پت گلسینگر، مدیر عامل شرکت اینتل، نسبت به کندی پیشرفت و اجرای قانون CHIPS آمریکا ابراز ناامیدی کرده است. او در مصاحبهای با سردبیر یاهو صحبت کرده است. از زمانی که رئیس جمهور وقت آمریکا، جو بایدن این قانون را تصویب کرد، اینتل بیش از 30 میلیارد دلار در تأسیسات تولیدی خود در ایالات متحده سرمایه گذاری کرده در حالی که از دولت آمریکا هیچ مبلغی دریافت نکرده است.
چرا اینتل از روند اجرای قانون CHIPS آمریکا ناراضی است؟
او اضافه کرد که: «ما قانون CHIPS را امری حیاتی میدانیم و هزینه زیادی برای آن صرف کردهایم. همانطور که در کنفرانس [درآمد] خود گفتیم، از زمانی صرف اجرایی شدن این قانون کردهایم، ناامید هستیم. اکنون بیش از دو سال از تصویب قانون CHIPS میگذرد و در این مدت ما 30 میلیارد دلار در بخش تولید ایالات متحده سرمایه گذاری کردهایم و در عوض هیچ کمک مالی در اختیار ما قرار داده نشده است.»
در واقع، از زمان فعال شدن قانون CHIPS و Science، کمپانی اینتل شروع به تولید تراشهها در تأسیسات بستهبندی پیشرفته خود در نیومکزیکو کرده است. به علاوه آنها شروع به ساخت کارخانههای جدید در آریزونا و اوهایو کردهاند. به دلیل تقاضای کمتر از حد انتظار برای پردازندههای جدید این شرکت و همچنین شروع بسیار کند Intel Foundry به عنوان سازنده تراشه، اینتل مجبور شد آغاز به کار کارخانه اوهایو را برای چند سال به تعویق بیاندازد. با این تفاسیر، شرکت اینتل در تاسیسات خود واقع در ایالات متحده، سرمایه گذاری کلانی کرده است. البته لازم به ذکر است که شرکت اینتل پیش از این 3 میلیارد دلار بودجه Secure Enclave برای تراشههای نظامی دریافت کرده بود.
پت گلسینگر افزود: «ما در حال همکاری نزدیک با دفتر CHIPS هستیم و به طور سازنده با آنها ارتباط برقرار کردهایم تا کاری را که شروع کردهایم به پایان برسانیم. با این حال من همچنین میخواهم به این نکته اشاره کنم که [قانون CHIPS شامل] کمکها و بخشهای [کاهش] مالیات است. به علاوه بخشهای مالیاتی تقریباً سه برابر بزرگتر از بخش کمکهای مالی قانون CHIPS است. با این حال، مزایای خاصی که به عنوان بخشی از قوانین مالیاتی وجود دارد، همچنان برقرار است و شرکت میتوانند از این مزایا بهرهمند شوند.»
طرح سرمایهگذاری مشترک به منظور تأمین مالی مستقل پروژههای نیمههادی
با وجود اینکه به شرکت اینتل حدود 8.5 میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم، حداکثر 11 میلیارد دلار وام، و 25 درصد اعتبار مالیاتی سرمایه گذاری تا سقف 100 میلیارد دلار اعطا شده است اما نکتهای که باید به آن اشاره کرد این است که اینتل هنوز 8.5 میلیارد دلار سرمایه را دریافت نکرده است. به همین دلیل، کمپانی اینتل باید اطمینان حاصل میکرد که میتواند کارخانههای تولید خود را حتی بدون تأمین مالی مستقیم از سوی دولت ایالات متحده، بسازد. در نتیجه، شرکت اینتل برنامهای به نام طرح سرمایه گذاری مشترک نیمه هادی (Semiconductor Co-Investment Program یا SCIP) را آغاز کرده است. این برنامه به این صورت عمل میکند که Fab 52 و Fab 62 که در آریزونا مستقر هستند، توسط اینتل اداره خواهند شد، اما 49 درصد از مالکیت آنها به شرکت Brookfield Asset Management تعلق دارد. این رویکرد به اینتل اجازه میدهد که با استفاده از سرمایهگذاریهای خارجی، پروژههای خود را پیش ببرد و در عین حال ریسک مالی کمتری را متحمل شود.
رئیس شرکت اینتل بیان کرد که این کمپانی اطمینان حاصل کرده است که ساختار مالی لازم را دارد تا بتواند پروژهها و اهداف خود را با یا بدون بودجههای مربوط به قانون CHIPS به پایان برساند. وی همچنین تأکید میکند که شرکت اینتل به اجرای استراتژیهایی که تعیین کردهاند، ادامه خواهد داد. اما در عین حال مشتاقانه منتظر است تا همکاری خود با قانون CHIPS (که مهمترین قانون سیاست صنعتی در ایالات متحده محسوب میشود) را، به پایان برساند.
دیدگاهتان را بنویسید