نام وارن اسپکتور برای بسیاری از علاقمندان بازی های کامپیوتری نامی است آشنا و قابل احترام. او خالق نخستین (و به گواه بسیاری از گیمرها و کارشناسان) بهترین نسخه از سری Deus Ex است و علاوه بر آن در کارنامه ی خود نام آثار مشهور و شاخص دیگری نظیر Wing Commander، Ultima Underworld ، Bad Blood و همچنین بازی به یاد ماندنی System Shock را نیز می بیند. اگرچه مدت هاست از او بازی جدیدی سراغ نداریم و پروژه ی Epick Mickey تقریباً آخرین کار او در دنیای بازی های کامپیوتری بود، اما اسپکتور اخیراً و پس از پایان نمایشگاه E3 امسال آفتابی شده و صحبت هایی را در مورد بازی های کامپیوتری انجام داده که اصلی ترین و مهم ترین جنبه ی آن مربوط به بازی های مبتنی بر واقعیت مجازی بوده است. بازی هایی که می توان گفت اسپکتور نظر چندان مثبتی نسبت به آنها و آینده ی پیش رویشان ندارد.
در واقع خالق Deus EX در صحبت های اخیر خود، بازی های مبتنی بر واقعیت مجازی یا VR را تنها یک مُد پر طمطراق جدید و نیز هوسی زود گذر خواند که ممکن است در آینده ای نزدیک جوشان به طور کامل فروکش کند. او معتقد است که پدیده ی واقعیت مجازی می تواند قابلیت های جدیدی در اختیار گیمرهای حرفه ای قرار دهد و برای برگزاری اجتماعات مجازی یا بهبود کارایی شبکه های اجتماعی نیز امکانات فراوانی در آستین خود دارد. ضمن آنکه واقعیت مجازی می تواند برای تمرین و تعلیم و همچنین در جنبه های مختلف پزشکی نظیر درمان انواع فوبیا و ترس، بسیار مفید و کارامد باشد. اما از نظر آقای اسپکتور، پدیده ی واقعیت مجازی در دنیای سرگرمی جایگاه آنچنان محکمی ندارد و او آینده ی چندان روشنی برای این پدیده ی نوظهور در دنیای سرگرمی و بازی های کامپیوتری نمی بیند. به گفته ی او هیچ کس نمی خواهد با گذاشتن عینک های VR بر صورت خود، ظاهری احمقانه بیابد و خود را به مدتی طولانی از دنیای واقعی ایزوله کند. تازه با بهره بردن طولانی مدت از این پدیده ی نوظهور، باید با احساس دل پیچه و دل به هم خوردگی ناشی از استفاده ی آن نیز کنار آمد! او همچنین مثال جالبی برای گفته هایش آورده است: “اگر شخصی به صورت مخفیانه و با چوب بیسبال خود در حال آمدن به سمت من باشد ترجیح می دهم بتوانم او را ببینم!” او البته این پدیده ی جدید را به طور کامل نفی نمی کند و معتقد است که نمایش بازی ماینکرفت در نمایشگاه E3 امسال، پتانسیل های فراوانی را به نمایش گذاشت که البته این پتانسیل ها می توانند بیشتر در بازی های مبتنی بر واقعیت افزوده یا AR متجلی شوند و نه بازی های مبتنی بر واقعیت مجازی یا VR. لازم به ذکر است که در بازی های AR تنها شاهد اضافه شدن المان یا المان هایی مجازی به دنیای واقعی هستیم که گیمر می تواند در دنیای خود با آنها کنش داشته باشد. اما در بازی های VR، دنیای واقعی به طور کل جای خود را به جهانی مجازی می دهد و گیمر به شکل کامل از دنیا و هر انچه در آن است، رها می شود! با این حال تمام صحبت های اخیر وارن اسپکتور مبتنی بر گله و شکایت نبودند و در عوض این گلایه ها، او از کاری که اعضای استودیو Eidos Montreal با دو نسخه ی اخیر سری Deus Ex کرده اند کاملاً ابراز رضایت کرد و خوشحال بود که گرانبهاترین میراث به جا مانده از او برخلاف عناوینی نطیر سری Thief به سرنوشت دردناکی دچار نشده است.
بحر حال این هم یک تکنولوژی هستش که واقعا نمیشه سمتش نرفت و ازش دل کند.
یک چیز دیگه اونم این که کلا اون عینکها بدجوری ممکنه ادم رو دیوانه کنه یک زمانی اینقدر فکرم مشغول سیو کردن تو بازی بود که فکر میکردم اگه خدمو از بوم بندازم پایین اگه پام بشکنه میتونم دوباره از لود بیام حالا شما فکر کنید این عینک دیگه چقدر میتونه مخرب تر باشه.
درسته خصوصا که رو اعصاب ادم راه میره این جور چیزها و ادم دنیای واقعی رو با خیالی قاطی میکنه:D
به عنوان یک کارشناس میشود روی حرفهاش حساب کرد !! وهیچ وقت نباید دنیای مجازی را با واقعی عوض کرد…
نصف حرفش درسته.