اگر شما هم مانند ما و بسیاری دیگر از کاربران دوربین های دیجیتال جزو گروه عکاسان آماتور یا نیمه حرفه ای باشید به احتمال زیاد پارامترهای یکسانی برای انتخاب یک دوربین عکاسی خواهید داشت. ویژگی هایی مانند گشودگی دیافراگم، نوع سنسور، سرعت شاتر، گستره دینامیکی و ایزو و که جزو موارد مورد بررسی توسط همه کاربران به شمار می روند. اما شاید هرگز این نکته به ذهنتان نرسیده باشد که یک دوربین کاملا حرفه ای و گران قیمت ممکن است دارای یک ویژگی بسیار ساده و بدون سوال مانند امکان گرفتن عکس های رنگی نباشد. اما در دنیای عکاسی حرفه ای حتی این اتفاق نیز ممکن است رخ دهد.
دوربین حرفه ای جدید Phase One که با نام IQ3 Achromatic نشاخته می شود دستگاهی است که تنها قادر به ثبت تصاویر سیاه و سفید می باشد. این دوربین دارای یک سنسور با دقت 100 مگاپیکسل است و به گفته سازنده، جزئیات تصویر تا حد دیوانه واری در آن حفظ می شوند. IQ3 Achromatic نسخه مونوکروم (تک رنگ) از دوربین دیگر کمپانی Phase One با سنسور مدیوم فرمت است که قادر به ثبت تصاویر رنگی نیز بود. اما ممکن است این سوال مطرح شود که وقتی می توان یک عکس رنگی گرفت و سپس به کمک تغییرات نرم افزاری آن را به سیاه و سفید تبدیل کرد چرا باید یک دوربین مونوکروم اختصاصی ساخته شود؟
پاسخ این سوال در طراحی سنسورهای رنگی نهفته است. دوربین های دیجیتال برای خواندن اطلاعات رنگی از الگویی از فیلترهای قرمز، سبز و آبی استفاده می کنند که با نام آرایه Bayer شناخته می شود. سپس دوربین ها این الگو را به یک تصویر رنگی کامل تبدیل می کنند و هر پیکسل را به یک رنگ با ارزش مشخص اختصاص می دهند. اما با تبدیل الگوهای رنگی به تصویر نهایی بخشی از جزئیات دچار اعوجاج شده و حذف می شوند. این پدیده با نام “مویر” شناخته می شود. با حذف کردن فیلترهای رنگی مورد اشاره، تمامی جزئیات بسیار ریز تصویر در محصول نهایی حفظ می شوند و عکس سیاه و سفید ایجاد شده دارای وضوح و دقتی باور نکردنی خواهد بود. علاوه بر این، حدف کردن یک یا چند لایه بین سنسور و نور فرودی باعث افزایش دقت دوربین نیز خواهد شد.
اما دوربین IQ3 Achromatic تنها دارای همین یک ویژگی نیست. این دستگاه به گونه ای طراحی شده تا طیف کامل نور شامل نورهای فروسرخ را نیز ثبت نماید و به این ترتیب در زمان عکس برداری، می توان تاثیر این بخش از نور را نیز به صورت زنده مشاهده کرد. از جمله دیگر مشخصات IQ3 باید به شاتر الکترونیکی و قابلیت کنترل فلش به کمک ابزار تحلیل آن اشاره کرد. هیجان انگیز ترین نکته درباره این دوربین نیز قیمت 44000 دلاری (نزدیک به 150 میلیون تومانی) آن است که نشان می دهد ثبت تمامی جزئیات در یک تصویر علاوه بر زحمت بسیار زیاد، به یک حساب بانکی قدرتمند نیز نیاز دارد!
این دوربین اصلا دوربین خنده داری نیست در واقع این محصول یک بک مدیم فرمت برای عکاسی آکروماتیکه که باتوجه به رقیمتش دست هر کسی نمی رسه…
:-bd:-bd:-bd:-bd:-bd:-bd:emoji6:emoji6
ای کاش یک نمونه عکس گرفته شده توسط این دوربین رو میتونستید برای دانلود قرار بدید تا حداقل به دلمون نمونه دیدن شاهکار این ابر دوربین
:l:l:l:l:l:l:l:l:l:l
?????????????
:smiley0 :smiley0 :smiley0 :smiley0
:l:l:l:smiley0:smiley0:smiley0
:l:l:l:smiley0:smiley0:smiley0
:l:l:l:l:l:l:l:l:l=))