شورای عالی فضای مجازی کشور مصوبه مقابله با نشر اکاذیب را برای پیشگیری و مقابله با انتشار اطلاعات، اخبار و محتوای خبری خلاف واقع ابلاغ کرد.
انتشار اخبار غیر واقعی و جعلی همواره یکی از دغدغههای اصلی است که این روزها با فراگیری اینترنت در سراسر جهان شاهد آن هستیم. شبکههای اجتماعی بزرگ، تمهیدات بزرگی برای مقابله با اخبار جعلی و خلاف واقع اندیشیدهاند و تلاش کردهاند تا حد ممکن جلو بازنشر اخبار فیک را بگیرند. حالا شورای عالی فضای مجازی کشور نیز برای این معضل و با هدف صیانت از سلامت و امنیت روانی جامعه و کاهش آسیبهای ناشی از آن، مصوبهای ابلاغ کرده است.
بر همین اساس، تعیین اقدامات پیشگیرانه و واکنشی، ارتقاء سطح مسئولیتپذیری و پاسخگویی هماهنگ و به موقع برای مقابله با ناهنجاریها، محورهای مهم مصوبه جلسه 68 است که در این راستا به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسیده است.
مصوبه مقابله با نشر اکاذیب شامل چه مواردی میشود؟
براساس این مصوبه، قوه قضاییه با همکاری مرکز ملی فضای مجازی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به ارائه لایحه قضایی مقابله با اخبار و محتوای خلاف واقع با پوشش همه ابعاد اقدام کرده است. علاوهبراین، هیئت نظارت بر مطبوعات، درگاههای نشر داخلی را به عنوان نشریه الکترونیک محسوب و شیوه نامه جدید نظارت بر تخلفات ناشی از اطلاعات، اخبار و محتوای خبری خلاف واقع را در چارچوب قانون و آیین نامههای موجود تهیه و اجرا می کند.
براساس مصوبه جدید سازمان صداوسیما برای آگاهسازی افکار عمومی، ارتقای تابآوری اجتماعی و کاهش میزان اثرگذاری و وزارت امور خارجه با بهرهگیری از ظرفیتهای حقوقی و دیپلماتیک، برای مقابله با موارد ارجاعی از سوی دستگاههای مسئول در خصوص عملیات سازمان یافته انتشار اطلاعات، اخبار و محتوای خبری خلاف واقع علیه منافع و امنیت ملی با منشأ خارجی اقدام خواهند کرد. همچنین در این مصوبه برای سکوهای نشر؛ سازمان و زیرساختهایی که قابلیت درگاه نشر را دارند و درگاههای نشر؛ هر کانال، صفحه یا وبسایت با بیش از 5 هزار مخاطب، جهت مواجهه با پیامدهای اطلاعات، اخبار و محتوای خبری خلاف واقع، وظایفی مقرر شده است.
دیدگاهتان را بنویسید