بسیاری از کارشناسان فعال در دنیای فناوری به این موضوع علاقه مند هستند تا بدانند واقعا هزینه تمام شده یک محصول در دنیای امروزی چقدر است. با توجه به این موضوع موسسات و مراکز متعددی با استفاده از افراد خبره سعی دارند به این کنجکاوی پاسخی مثبت بدهد. یکی از این شرکت ها که در این زمینه فعالیت خوبی داشته است، IHS است که وظیفه آن به گونه ای بررسی دقیق بازار و گرفتن آمار دقیق از وضعیت موجود است.
در آخرین حرکت جالب این شرکت، IHS به سراغ گوشی موبایل سامسونگ گلکسی اس 5 رفته است تا ببینید این گوشی موبایل چقدر هزینه برای سامسونگ دارد و با چه قیمتی در بازار به فروش می رسد. براساس بررسی دقیق اولیه هزینه ای تمام شده یک گوشی گلکسی اس 5 برای سامسونگ در حدود 200 دلار بوده است که بر همین اساس قرار بود سامسونگ این محصول را با قیمت 600 دلار (بدون قرارداد با سرویس دهنده خاصی) به کاربران بفروشد اما به دلیل افزایش بعضی هزینه، قیمت تمام شده این محصول در لحظه ارائه نهایی به حدود 260 دلار رسیده است که در این حالت سامسونگ مجبور شده است قیمت این گوشی را به 660 دلار افزایش دهد. براساس همین گزارش گرانترین قطعه به کار رفته در این گوشی صفحه نمایش 5 اینچی آن است که هزینه ای در حدود 63 دلار برای سامسونگ داشته است. همچین هزینه DRAM و Flash Memory در کل 33 دلار و سنسور اثر انگشت هم برای سامسونگ در حدود 4 دلار بوده است. به طور حتم تا مدتی دیگر اطلاعات دقیق تری در مورد هزینه دیگر اجزاء این گوشی ارائه خواهد شد. هنوز سامسونگ هیچ گونه واکنشی نسبت به این موضوع انجام نداده است. اما باید دید واکنش نهایی سامسونگ نسبت به این گزارش چیست.
حالا این خوبه. گوشی های اپل کلا سود هستن برا اپل.
ممنونم دوستان خوبم
به نظرم محمد رضا نظر کارشناسی خوبی داد و حرف راست جواب نداره.
آقا محمد رضا کاملا درست گفتید!!اینطور ارزیابی ها از پایه اشتباه است تازه بنده این رو هم اضافه کنم:هزینه های حمل و نقل+هزینه تیم های طراحی مهندسی که حقوق های گزافی رو هم دریافت میکنند!هزینه های که شرکت میکنه بابت گرفتن استاندارد های جهانی!تبلیغات!و خیلی چیزهای دیگه…
پس جالبه ماله اپل رو هم بدونید!!!
یکی از ایراداتی که این نوع هزینه یابی ها داره این هست که افراد مذکور اطلاعاتی در مورد مدیریت مالی و حسابداری بهای تمام شده ندارند! ما در حسابداری صنعتی 3 نوع هزینه داریم که فقط یکی از اونها هزینه موادر و تجهیزات اولیه هست… در یک کارخانه هزینه های بسیار دیگری هم وجود دارد… از هزینه های جاری مثل حقوق کارکنان گرفته تا سرمایه و دارایی های ثابت مثل زمین و ساختمان… هزینه های بازاریابی و ضمانت را هم نباید فراموش کرد…
البته این را هم بگویم که من خیلی از ساسمونگ خوشم نمیاد…ولی خوب اطلاعات خبر از لحاظ مالی صحیح نیست.
عجب!!!!!
400 دلار سود در هر گوشی!!!!
تو حلق شون گیر نکنه