اگر هنوز به مشکلات یک محصول دیجیتالی در این روزها عادت نکرده اید باید بگوییم که از صبر و حوصله بالایی برخوردارهستید! از انفجار گوشی های هوشمند گرفته تا مشکلات فنی پی در پی سیستم های آماده، نوت بوک و حتی سخت افزارهای کاربردی مانند پردازنده (CPU-GPU) همگی در سال 2016 گل کاشتند! اما در این میان فاکتور قیمت و ادعاهای تبلیغاتی یک برند در رابطه با یک محصول خاص جزو برترین های این مقوله است. شاید وقت آن رسیده باشد که اسکار بدتر محصول سال 2016 را به مک بوک های اپل دهیم!
کمپانی اپل در اوایل آبان ماه سال جاری سری جدید مک بوک پرو (MacBook Pro) های خود، موسوم به سری 2016 را روانه بازار کرد. از همان ابتدا قیمت تمام شده بسیار بیشتر به نسبت مدل های موجود، کاربران را آزرده خاطر نمود. در یکی از مطالب روزمره دنیای دیجیتال این مسئله عنوان شد:
((طی مصاحبه های برخی از مدیران اپل با مجموعه هایی همچون Cnet، سوالات بسیاری از آنها پرسیده شده است که یکی از مهمترین آنها قیمت گذاری مک بوک پروها است. “فیل شیلر” از جمله اشخاصی است که از سوی کمپانی اپل، قیمت گذاری آن را توجیه کرده و گفته است که در هنگام طراحی و تولید بیشتر پارامتر کیفیت را مد نظر قرار داده ایم. به عنوان مثال نسخه 13 اینچی مجهز به تاچ بار، از 1799 دلار آغاز می گردد که 500 دلار بیش از نسخه پیشین است. فیل شیلر در ادامه اضافه کرده است که ما مک بوک ها را بر اساس کیفیت طراحی کردیم نه قیمت.))
پس از مسئله قیمت گذاری، مشکلات این محصولات آغاز شد. ابتدایی ترین مسئله ای که واکنش کاربران را برانگیخته بود، قابلیت ارتقاء و تعمیر پذیری بسیار دشوار بود. لپ تاپ ها در حال معمول نیز با مشکلات متعددی جهت تعمیر دست و پنجه نرم می کنند که کار را همواره برای تکنسین های تعمیر دشوار می سازد؛ حال آنکه عدم ارتقاء پذیری و تعمیر آسان مک بوک های اپل اینبار بیش از پیش جلوه می کرد. اپل تصمیم به استفاده از حافظه های پر سرعت LPDDR گرفته است که مزایای به نسبت حافظه های DDR3/4 دارند. از جمله آنها می توان به کاهش مصرف انرژی و بازدهای بیشتر در فرکانس اشاره کرد. حافظه های رم استفاده شده در مک بوک هایی که به نوار OLED مجهز هستند، به 1866 مگاهرتز می رسد. لازم به ذکر است که پردازنده های Intel Skylake مورد استفاده در این مک بوک ها قادر به پوشش فرکانس پایه 2133 مگاهرتز در رم های DDR4 هستند که اپل به ناچار از استفاده آنها منع شده است. در صورتی که اپل خواهان استفاده از حافظه های سریع تر باشد، به ناچار می بایست از حافظه های LPDDR4 استفاده می کرد که در حال حافظ این تراشه ها به طور عمده در بازار نوت بوک ها استفاده نمی شوند و این کمپانی در مک بوک های آینده خود از این تراشه ها بهره می برد. حافظه رم از جمله بخش های ارتقاء و تغییر پذیر در یک نوت بوک است و حتی برخی از نوت بوک و الترابوک های بازار علاوه بر استفاده از حافظه های LPDDR، یک اسلات خالی و یا حتی پر را برای استفاده از حافظه های SO-DIMM آزاد می گذارند. اپل همچنان معتقد است که این میزان از حافظه رم برای مک بوک های 2016 کافی است.
