به نظر میرسد کمپانی مایکروسافت در آستانه آغاز نمایشگاه MWC 2014 حساب ویژه ای روی سیستم عامل ویندوز 8 باز کرده و در کنفرانس خبری خود خبر از مجتمع سازی تجربه کاربری محصولات عرضه شده از سوی مایکروسافت و یکپارچه سازی آنها میدهد. این یکپارچه سازی از طریق سیستم عامل و همچنین فناوری Cloud صورت خواهد گرفت. در ضمن نمایش 13 لوگو از سازندگان گوشی های هوشمند معتبر نشان از این دارد که مایکروسافت عزم خود را برای حمله همه جانبه با بازار گوشی های هوشمند جزم کرده است!
در ابتدای کنفرانس خبری، مایکروسافت به نسخه دسکتاپی ویندوز پرداخت. به گفته مایکروسافت تا کنون بیش از 200 میلیون نسخه از سیستم عامل ویندوز هشت به فروش رفته و بیش از 40 درصد از دستگاه های مجهز به سیستم عامل ویندوز 8 از فناوری صفحه نمایش لمسی بهره میبرند (البته این آمار مختص کشور امریکا است). به ادعای مایکروسافت، بازار مربوط به این سیستم عامل بیش از هر نسخه دیگری از OS X بوده و هر روز بیش از چهار میلیون نرم افزار از Store مایکروسافت دانلود میشود. بهار امسال نیز قرار است یک آپدیت مهم برای ویندوز عرضه شود تا آن را بیش از پیش برای دستگاه های فاقد صفحه نمایش لمسی بهبود بخشد. همچنین حداقل سخت افزار مورد نیاز ویندوز نیز معتدل خواهد شد و انعطاف پذیری در این بخش افزایش خواهد یافت. بهبود های صورت گرفته در رابط کاربری شامل سویچ ساده بین نرم افزار های باز در رابط لمسی، انتقال دکمه Power به محلی با قابلیت دسترسی بهتر و بهبود کار با ماوس خواهد بود. همچنین حداقل سخت افزار مورد نیاز نیز یک گیگابایت حافظه RAM و 16 گیگابایت فضای ذخیره سازی خواهد بود.
در بخش ویندوز فون، به گفته مایکروسافت این سیستم عامل به جایگاه سوم دست یافته است (یعنی در میان سیستم عامل های معروف گوشی های هوشمند از آخر اول!). با این حال نمیتوان منکر رشد سریع این سیستم عامل شد و مایکروسافت اعلام کرده رشد سالیانه این سیستم عامل در سال 2013 به 91 درصد میرسد. جالب است بدانید مقام پر فروش ترین گوشی ویندوز فونی به Nokia Lumia 520 تعلق دارد که به علت قیمت مناسب، توانسته به فروش خوبی دست یابد. به گفته مایکروسافت، Store مربوط به گوشی های ویندوز فون به بازاری خوب و پر درامد تبدیل شده و حالا نرم افزار پیغام رسان فیسبوک نیز به این سیستم عامل راه پیدا کرده است. آپدیت آینده مایکروسافت برای ویندوز فون نیز موارد قابل توجهی را در بر میگیرد که شامل امکانات خاص ادارات، سازمان ها و مدیران نیز میشود. پشتیبانی از چیپست های جدید Snapdragon با آپدیت آینده ویندوز فون افزوده شده و در ضمن میتوان نرم افزار ها را روی کارت حافظه نیز نصب کرد.
مایکروسافت حساب ویژه ای روی گوشی های ارزان قیمت ویندوز فونی نیز باز کرده و قرار است امسال شاهد عرضه گوشی های ویندوز فون با 4 گیگابایت حافظه ذخیره سازی، 512 مگابایت حافظه RAM و چیپست های ارزانقیمت Qualcomm باشیم. همچنین نسخه های دو سیمکارتی نیز در راه هستند و طبق آنچه نمایش داده شده، دو Tile برای بخش تماس و پیغام های هر سیمکارت در نظر گرفته شده است. مایکروسافت محدودیت ها و سخت گیری های قبلی را کم تر کرده و این امکان را فراهم ساخته تا هر سازنده ای بتواند گوشی ویندوز فون بر اساس مدل مرجع ارائه شده از سوی کوالکام و بر اساس سلیقه و نیاز بازار تولید و ارائه دهد. در ادامه 13 لوگو از سازندگان مختلف گوشی های هوشمند به نمایش در آمد و به زودی شاهد عرضه انواع گوشی های ویندوز فون از سوی کمپانی های مختلف خواهیم بود. به گفته مایکروسافت، این سازندگان بیش از 50 درصد از بازار گوشی های هوشمند جهان را در اختیار دارند و حالا قرار است گوشی های ویندوز فون نیز بخشی از سبد محصولات آنها را به خود اختصاص دهند. مایکروسافت پرتال ویژه ای برای سازندگان OEM در نظر گرفته تا به شکل بهینه تری به طراحی و ساخت گوشی و برآورد هزینه ها بپردازند.
قطعاً امسال شاهد رشد ویندوز فون خواهیم بود، اما اندروید و iOS نیز متوقف نخواهد شد و جنگ تازه ای بین سه سیستم عامل برای دلبری از کاربران و عاشقان تکنولوژی در خواهد گرفت! انتخاب شما برای امسال کدام سیستم عامل خواهد بود و چقدر حاضرید برای آن خرج کنید؟
امیدوارم نظر دوستداران ویندوز فون رو جلب کنه