انویدیا عرضه جدیدترین نسل از کارت گرافیکهای خود را برای گیمرها آغاز کرده است. این کمپانی در نسل جدید گیمینگ در رزولوشنهای بسیار بالا را هدف قرار داده است. چیزی که تا پیش از ورود کارتهای Ampere انجام آن با کیفیت بالا میسر نبود چرا که توان کارتهای نسل قبل چنین اجازه ای را به گیمرها نمیداد. اما حالا با قدرت و سرعت کارتی همچون RTX 3080 این کار دور از دسترس نیست. به نسبت توان و عملکردی که این محصول دارد، انویدیا قیمت مناسبی را نیز برای آن در نظر گرفته که باعث میشود خرید چنین محصولی برای عموم گیمرها دور از دسترس نباشد. اما آیا سیستم شما برای میزبانی کارت گرافیک های سری RTX 30 آمادگی دارد؟ MSI در این امر شما را همراهی میکند.
آماده سازی سیستم برای میزبانی کارت گرافیک های سری RTX 30
از آنجایی که تفاوت در نسل جدید کارتهای انویدیا نسبت به نسل قبل بسیار زیاد است، مهاجرت به نسل جدید به برخی تغییرات در سیستم و بعضا نیازمند ارتقا در برخی از قسمتهای سیستم است. بنابراین پیش از خرید یکی از کارتهای جذاب سری Ampere، نکاتی هست که بهتر است در نظر داشته باشید. در ادامه به مهمترین این نکات اشاره خواهیم کرد.
مصرف انرژی: پاور فعلی سیستم شما پاسخگوی عطش کارتهای Ampere است؟
قدرت کارت گرافیکهای جدید انویدیا بسیار بالاست و طبیعتا همین موضوع باعث میشود نیاز این محصولات به توان بالاتر انرژی نیز زیاد باشد. پاور یکی از مهمترین قطعات خصوصا در سیستمهای گیمینگ است و باید از مشخصات مناسبی برخوردار باشد. در صورتی که این قطعه در سیستم شما ضعف داشته باشد، قطعات از جمله کارت گرافیک نخواهند نتوانست که با بهترین عملکرد در پردازشهای سنگین ظاهر شوند.
به همین منظور MSI رنج جدیدی از پاورهای خود را تدارک دیده که انتقال مطمئن انرژی به قطعات سیستم را با حفظ پایداری و امنیت تضمین میکند. در بالاترین توان، MSI پاور 850 واتی را برای تغذیه کارتهای توانمند Ampere انویدیا در نظر گرفته که به خوبی از پس تغذیه سیستم برخواهد آمد. اگر توان پاور سیستم شما کم است و قصد خرید یک کارت گرافیک جدید از سری RTX 30 را دارید، نیاز به ارتقای پاور خواهید داشت تا ضمن تضمین پایداری، امنیت قطعات سیستم خود را نیز حفظ کنید.
ابعاد کیس شما پاسخگوی کارت های جدید انویدیا است؟
RTX 3090، پرچمدار کارتهای جدید انویدیا یک کارت گرافیک غول پیکر است و RTX 3080 نیز با اینکه نسبت به 3090 کوچکتر است، اما باز هم ابعادی بزرگتر از عموم کارت گرافیکها حتی نسبت به مدلهای رده بالا دارد. بنابراین قبل از خرید یکی از این محصولات باید مطمئن شوید که داخل کیس شما قرار میگیرند یا خیر. برای این کار لازم است از حداکثر طول کارت گرافیکی که کیس شما پشتیبانی میکند اطلاع داشته باشید. این مشخصه را در مشخصات فنی کیس خود پیدا کنید و با طول کارت گرافیک مورد نظر مقایسه کنید. برای مثال می توانید به ابعاد کارت گرافیک RTX 3080 Gaming X TRIO 10G و کیس MPG Sekira 500X کمپانی MSI در دو جدول زیر توجه کنید. حداکثر طول کارت گرافیک قابل پشتیبانی توسط این کیس 400 میلیمتر است در حالی که طول کارت گرافیک مذکور 323 میلیمتر میباشد.
