گوشی های هوشمند در حضور چند ساله خود در بازار همواره با تغییراتی روبرو شدند که منجر به افزایش بهره وری و اضافه شدن امکانات گردیده است. با این حال هنوز کاربرانی هستند که دست از سر گوشی قدیمی خود بر نمی دارند و با وجود تمام مشکلات سعی دارند گوشی را حفظ کنند. اما به طور حتم با حضور نرم افزار های جدیدی که نصب نکردن آنها بسیار سخت است، گوشی های هوشمند قدیمی از نظر سخت افزار و نرم افزار با محدودیت فراوانی روبرو می گردند و کارایی قابل قبولی از خود به نمایش نمی گذارند. اگر فکر می کنید هنوز گوشی قدیمی شما کارایی بالایی دارد، بهتر است این مطلب را دنبال کنید، زیرا به طور حتم دلایل عنوان شده نظرتان را عوض خواهد کرد.
گوشی هوشمند هر چه باشد با مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری متعددی مواجه است و برای برطرف سازی این مشکلات راهی به جز تعویض گوشی وجود ندارد. در بسیاری از موارد نیز سخت افزار به کار رفته در اسمارت فون سبب بروز مشکلاتی می گردد که کارکرد صحیح دستگاه را تحت تاثیر قرار می دهد. در این مطلب مواردی را ارائه خواهیم کرد که در صورت خسیس نبودن شما، گوشی هوشمند جدیدی نصیبتان خواهد کرد!
سیستم عامل قدیمی و عدم ارائه به روز رسانی
بسیاری از مشکلات مربوط به گوشی های هوشمند به مسائل نرم افزاری و سیستم عامل مرتبط است. سیستم عامل و حتی نرم افزار های پیش فرض شرکت سازنده می تواند با مشکل مواجه شده و کارکرد دستگاه را تحت تاثیر خود قرار دهد. به طور حتم اگر گوشی شما از نسل اولیه تجهیزات هوشمند باشد، شرکت سازنده اهل ارائه به روز رسانی برای آن نخواهد بود و مشکلات نرم افزاری به صورت دائمی با شما همراه می گردد. هر چند می توان با نصب یا حذف برخی نرم افزار ها و یا نصب کاستوم رام مشکلات را تا حدودی کاهش داد، اما این موارد هیچگاه روش قطعی و کاربردی نخواهد بود.
کمبود فضای ذخیره سازی داخلی
فضای ذخیره سازی نسل های اولیه گوشی های هوشمند از فضای ذخیره سازی بسیار ناچیزی برخوردار بودند، هر چند در آن روز های ابتدای حضور، سخت افزار قابل قبولی داشتند، اما با حضور اپلیکیشن هایی مانند شبکه های اجتماعی و بازی های جدید، فضای ذخیره سازی آنها دردسر ساز می گردد. در بسیاری از دستگاه ها امکان انتقال اپلیکیشن ها به کارت حافظه وجود ندارد و حتی با وجود کارت حافظه هم حداکثر حجم قابل پشتیبانی آنها مشکلی را حل نمی کند. در چنین شرایط محدودی نباید به فکر پیدا کردن راه حل برای گول زدن خود باشید و تنها راه چاره، خریداری یک دستگاه جدید با فضای ذخیره سازی کافی باشید.
