در دنیایی زندگی میکنیم که هر روز تکنولوژی به سمت جلو حرکت میکند. چند سال پیش بود که سرعت 2400 مگاهرتز برای رم، عملکرد بسیار سرسام آوری را برای گیمرهای حرفهای داشت اما رفته رفته با پشتیبانی پردازندههای کامپیوتری از سرعت رم بالاتر، شاهد حضور رمهای 3600 و 4000 مگاهرتز بودیم. حال مقایسه رم تک کاناله 4000 مگاهرتز بهتر و دو دو کاناله با سرعت 2133 مگاهرتز مشخص خواهد کرد که در صورتی که قصد خرید سیستم کامپیوتری جدید داشته باشید، انتخاب کدام مورد بهتر از دیگری خواهد بود.
درحال حاضر با توجه حضور پردازندههای کامپیوتری قدرتمند، باید قطعات دیگر کامپیوتری خود را نیز با دقت خریداری کنید. اگرچه این مورد از ابتدای حضور کامپیوتر وجود داشت اما درحال حاضر ریزبینی درباره این قطعات بیشتر از قبل شده است. رمهای کامپیوتری با سرعتهای مختلف وارد بازار میشوند و میتوانید از بین گزینههای مختلف بسته به مدل پردازنده خود اقدام به خرید یک مورد کنید. با این حال همیشه بحث بودجه مطرح بوده است و بسیاری از کاربران قادر به خرید دو رم با سرعت 4000 مگاهرتز برای سیستم کامپیوتری خود که از پردازنده i9 10900K استفاده کرده است،نیستند. از این رو اقدام به خرید رمهایی با سرعت پایینتر میکنند تا بتوانند از حالت دو کاناله آن استفاده کنند. اما به راستی سرعت رم و کانال بندی آن، چه قدر بر روی فریم ریت خروجی شما در بازیها تفاوت خواهد گذاشت؟
مقایسه رم تک کاناله 4000 مگاهرتز و رم دو کاناله 2133 مگاهرتز این موضوع را برای ما به راحتی شفاف سازی خواهد کرد. سیستم کامپیوتری در نظر گرفته شده برای امروز، از پردازنده i5 10600K با سرعت 4.1 گیگاهرتز استفاده کرده است. در کنار این مورد کارت گرافیک RTX 3080 نیز برای ارائه بهترین توان گرافیکی نیز در نظر گرفته شده است. تنها تفاوت در زمینه رم میباشد که یک رم 16 گیگابایتی با سرعت 4000 مگاهرتز و مقدار تاخیر CL18 در کنار دو رم 16 گیگابایتی با سرعت 2133 مگاهرتز با مقدار تاخیر CL10 در نظر گرفته شدهاند.
بازیهای اجرا شده برای این تست همگی از بازیهای روز بودهاند. فورزا 4 در کنار سایبرپانک 2077 و همچنین Red Dead Redepmtion 2 عناوینی هستند که حداقل یک بار هر کسی آنها را امتحان کرده است و به احتمال زیاد بر روی سیستم خانگی خود آنها را نگه داشته است. در کنار سه بازی گفته شده، Watch Dogs Legion نیز در کنار لیست بازیهای گرافیکی قرار گرفته است.
با بررسیهای انجام شده، مشخص شد عملکرد رم دو کاناله با وجود سرعت پایینتر، بهتر از رم تک کاناله با سرعت 4000 مگاهرتز است. اما با این وجود این تفاوت تنها در حد 10 فریم بوده است. اگر بخواهیم نگاهی ریزتر به این مورد داشته باشیم، خرید رم تک کاناله با سرعت بالاتر بهتر از خرید رم دو کاناله با سرعت پایینتر است. زیرا در آینده قادر به ارتقای مقدار ظرفیت رم خود با سرعت بسیار مناسبی هستید. این درحالی است که در صورت خرید رم دو کاناله با سرعت 2133، دیگر قادر به ارتقای مقدار 16 گیگابایتی آن به 32 گیگابایت با استفاده از رم با سرعت 4000 مگاهرتز نخواهید بود.
بیشتر بخوانید: مقایسه رم 2133 در برابر 2666 و 3200 در کنار پردازنده AMD Ryzen 5 3600
حدس میزدم ولی مطمئن نبودم، رم حتما باید دو کاناله یا چهار کانال باشه البته دو با چهار کانال فرق خاصی تو فریم دهی ایجاد نمیکنن
مقایسه جالبی بود
ولی سه جمله آخر گمراه کنندست، اگه امروز تونستی استیک دوم رو بخری که بخر وگرنه بخوای به امید ارتقا در آینده دست نگهداری باید واسه استیک دوم کلیه تاخت بزنی 🙁
دقیقا دوست خوبم، در ایران بر عکسه، مهم اینه در همون مرحله اول یک رم جفت تهیه شود چون اگر ماژول تک بخرید، دیگر شانس اینکه مشابه همان ماژول رم پیدا شود مساوی صفر است. به نظر میرسد این مطلب مطابق موجودی بازار جهانی نتیجه گیری شده، در ایران موجودی رمها دفعه ای است، و الان رمی که موجود هست ممکن است ناموجود شود و دیگر تا 1000 سال دیگر موجود نشود. بنابراین بهتر است همان ابتدا یک پک رم Dual تهیه شود و خلاص.
ضمن اینکه 10 فریم اختلاف خیلیه، برای یک گیمر هر چیزی که بالای 5 فریم تاثیر گذار باشد مهم است.