در مرحله سوم مشکل مک پروهای گران قیمت اپل، ارتقاء حافظه ذخیره سازی مطرح شد. این محصولات بدون حافظه های HDD، تنها با درایو های SSD عرضه می شوند. بدیهی است که کاربران بسته به نیاز خود امکان ارتقاء حافظه های ذخیره سازی را طلب می کنند؛ اما در مک پروهایی که از نوار لمسی OLED بهره می برند، این مسئله غیر ممکن است. یکی از کاربران وب سایت MacRumors، مک بوک پرو جدید 15 اینچی خود که نسخه ی دارای نوار لمسی است را به نوعی کالبد شکافی کرده است و مشخص شده است این مدل از مک بوک پرو بر خلاف نسخه ی 13 اینچی، امکان ارتقای حافظه ی SSD را ندارد. کاربر دیگر این سایت نیز از غیر قابل ارتقا بودن حافظه ی نسخه ی 13 اینچی مک بوک پرو به همراه نوار لمسی خبر داد.
چهارمین مشکل منتصب به مک بوک های اپل، در زمینه نقص فنی در کارت گرافیک ها بود. به عبارت ساده تر خروجی های تصویری با یک نقص فنی. برخی از کاربران مک پروهای 2016 به یک مشکل گرافیکی در حین کار با نرم افزارهای مانند Adobe Premiere Pro و حتی پخش کننده های مولتی مدیای خود مک بوک اشاره کرده اند. پس از آن کاربران مک بوک های 15 اینچی متوجه یک نقص فنی در پخش تصاویر شدند. اعوجاج و بهم ریختگی تصاویر در مک بوک پروهای 15 اینچی موجب تعویض برخی مدل های آن در خدمات پس از فروش شده است. مشکل در پخش تصاویر و بهم ریختگی رنگ ها، تنها محدود به مدل هایی نیست که از کارت گرافیک های AMD استفاده می کنند بلکه حتی در زمان کار با تراشه گرافیکی مجتمع نیز این مشکل رویت می شود که در نهایت احتمال نقص فنی در کارت گرافیک ها را کم رنگ کرده و مشکلات نرم افزاری مد نظر قرار می گیرد. با این وجود کاربرانی که این مشکلات را گزارش کرده اند، بیشتر از کارت گرافیک های AMD RX400 استفاده می کنند.
پنجمین مشکل، در زمینه اعتبار سنجی باتری MacBook Pro 2016 بود. اپل می گوید: ساختار سخت افزاری مک بوک ها به گونه ای است که باعث می گردد تخمین میزان باقی مانده از باتری بر اساس لود سیستم دشوار گردد! این کمپانی معتقد است که این تخمین در هر لحظه از تغییر فشار بر روی سیستم، زمان باقی مانده را اعلام می نماید و حال آنکه این فشار نیز با هر تغییر می تواند زمان سنج را مجبور به ارائه یک زمانبندی جدید برای محصول نماید. اپل در بروزرسانی جدید خود نشانگر باتری را به کلی حذف کرده و به عبارت ساده تر صورت مسئله را حذف نمود. این پنج مورد، برجسته ترین مشکلات اپل را در زمینه مک بوک ها توصیف می کند. اما بشنوید از ادامه ماجرا…
مک بوک در خطر جدی قرار گرفت!
گزارش های مصرف کنندگان (Consumer Reports) حاکی از آن است که تمایل کاربران به سمت کامپیوترهای ویندوزی بیشتر شده است. گمان می رفت که برخی از این مشکلات توسط بروزرسانی هایی مانند MacOS 10.12.2 برطرف گردد با این وجود اکثر این مشکلات پا بر جا باقی مانده است. این گزارش که از مراکز خرده فروشی بدست آمده است، نشان می دهد که کاربران نوت بوک های ویندوزی را ترجیح می دهند. مشکلات متعدد Apple و MacBook Pro 2016 بسیاری از خریداران را عصبانی کرده و دیگران را از خود دور. از سوی دیگر توصیه خرید مک بوک پروهای 2016 از سوی کاربران و مردم بسیار کاهش یافته است. در نهایت اپل با یک مشکل جدی در این زمینه مواجه شده است که بعید به نظر می رسد که در کوتاه مدت موفق به حذف آنها گردد.
