاشوی بدون چین سامسونگ برای اپل بهقدری جذاب بوده که اینبار استثنا قائل شده است. گزارشها حاکی آن است که اپل در این پروژه، پایداری تولید را به شخصیسازی ترجیح داده است. به گفته کو، این همکاری به سود تأمینکننده لولای سامسونگ، شرکت Fine M-Tec خواهد بود که انتظار میرود بیش از 80 درصد از صفحات پشتیبانی فلزی را تولید کند.
گفته میشود Fine M-Tec برای کاهش خطر آسیب به نمایشگر، از روش سوراخکاری لیزری برای ایجاد الگوهای ریز در ساختار لولا استفاده میکند. همین صفحات پشتیبانی بهتنهایی میتوانند بین 30 تا 35 دلار هزینه داشته باشند که نشان از پیچیدگی مهندسی این پروژه دارد.
5. قیمت و زمان عرضه
طبق تحلیل مؤسسه UBS، آیفون تاشو میتواند با برچسب قیمتی بین 1800 تا 2000 در آمریکا عرضه شود. این یعنی گرانترین آیفون تاریخ خواهد بود؛ حتی گرانتر از آیفون 16 پرو مکس و رقیبی مستقیم برای گلکسی Z فولد 7 سامسونگ و ایکس فولد 5 شرکت ویوو.
گزارشها میگویند اپل قصد دارد بین 10 تا 15 میلیون دستگاه از این گوشی را در سال نخست عرضه کند، هرچند تعداد واقعی فروش ممکن است به دلیل اتلافات تولید و نیاز به ذخایر تعمیراتی کمتر باشد.
6. تصویر بزرگتر
ورود اپل به عرصه گوشیهای تاشو در زمانی رخ میدهد که این بازار خود با رکود روبهرو شده است. هرچند شرکتهایی چون سامسونگ، هواوی و موتورولا نوآوریهایی در این زمینه داشتهاند، گوشیهای تاشو هنوز سهم کوچکی از فروش جهانی موبایل را به خود اختصاص دادهاند. بسیاری از کاربران هنوز قانع نشدهاند و دوام، قیمت و کاربردپذیری را موانع اصلی میدانند.
اما این اپل است؛ وقتی وارد عرصهای میشود، معمولاً آن را بازتعریف میکند. آیفونی تاشو با طراحی صیقلی، بدون چین، بدنه تیتانیومی و کیفیت ساخت همیشگی اپل، شاید همان جرقهای باشد که گوشیهای تاشو را از یک فناوری خاص، به جریان اصلی بازار تبدیل کند. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، سال 2026 میتواند نقطه عطفی برای فراگیرشدن آیفون های تاشو باشد.
دیدگاهتان را بنویسید