نیاز به اسلات PCI مستحکم برای تحمل وزن بالای کارت گرافیک های Ampere
نسل جدید کارتهای انویدیا مجهز به سیستم خنک کننده قدرتمند و هیتسینک بزرگ هستند که باعث میشود وزن این محصولات به طور قابل توجهی بالا باشد. بنابراین فشار قابل توجهی بر روی اسلات PCI-E مادربرد شما از سوی این کارت گرافیکها خواهد بود. اگر این بخش از مادربرد سیستم شما توانایی تحمل وزن بالای کارت گرافیک را نداشته باشد، احتمال خم شدن و آسیب دیدگی مادربرد وجود دارد. برای جلوگیری از این مشکل، MSI تمامی مادربردهای گیمینگ خود را به اسلات PCI-E Steel Armor مجهز کرده است. دست کم اسلات اصلی (x16) برای کارت گرافیک با این فناوری همراه است که امکان خم شدن بر اثر فشار زیاد را از بین میبرد. به منظور مقاومت بیشتر، نقاطی از اتصال اسلات PCI-E در مادربردهای گیمینگ MSI تقویت شدهاند.
نسل جدید رابط PCI-E: نهایت سرعت گرافیک با فناوری PCI-E 4.0
اگر چه بازیها و برنامههای امروزی نهایتا از سرعت رابط PCI نسل سوم پشتیبانی میکنند اما با ورود کارتهای جدید انویدیا وضعیت تغییر خواهد کرد. سری کارتهای Ampere رسما از PCI-E 4.0 پشتیبانی میکنند و اگر میخواهید نهایت سرعت این کارت ها را تجربه کنید، لازم است مادربرد شما از این فناوری پشتیبانی کند. پهنای باند نسل جدید PCI-E 4.0 در مقایسه با نسل قبل افزایش چشمگیری در حد دو برابر داشته است. مادربردهای چیپست Z490 از اینتل و چیپستهای B550، X570 و TRX40 از AMD از PCI-E 4.0 پشتیبانی میکنند. پردازندههای رایزن و تردریپر AMD در حال حاضر از این فناوری پشتیبانی میکنند و قادرند نهایت سرعت کارتهای Ampere را در اختیار شما قرار دهند. در حالی که MSI پشتیبانی از این فناوری را در مادربردهای Z490 گنجانده، پردازندههای نسل دهم اینتل از این استاندارد پشتیبانی نمیکنند و باید منتظر عرضه پردازندههای قابل پشتیبانی از این استاندارد از سوی اینتل ماند.
رابط HDMI 2.1 و ورود نسل جدیدی از نمایشگرهای گیمینگ
نسل جدید گرافیکهای انویدیا استاندارد جدیدی را نیز در بخش رابط با نمایشگر به همراه خود آوردند. گرافیکهای RTX 30 مجهز به درگاه جدید HDMI 2.1 هستند. نمایشگرهایی که از این استاندارد پشتیبانی میکنند با سرعتی هر چند کم در حال ورود بازار هستند. MSI از سازندگانیست که در حال تولید نمایشگرهایی با استاندارد جدید HDMI میباشد. نمایشگر جدید کمپانی دارای رفرش ریت 360 هرتز می باشد از HDMI 2.1 و فناوری G-Sync پشتیبانی میکند. توانایی کارتهای Ampere آنقدر بالا هستند که گیمینگ در رزولوشنهای متداولی مانند Full HD نمی تواند آنها را به چالش بکشد. بنابراین گیمرها میتوانند به رزولوشنهای بالاتر مانند 4K فکر کنند و از بازی در این وضوح بسیار بالا لذت ببرند.
بیشتر بخوانید: MSI مشغول آماده سازی سری SUPRIM و CORSAIR برای RTX 30
دیدگاهتان را بنویسید