این روزها در شبکهی اجتماعی X موضوع اینترنت طبقاتی مجدداً داغ شده و ایده جدیدی مطرح شده که اصلاً قابل قبول نیست. در واقع به تازگی طرحی تحت عنوان «اینترنت اضطراری» برای کسبوکارها در زمان قطع کامل اینترنت برای سایر مردم مطرح شده است. این ایده در واقع نشاندهنده حمایت از نوعی «اینترنت طبقاتی» است. در حالی که اینترنت یک نیاز حیاتی برای تمام مردم ایران بوده، این طرح میتواند به محدودیت دسترسی به اینترنت برای اکثر افراد منجر شود.

اینترنت ابزاری قدرتمند و چند منظوره بوده که انقلابی در نحوه زندگی ما ایجاد کرده است. از ارتباطات تا آموزش، تجارت، سرگرمی، دسترسی به اطلاعات و حتی کارهای روزمره، اینترنت تأثیر عمیقی بر جنبههای مختلف زندگی انسانی گذاشته است. قطع اینترنت در شرایط مختلف توجیه ندارد و اینترنت اضطراری نمیتواند راهکاری برای قطع اینترنت بر مردم باشد.
طبق طرح اینترنت اضطراری، در شرایطی که اینترنت برای تمام مردم قطع میشود، برخی از اصناف، کسب و کارها و افراد میتوانند به اینترنت دسترسی داشته باشند که بسیار ناعادلانه است؛ حتی اگر موقتی باشد. در حقیقت اینترنت فقط مخصوص کسب و کارها یا یک صنف و گروه خاص نیست و همه مردم در طول روز برای سادهترین کارها به اینترنت بینالملل (نه اینترنت داخلی) نیاز دارند. در نتیجه نمیتوان فیلتر و گروهبندی کرد که چه کسانی از اینترنت بینالملل برخوردار شوند و چه کسانی از اینترنت داخلی استفاده کنند.
همانطور که گفتیم همه مردم به اینترنت آزاد نیاز دارند از مردم عادی گرفته تا فریلنسر، دانشجو، معلم، فروشگاههای آنلاین فعال در اینستاگرام و رسانههای مستقل و تولیدکنندگان محتوا و همه و همه. در نتیجه هرگونه طبقهبندی برای ارائه اینترنت به برخی افراد خاص، منطقی و قابل قبول نخواهد بود.
استفاده از اینترنت در روزمره برای همه مردم بسیار حیاتی است و نمیتوان این حق را از مردم گرفت یا آن را محدود به گروه خاصی کرد. اما ظاهراً طرح اینترنت اضطراری یک راهحل توجیهکننده برای قطع اینترنت است.
در نهایت این عادلانه نیست که برخی به اینترنت آزاد دسترسی داشته باشند و برخی دیگر در خاموشی کامل به سر ببرند. این طرح با هر نگاه و منطقی، تبعیض اجتماعی و نابرابری اقتصادی را رقم خواهد زد. طبق بررسیهای انجام شده، بخش بزرگی از جامعه کاربران اینترنت ایران که سهمی از اینترنت به اصطلاح اضطراری نمیبرند، مخالف این ایده تبعیضآمیز هستند. حتی بسیاری از کسبوکارهای حوزهی دیجیتال که امکان استفاده از این اینترنت طبقاتی را دارند نیز علاقهای به استفاده از اینترنت با برچسبها و عنوانهای این چنینی مانند اینترنت اضطراری، اینترنت طبقاتی، اینترنت خبرنگاری، اینترنت دانشجویی و غیره ندارند.
اینا تو شرایط عادی برای ملت و مملکت تصمیم درست نگرفتن
حالا که دیگه جنگ شده