در فوتبال جمله ی معروفی وجود دارد به این مضمون که به ترکیب تیم برنده نباید دست زد. البته این ویژگی تنها مختص به دنیای فوتبال نیست و در عرصه های دیگر نیز می توان نشانی از آن را مشاهده کرد. سری سولز بی شک یکی از برندگان نسل هفتم بازی های کامپیوتری بود که خالق آن یعنی هیدتاکا میازاکی در طول نسخه های متعدد این سری، هسته ی اصلی گیم پلی را چندان دستکاری نکرد و تنها در هر شماره از این سری تغییراتی را در ساختار گیم پلی آن ایجاد نمود. البته در دنیای بازی های کامپیوتری به شکل صد در صد نمی توان به فلسفه ی دست نزدن به ترکیب برنده پایبند بود؛ چون بدون وجود تغییر، مخاطب با اثری کاملاً تکراری مواجه می شود و آن را پس می زند. بنابر این لزوم ایجاد تغییرات در نسخه های متعدد یک مجموعه بازی، کاملاً اجتناب ناپذیر به نظر می رسد و به همین دلیل هم در ساختار گیم پلی نسخه ی جدید سری سولز یعنی بازی Dark Souls 3 شاهد حضور تغییراتی نسبت به نسخه های قبل خواهیم بود.
در واقع این تغییرات با تشابهاتی همراه هستند؛ به این معنی که ممکن است یک ویژگی خاص موجود در بازی دارک سولز 3 ، نسبت به نسخه ی دوم سری یک تغییر محسوب شود اما در قیاس با نسخه ی اول آن، تشابهی یکسان به حساب آید. البته در این میان نقش دو بازی بلاد بورن و نقطه ی شروع این مجموعه یعنی دیمون سولز را هم نباید فراموش کرد چون این دو اثر نیز در اصل به سری سولز تعلق دارند. در کل گیم پلی بازی دارک سولز 3 ترکیبی از برخی ویژگی های تمامی عناوین یاد شده خواهد بود که در کنار هم می توانند تجربه ای کاملاً نوین را برای هواداران سری سولز رقم بزنند. به عنوان مثال یکی از نمونه های مهم بازگشت به سرآغاز این مجموعه یعنی بازی دیمون سولز در ساختار گیم پلی، به استفاده از قابلیت جادو مربوط می شود. به این معنی که در دارک سولز 3 دیگر استفاده از جادو همانند دو نسخه ی پیشین زیر سری دارک سولز نخواهد بود. در دو نسخه ی پیشین زیر سری دارک سولز، شما تعداد مشخصی جادو (از لحاظ تعداد) در اختیار داشتید که با مصرف کردن آن ها در طول حملات، این ذخیره به پایان می رسید. بنا براین در ادامه ی راه شما می بایست به سایر اسلحه های خود روی بیاورید تا پس از استراحت مجدد در یک بونفایر (ایستگاه های معروف زیر سری دارک سولز) ذخیره ی جادویتان مجدداً پر شود. اما در دارک سولز 3 این سیستم دیگر وجود نخواهد داشت و در فرآیندی کم و بیش مشابه با بازی دیمون سولز، شاهد این نکته هستیم که شخصیت اصلی بازی از یک نوار قدرت جادو استفاده خواهد کرد. قابلیتی که به شما ابتکار عمل بیشتری در استفاده از جادو را می دهد و دیگر نیازی به چوب خط انداختن برای بهره بردن از حملات مبتنی بر جادو نخواهد بود. با این حال قابلیت سفر سریع میان بونفایرها در بازی دارک سولز 3، دقیقاً همانند نسخه ی دوم این مجموعه خواهد بود. به این معنی که شما از همان ابتدای بازی و با کشف بونفایر های جدید، قابلیت جابجایی سریع میان آن ها را خواهید داشت و این گونه نیست که همانند نخستین نسخه از زیر سری دارک سولز، این ویژگی مفید تنها از میانه های بازی برایتان فعال شود. از دیگر تشابهات دو نسخه ی دوم و سوم سری در بخش گیم پلی نیز می توان به بخش New Game + اشاره کرد. در واقع روند دشوار شدن بازی، میزان سرسختی باس ها و همچنین سایر چینش های مربوط به بخش NG + در دارک سولز 3 ، دقیقاً همانند بازی دارک سولز 2 خواهد بود. با این تفاوت که در نسخه ی سوم سری، قابلیت Bonfire Ascetic (ویژگی خاص مربوط به بونفایر ها در دارک سولز 2) دیگر وجود نخواهد داشت و شما دیگر نمی توانید با فعال کردن این قابلیت در بونفایر های موجود، درجه ی سختی بازی در آن محوطه را به میزان درجه سختی بخش NG + بازی بالا ببرید. بنابراین توسط اتخاذ این استراتژی، لزوم تجربه کردن بخش NG + بازی در نسخه ی سوم، معنی و مفهوم بیشتری نسبت به نسخه ی قبل می یابد.
