این روزها بحث درخصوص ارزهای دیجیتال و بلاکچین به شدت داغ است و مسئولین باوجود آنکه چند سال از ظهور این پدیده در جهان میگذرد، هنوز به یک اتفاق نظر در این رابطه دست پیدا نکردهاند و از طرف دیگر به نظر میرسد که قانون شفافی هم پیرامون این مساله وجود ندارد. در همین راستا نشست خبری درخصوص ماینینگ برگزار شد و افراد فعال در این زمینه توضیحات و گلایههای خود را پیرامون این موضوع مطرح کردند.
طبق گزارش ایسنا، محمد شرقی، مدیر عامل انجمن بلاکچین ایران در رابطه با به رسمیت شناختن این صنعت و برخورد قهری مسئولین با آن گفته است:
نمیتوان یک صنعت را به رسمیت شناخت و در مقابل با آن برخورد قهری داشت. در رسانهها مطرح میشود که مصرف دستگاههای ماینینگ زیانبار است و انرژی زیادی مصرف میکند و باعث خاموشی میشود و شرایط به صورتی شده است که فعالین حوزه نه میتوانند سرمایه گذاری کنند و نه میتوانند ارزش افزوده ایجاد کنند. از سال گذشته تاکنون قانون مدونی در این خصوص وجود ندارد. این در حالی است که طبق ماده 2 قانون تجارت الکترونیک فعالیت ماینینگ، IT محور بوده و انجام آن بلامانع است. اکنون بر چه اساسی گفته میشود این فعالیت غیرقانونی است؟ ما قانونی که گفته میشود ماینینگ غیرقانونی است را مطالبه میکنیم.
شرقی معتقد است که در این رابطه برخوردها سلیقهای است و باوجود آنکه واحدهای ماینینگ برای راهاندازی درخواست برق کرده و با این درخواست موافق میشود باز هم قانون مشخصی وجود ندارد. او در رابطه با قیمت 7 سنت برای استخراج ارز گفت:
در ابتدا اعلام شد تعرفه استخراج باید مانند تعرفه صادراتی باشد در حالی که بررسیها نشان میدهد هیچ کشوری از ایران با قیمت 7 سنت برق نخریده است. 7 سنت غیرمنطقی بوده و در هیچ جای دنیا این قیمت وجود ندارد. این قیمت 3.5 تا 4 برابر قیمت برق تجاری که بالاترین قیمت کشور محسوب میشود، است.
اتلاف برق کشور بیش از ماینینگ کل دنیا!
مدیر عامل انجمن بلاکچین ایران معتقد است که اتلاف برق در شبکه ایران بیش از برق مورد نیاز برای استخراج بیت کوین کل جهان است. او با اظهار اینکه این اتلاف در شبکه ایران بین 10 تا 16 درصد است، عنوان کرد که ماینینگ کل دنیا نیاز به 12 درصد از برق کشور دارد.
امیر بیات، عضو انجمن و کارگروه استخراج رمز ارز و ماینینگ نیز درخصوص اظهارات اخیر مبنی بر افزایش 7 درصد مصرف برق بهدلیل فعالیتهای ماینینگ توضیحاتی ارائه کرد. او در این رابطه گفت:
7 درصد به معنی 4000 مگاوات بوده، یعنی باید بیش از 2 میلیون و 700 دستگاه ماینینگ در ایران وجود داشته باشد، این در حالی است که طبق اعلام وزارت نیرو 148 هزار دستگاه وجود دارد. اگر آماری که ارائه میشود صحت داشته باشد، یعنی در ایران 50 درصد بیتکوین دنیا تولید میشود.
او این آمار را اشتباه خوانده و عنوان کرده است که اگر در داخل کشور بیت کوین تولید نشود، مردم آن را از خارج از کشور خریداری خواهند کرد و این به معنای خروج ارز از کشور است.
بیشتر بخوانید: استخراج رمز ارز ها (ماینینگ) به سود یا زیان اقتصاد کشور؟
آره دقیقا یک جوک بیمزه هست :-bd
شاید این امار درست نباشه اما چیزی که میدونم اینکه ایرانی جماعت خدانکنه جایی بو ببره والا همه میخوان همون کارا کنن تا فهمیدن بیت کوین سود داره همه جا ریختن بیت کوین استخراج کردن وریخت و پاش …یادمه چندین سال پیش گفتن MDF کار درامدش خوبه دوسال بعدش هر جا از هرکسی میپرسیدم شغلتون چیه همه میگفتن MDF کاریم:o بعدشم کار کاسبی هم دیگه رو کساد کردن
من هم کاملا با شما موافقم
50 درصد استخراج در ایران فقط میتونه یک جوک بیمزه باشه
:smiley1 na queenn of pain hast hahaha
بیت کوین همین الان توسط نهادهای دولتی و بالا دستی ها برای دور زدن تحریم ها در حال استفاده هست اما در رابطه با اینکه استخراج هم انجام میشه اون هم با این حجم مصرف برق تنها چیزی که بعد از پلمپ شدن چند مزرعه استخراج ارزها توی ایران به ذهن آدم میرسه اینه که مابقی اون عددی که مجهول بود از تعداد موجود دستگاه های استخراج هیج جا نمیتونه باشه جز زیر نظر خود دولت و برق هم با نفوذ و قدرتی که در اختیارشون هست احتمالا به صورت مجانی در اختیارشون هست ولی اینکه 50 درصد استخراج در ایران داره انجام میشه هم باز با عقل جور در نمیاد چونکه ما چین ، هند و روسیه رو داریم که تعداد ماینرهاش سر به فلک کشیده بخصوص چین که دیگه ترکونده و عمرا ایران بتونه به پای چین و هند برسه در استخراج ارزها با اون جمعیتی که اونها دارند
درود
بیت کوین دستگاه استخراج مخصوص خودش رو داره و برای استخراج بیت کوین هیچ استفاده ای از قطعات کامپیوتر نمیشه
ولی برخی دیگه از پول های مجازی هستند که مثلا از کارت گرافیک استفاده می کنن
البته صحیحش Bite Kevin هست 😀
اینجوری میشه که هر طرف داستان رو به نفع خودش تعریف میکنه
مگه Bit Queen نیست؟ 😀
منکه بعد از موج گرون شدن کارت های پارسال نمیخوام سر به تن ماینر جماعت باشه :smiley1
آخه این آمار ایشون هم اشتباهه، هزینه برق در آمریکا 12 سنت برای هر کیلوواته. حالا اگر ایران 7 سنت بگیره منصفانه است اگر نگیم کم میخوان بگیرند.
در میان مسئولین دولت، وزارت نیرو و بانک مرکزی مخالفین کل این داستان ماینینگ هستند و وزارت ارتباطات تنها موافق آن البته با رعایت یکسری مسایل.
یه بیت کوین میگن: Bit covin:smiley4