هرچند مقاله قدیمیه ولی… چه معنی داره جنس امریکایی بخرید، مگه اجناس درخشان چینی چشونه هااا؟ بهمراه یه ستون ثابت برای معرفی و به به چه چه از تولیدات کمونیستا :))
مایکروسافت همون موقع نباید اپل رو از ورشکستگی نجات میداد اینطوری نمیشد که محصولات بی کیفیتش رو به مردم با قیمت چند برابر بده:l
لپ تاپ فقط ایسوس B-):smiley6
بی کیفیت؟
بنچمارک ها همچین چیزی نشون نمیدن!
دقیقا میخواستم همینو بگم=))=))=))
کیفیت خوبه نه در مقابل قیمت گزاف !
نویسنده خیلی واضه و قشنگ گفت درضمن سامسونگ پول نوت ۷ رو برگردوند اما مک بو ک چی ??
اکثر خریدارا اپل فقط از رو اسم میخرن همینو بس از گوشیاش بگیر تا بقیه لوازمش الانم میان اینجا از یه نفر که تخصصشه ایراد میگیرن مثل اینکه من سوادم سیکل باشه بگم از دکتر بیشتر میفهمم حال روز خریدارای امروز اپل همینه البته دور از جون اونایی که میفهمن ?????
:-))=))کاملا مشخصه نویسنده مطلب یه پدر پشتگی خاصی با اپل داره=))=))
بسی خندیدیم:-)):emoji1
اغلاط املائی فراوان است
و این باعث شده بود مفهوم جملات افتضاح از آب در بیاد
من چند بار مطلب رو خوندم ولی متأسفانه یه سری جاها مفهوم واضح نیست
بقیه دوستان همچین نظری ندارن؟؟؟!:emoji1
شايد يكي از معتبر ترين سايتهاي سخت افزار ايران باشيد به خاطر دو سه تا دليل جزئي چنين نهي محكمي تو تيتر بكنيد باعث تاسفه
واسه مشكلات گرافيك كه اپديت داده در زمينه ارتقا هم بقيه ويندوزي ها نهايتا هارد و رم ميتونه عوض بشه كه اونا هم بهترين قطعات بازار رو روش بندازي شايد بازم اندازه قطعات مكبوك كيفيت و كارايي نداشته باشن مثل اينكه بگي اينكه سيستم هارمن كاردون دوج عوض نميشه ايراده من ميخوام روش ضبط ايرانخودرو بندازم:smiley6
چه جالبه از انفجار هاي نوت ٧ كه نهايتا باعث توقف توليدشون شد گذشتيد و اسكار بدترين محصول رو داديد مكبوك چون زمان باقي مانده باتري رو يه كم اينور اونور تخمين ميزنه=))
دوست عزیز چرا مسیله سختش میکنی مشکل گرافیکی که چند روز با ابدیت کردن حل شده.بجث تعمیر پذیریشم که فکر نکنم چیز عجیب غریبی باشه شما ببری مراکز اپل خیلی خوب تر تمیز برات تعویض میکنه در خصوص عدم ارتقا احه چند درصد مردم ارتقا قطعات میدن که قضیه بزرگش میکنید این همه معلومه از طرف طرفدارهای مایکروسافت و ویندوز دوستانه هسا در خصوص بلاریم همچین کار عجیبه تکرده مهم اینه میزان شارژ دهی دستگاهد درسا باشه این مطالب زرد هم هیچ مشکلی برای اپل ایجاد نمیکته