سوای این امر، برخی نکات مربوط به گیم پلی بازی دارک سولز 3 نیز هستند که از نخستین نسخه ی دارک سولز وام گرفته شده اند. به عنوان مثال برخلاف نسخه ی دوم دارک سولز، شما قادر نیستید دیوار های مخفی موجود در محیط را توسط کنش با نقاط قابل تعامل آن کشف کنید و کم و بیش شاهد این نکته هستیم که همچون نخستین دارک سولز، این دیوار ها توسط ضربه زدن فرو می ریزند. با این وجود بخشی از ویژگی های موجود در گیم پلی دارک سولز 3 نیز هستند که به هیچ کدام از دو نسخه ی قبل شباهت ندارند. به عنوان مثال می توان به استحکام اسلحه ها اشاره کرد. به گفته ی کارگردان این بازی یعنی آقای میازاکی، اسلحه ها در دارک سولز 2 بسیار زودتر از موعد مقرر می شکستند و در بازی دارک سولز نیز استحکام اسلحه ها بیش از حد لازم بود. به همین دلیل میزان پایداری و استحکام اسلحه های بازی در دارک سولز 3، چیزی مابین دو نسخه ی پیشین خواهد بود (نه به شوری دارک سولز و نه به بی نمکی دارک سولز 2). البته ویژگی های دارک سولز 3 در بخش آنلاین این اثر، تفاوت چندانی با دو نسخه ی پیشین این مجموعه نخواهد داشت و چگونگی احضار بازیکنان به دنیای خود یا یورش به دنیای دیگران مکانیزمی مشابه با دو دارک سولز قبلی خواهد داشت. با این حال این مکانیزم اکنون به جای خاطرات ارواح به ویژگی جدیدی با نام تراز ارواح بستگی خواهد داشت و به این ترتیب با اجتباب از روند پیشین، دیگر فرآیند یورش یا احضار به دنیای سایر گیمر ها، به کسب آیتم های مصرف شدنی محدود نخواهد بود. به هر حال تلفیقی از ویژگی های مثبت عناوین پیشین سری در کنار یکدیگر، می تواند از دارک سولز 3 اثری جذاب و سرگرم کننده بسازد که همانند برادران بزرگ تر خود قادر است برای ساعت های متمادی، مخاطبان خود را در دنیایی تاریک و پر التهاب غرق کند و آن ها را از یک گیم پلی مفصل سیراب سازد. در پایان باید گفت که بازی دارک سولز 3 در میانه های سال 2016 میلادی برای سه پلتفرم PC ، PS4 و XboxOne منتشر خواهد شد.
دارک سولز 2 را که تمام کردم انقدر اذیت شده بودم که عهد کردم دیگه نسخه های بعدی را بازی نکنم اما الان بعد از گذشت یک سال احساس میکنم بازی خوبی بود !!