سخت افزار قدیمی با کارایی بسیار پایین
از نظر قدرت پردازشی باید به شکل دقیق گوشی خود را تحت بررسی قرار دهید و توانایی آن را برای راه اندازی اپلیکیشن های مختلف محک بزنید. در حال حاضر اکثر گوشی های هوشمند اندرویدی به پردازنده دارای چهار هسته پردازشی مجهزند و حتی شاهد محصولاتی با تعداد 16 هسته پردازشی نیز هستیم، اما لزوما تعداد هسته ها نمی تواند توان بالای پردازش را تضمین دهد. چیپ ست پردازشی و نوع هسته ها تنها در عمل می توانند کارایی خود را به شما نشان دهند و اگر همه چیز تنها به اطلاعات درج شده در وب سایت شرکت سازنده باشد، یک گوشی میان رده از نظر تعداد و فرکانس هسته ها وضعیت بهتری نسبت به یک پرچمدار دارد. در حال حاضر شاهد حضور گوشی هایی با 16 هسته پردازشی هستیم که همه آنها در میان محصولات میان رده دسته بندی می گردند. گوشی های هوشمند نسل اول عمدتا به یک پردازنده تک هسته ای مجهز بودند که در حال حاضر به هیچ وجه برای راه اندازی اپلیکیشن های امروزی مناسب نیستند. حافظه رم دستگاه نیز در اجرای بهینه و کارکرد سیستم عامل بسیار تاثیرگذار است و در این زمینه اگر نگاهی به اسمارت فون های اولیه بیندازید، متوجه حضور رم 256 و 512 مگابایت می شوید که به هیچ وجه برای اپلیکیشن های امروزی مناسب نیست. در این شرایط هیچ راهی برای بهبود کارکرد اسمارت فون وجود ندارد و حتی نرم افزار های بهینه سازی حافظه رم نیز نمی تواند چاره کار شما باشند. حتی در حال حاضر با وجود محصولاتی مجهز به سه گیگابایت حافظه رم، به دلیل حجم بالای سیستم عامل، لانچر و اپلیکیشن های پیش فرض، این حجم رم نیز کافی نیست، پس چندان به حافظه 256 مگابایتی گوشی خود دل نبندید.
دوربین
هدف اصلی اسمارت فون ها در نسل اول، گردآوری تجهیزات مختلف مانند رادیو، پخش کننده موسیقی و فیلم، دوربین و ابزار سرگرمی در یک دستگاه بود. دیگر نیازی به همراه داشتن تجهیزات مختلف وجود نداشت، اما به طور حتم گوشی های هوشمند اولیه به هیچ وجه از این لحاظ ایده آل نبودند و نمی توانستند جای محصولات تخصصی را پر کنند، اما در حال حاضر و پس از حضور چند ساله اسمارت فون ها، شرایطی به وجود آمده که یک گوشی هوشمند به خوبی می تواند نیاز کاربران را در زمینه های مختلف برطرف سازند. یکی از مهم ترین کاربرد های یک گوشی هوشمند، دوربین است که در این زمینه شرکت های تولید کننده رقابت سختی با یکدیگر دارند. در صورتی که گوشی هوشمند شما از نمونه های نسل اول است، به طور حتم نباید خودتان را نسبت به کیفیت و کارایی آن گول بزنید و همه می دانیم که از نظر کیفیت تصویر برداری به هیچ وجه نمی توانید روی آنها حساب کنید. از سودی دیگر با فراگیر شدن تب سلفی گرفتن سبب شده که یک دوربین جلوی باکیفیت بسیار مورد توجه قرار گیرد. برخی از گوشی های هوشمند قدیمی حتی به دوربین جلو مجهز نیستند و در صورت مجهز بودن، به هیچ وجه کیفیت مناسبی برای ثبت تصاویر سلفی ندارند.
صفحه نمایش
کارکردن با گوشی های هوشمند نسل اول در شرایط مختلف مانند زیر نور مستقیم غیر ممکن بود و زاویه دید آنها به گونه ای بود که برای کارکرد صحیح آنهای مشکلاتی به وجود می آورد. حتی در اسمارت فون های قدیمی می توانستید به سادگی پیکسل ها را با چشم دیده و آنها را بشمارید، اما در سال 2015 شرکت های سازنده رقابت ویژه ای در این بخش دارند و تراکم پیکسلی خود را به رخ می کشند. هر چند در بیشتر موارد تراکم پیکسلی جنبه تبلیغاتی دارد و نمی توان تراکم بیشتر از حد معمول را درک کرد، اما به طور حتم در مقایسه با دستگاه های قدیمی، انقلاب وسیعی رخ داده است. در کنار این موارد ابعاد صفحه نمایش نیز بسیار مورد توجه قرار می گیرد، کار کردن با شبکه های اجتماعی و نرم افزار های پیام رسان روی صفحه نمایش های کوچک بسیار سخت و آزار دهنده است و نمی توان منکر این موضوع شد.
اینترنت همراه
در حال حاضر کاربران دوست دارند همواره به اینترنت دسترسی داشته باشند، اما این مهم با وجود گوشی های قدیمی تا حدودی امکان پذیر نیست. در مرحله اول بسیاری از گوشی های هوشمند از شبکه نسل سوم پشتیبانی نمی کنند و همانطور که اطلاع دارید، شبکه نسل دوم در کشور به هیچ وجه سرعت خوبی ندارد و نمی توانید امور روزانه خود را با آن سپری کنید. از سوی دیگر به دلیل استاندارد های از دور خارج شده شبکه ارتباطی در اسمارت فون های قدیمی، نباید انتظار زیادی از آنها داشته باشید.
سیم کارت اضافی
اسمارت فون های اولیه به یک درگاه سیم کارت مجهز بودند و این در حالیست که کاربران به دلیل شرایط شغلی به تعداد بیش از یک سیم کارت نیاز دارند. در نتیجه خریداری یک گوشی دو سیم کارته نیز می تواند دلیل خوبی برای تعویض گوشی باشد. هر چند ممکن است با خود بگوئید که می توان یک گوشی دیگر خریداری کرد، اما به هر صورت باید هزینه مشابهی برای اسمارت فون پرداخت کنید و چه بهتر که گوشی قدیمی را فراموش کرده و آن را با یک نمونه جدید جایگزین کنید.
قابلیت های ارتباطی با تجهیزات هوشمند
در حال حاضر تجهیزات فراوانی مانند تلویزیون و ساعت هوشمند در دسترس قرار دارند، اما به نوعی برای استفاده حداکثری از آنها به یک اسمارت فون جدید نیاز دارید که امکانات ارتباطی آنان را تحت پوشش قرار دهد. فناوری انتفال تصویر بی سیم، فناوری اشتراک گذاری شبکه بی سیم، قابلیت مکالمه و ارسال پیام، کنترل اپلیکیشن ها از طریق گوشی هوشمند از مواردی هستند که در صورت استفاده از یک اسمارت فون جدید در اختیار شما قرار می گیرند. برای بهره گیری از قابلیت های ارتباطی روی گوشی های هوشمند قدیمی چاره ای به جز تعویض آنها وجود ندارد و راه حل دیگری وجود ندارد.
گوشی honor 3cو hts desire510 وhts desire616
انقلابی که اپل با گوشیهای هوشمندش انجام داد و گوگل با سیستم ارزان قیمت آندروید انجام داد باعث انقلاب شگرفی شد که دامنه آن ادامه خواهد داشت…..
به نظر من گوشیهای هواوی در این رده قیمتی نسبت به سایر گوشیها از امکانات خوبی برخوردار میباشند و یکی از مدلهایی که امکانات خوبی دارد honor 4 x میباشد که دوربین 5 و 13 مگا پیکسل – دو سیم کارت – حافظه داخلی 8 گیگ قابل ارتقاء با مموری – رم2 -باتری 3000 میلی آمپر و……
http://www.gsmarena.com/huawei_honor_4x-6754.php
البته که ارتقا خوبه اما دل کندن از گوشی قبلی برای خیلی ها سخته
تو رنج 500 تا 600 تومن بنظرتون چه گوشی یا فبلتی خوبه؟ واسه من صفحه نمایش بزرگ مهمه و واسه وبگردی و اینترنت و کمی هم بازی میخوام سخت افزار و دوربین هم اصلا مهم نیست اما ظاهرش مهمه.
همچنان گوشی خودم رو که هیچ قابلیتی نداره ترجیح میدم!