در ویدویی که از سوی انویدیا منتشر شده است توضیحهاتی را در رابطه با بهروزرسانی جدید مشاهده میکنیم. در به روزرسانی جدیدی که در نوامبر 2021 توسط انویدیا منتشر میشود، موضوعات مختلفی در نظر گرفته شده است. اما مهمترین بخش آن معرفی فناوری ارتقا یافته مقیاس تصویر انویدیا با نام Nvidia Image Scaling است. قرار است این فناوری جایگزینی برای DLSS انویدیا و FSR AMD باشد و امید است طیف گستردهتری از بازیها را پوشش دهد.
مقیاس کننده تصاویر چه کاری انجام میدهند؟
احتمالا با فناوری DLSS انویدیا به خوبی آشنایی دارید. فناوریای که در یک سری از بازیهای خاص که قابلیت پشتیبانی از آن را دارند، باعث میشود تصاویر با رزولوشن پایین به خوبی و یا حتی بهتر از تصاویری با رزولوشن بالا به نظر برسند. در واقع کار این نرم افزار افزایش راندمان کارایی کارت گرافیک در خروجی نهایی است. این کار به وسیله ترکیبی از هوش مصنوعی، استفاده از اطلاعات فریم قبلی و بهره بردن از هستههای Tensor در کارت گرافیک RTX انویدیا انجام میشود. تجزیه و تحلیل برخی از کارشناسان این حوزه نشان میدهد که کاربران بهتر است هرگاه امکان پشتیبانی از این فناوری را در دسترس دارند، از آن استفاده کنند.
روش سادهتر FSR در مقابل DLSS انویدیا
در سوی دیگر، FSR AMD نیز سعی دارد با ارتقا مقیاس تصاویر از رزولوشن پایینتر از طریق روشهایی مانند ارتقا مقیاس فضایی و شارپنینگ، عملکرد را افزایش بدهد. اما AMD در اینجا از هوش مصنوعی یا اطلاعات فریم قبلی استفاده نمیکند. با این وجود بر روی اکثر پردازندههای گرافیکی چه AMD و چه انویدیا کار میکند. چراکه این روش بسیار سادهتر است و از آن مهمتر این فناوری به صورت متن باز عرضه شده است.
FSR ترجیح توسعه دهندگان و بازیسازها
با بررسیهای انجام شده بین دو فناوری AMD و انویدیا مشخص شده است که FSR بسیار سادهتر عمل میکند و در نتیجه کارایی بالاتری را دارد. به همین دلیل چندین بازی معروف، اخیرا ترجیح دادهاند که به جای DLSS از FSR پشتیبانی کنند. به عنوان مثال میتوان به بازیهای Far Cry 6، Deathloop، Resident Evil Village و Back 4 Blood اشاره کرد. به احتمال زیاد این به دلیل سادهتر بودن FSR است و مهمتر از همه اینکه AMD آن را به صورت منبع باز ساخته است. در نتیجه هر کسی میتواند بر روی آن کار کند و به این ترتیب FSR بسیار سریعتر و گستردهتر گشترش پیدا خواهد کرد.
معرفی یک فناوری سادهتر برای گسترش بیشتر
حالا انویدیا که این شرایط را مشاهده کرده است، قصد دارد برای تغییر رویه، قابلیتهای بیشتری را به مقیاس کننده تصویر کنونی خود اضافه کند. اما در واقع این دیگر همان DLSS گذشته انویدیا نخواهد بود، بلکه یک ارتقا به چیزی شبیه به FSR است که دارای یک الگوریتم نسبتا سادهتر است. از این به بعد گزینه Nvidia Image Scaling در کنترل پنل انویدیا در قسمت “Manage 3D settings” فعال خواهد شد. پس از فعال شدن آن، پنج روزلوشن جدید قابل انتخاب از طریق منو تنظیمات گرافیکی درون بازی، بر اساس درصد وضوح مانیتور شما، از 85 درصد به 50 درصد، اضافه خواهد شد. قابل ذکر است که دومین رزولوشن برای مانیتورهای 1080p در دسترس نیست.
امکان مشاهده تغییرات به صورت زنده
با انتخاب یکی از آن رزولوشنهای جدید، با انجام بازی در حالت تمام صفحه، Nvidia Image Scaling باید از آن به صفحه اصلی مانیتور ارتقا پیدا کند. اگر یک بازی از حالت تمام صفحه هم پشتیبانی نکند، کاربر میتواند با استفاده از Nvidia Image Scaling به سادگی برای تغییر وضوح دسکتاپ و سازگار کردن آن استفاده کند. فناوری Nvidia Image Scaling حتی یک حالت برای نمایش اطلاعات در درون بازی دارد که نتایج را به صورت زنده در گوشه تصویر نشان میدهد. این کار از طریق GeForce Experience انجام میشود که میتواند برای پیکربندی مقیاس تصویر در انویدیا نیز استفاده شود. تنها کافیست در حین بازی کلید Alt+F3 را فشار دهید تا میزان شارپنینگ در حین بازی تنظیم کنید و تغییر را بلافاصله مشاهده کنید.
انتشار به صورت متن باز – بهترین تصمیم ممکن
انویدیا قصد دارد مقایسههای گستردهای بین سه فناوری Nvidia Image Scaling، FSR و DLSS منتشر کند. انویدیا با این کار میخواهد تمام توسعه دهندگان را به استفاده از و پلیرها را به استفاده از DLSS ترغیب کند. از سوی دیگر زمانی که هر سه روش را با یکدیگر مقایسه میکنیم، Nvidia Image Scaling، به شدت به FSR شبیه است. حتی در یکی از مقایسهها انویدیا FSR و Nvidia Image Scaling را در یک دسته “spatial upscaling” دستهبندی میکند. انویدیا نیز تصمیم گرفته است همانند FSR، فناوری Image Scaling را به صورت متنباز منتشر کند. به این ترتیب در آینده نه چندان دور، بسیاری از کارتهای گرافیکی AMD و یا حتی کارت گرافیکهای اینتل از آن پشتیبانی خواهند کرد.
DLSS 2.3 انویدیا نیز عرضه شده است
در کنار رونمایی انویدیا از فناوری مقیاس بندی جدید، انویدیا از ارتقای DLSS به DLSS 2.3 نیز خبر داد که قرار است برخی از نقصهای DLSS را بهبود بخشد. بازیهایی که از نسخه اول DLSS پشتیبانی میکنند، گاهی دچار حالتی معروف به جلوه شبح میشوند. چیزی که در بازی Death Stranding به وضوح مشاهده میشود. انویدیا ادعا میکند که این مشکل را در نسخه DLSS 2.3 برطرف کرده است و برای نمونه بازی Cyberpunk 2077 را نمایش داده است. DLSS 2.3 همچنین باید بازسازی ذرات را در بازیها بهبود ببخشد، که انویدیا برای آن از بازی Doom Eternal به عنوان نمونه استفاده کرده است.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید