هنوز هم رایج ترین گزینه برای ذخیره سازی در رایانه های شخصی و لپ تاپ ها، هارد درایو های قدیمی هستند. هارد دیسک های ۶ ترابایتی از این نوع به وفور در بازار پیدا می شوند و در آینده ای بسیار نزدیک می توانید مدل های ۸ یا ۱۰ ترابایتی هم خریداری کنید. با این حال قیمت این هارد درایو ها حتی از یک درایو ۱ ترابایتی SSD نیز کمتر است. با این حال قرار نیست از داشتن SSD هایی با حجم های بالاتر چشم پوشی کنیم. اولین درایو ۶ ترابایتی SSD جهان، در ماه جولای (تیر) به بازار عرضه خواهد شد.
کمپانی ژاپنی Fixstars قصد دارد ۳ مدل جدید از SSD های ۲.۵ اینچی خود را با نام های 1000M، 3000M و 6000M وارد بازار کند. مدل های 1000M و 3000M دارای حافظه های فلش ۱۹ نانومتری و اینترفیس 6 Gbps بوده و همان طور که از اسمشان مشخص است دارای ظرفیت های ۱ و ۳ ترابایت خواهند بود.
اما ستاره این رونمایی مدل 6000M است. این مدل از حافظه فلش ۱۵ نانومتری برای در اختیار گذاشتن ۶ ترابایت فضای ذخیره سازی استفاده می کند و با این حال یک درایو ۲.۵ اینچی است. به نظر می رسد سرعت خواندن اطلاعات در این مدل 540 MB/s و سرعت نوشتن اطلاعات 520 MB/s باشد که همان سرعت متداول در درایوهای رده بالا در رابط SATA III است. در حال حاضر تنها قیمت مدل ۱ ترابایتی اعلام شده که برابر با ۸۲۰ دلار است. به این ترتیب میتوانیم قیمت های بسیار بالایی برای دو مدل دیگر تصور کنیم. دیتاسنترها مشتریان اصلی SSD با ظرفیت های بالا هستند و Fixstars هم بازار هدف خود را در همین بخش در نظر گرفته است.
در سال های اخیر به تدریج با افزایش حجم SSD شاهد کاهش قیمت آنها بوده ایم و در حال حاضر SSD های ۱۲۰ و ۲۵۰ گیگابایتی قیمت مناسبی دارند. البته این رقم همچنان در مقایسه با هاردهای قدیمی بسیار گران تر است، اما مزایای SSD از نظر سرعت و کاربردهای حرفه ای باعث شده قیمت بیشتر آنها توجیه مناسبی داشته باشد.
با ذکر منبع کپی شد
نه این قضیه مال اون مدل SSD بود که الان یادم نیست و در کل یک ضعف به حساب میومد…
اما من تاکید بسیار دارم که فعلآً SSD ها برای ذخیره سازیِ دائمی معتبر نیستن ، تراشه ها یا چیپ ها یک نوع مدارات الکترونیکی از نوع ترکیبی هستن و این مدارات با استفاده از ویژگیهایِ فیزیکیِ ترانزیستورها و خازن ها کار میکنن و هردویِ این عناصر وصیله ای هستن که در حین وجود جرایان الکتریکی وضعیت با ثباتی دارن در غیر اینصورت شاید بتونن برای مدتی بار الکترونیکی رو حفظ کنن اما تحت شرایط طبیعی و میدان های مغناطیسی که میتونه به راحتی ایجاد بشه واکنش نشون میدن و ممکن است اطلاعاتشون از بین بره…
حتما تو کشور ما قیمتش بالای 2.5 میلیون درمیاد . خوراک از ما بهترونه.
haminjoorish gheymata sar be falak keshidan
hala in yeki dg ke hichi
بازم SSD … آقا خواهشاً قبل از اینکه اینقدر سریع حافظه هایِ SSD با حجم بالا بدن به موضوع طول عمر و اعتماد به ذخیره سازی در این دستگاها توجه کنن…:( طرف با امید و آرزو همینطور اتکا به سرعت خیلی بالا در دسترسی به اطلاعات چند ترابایت اطلاعات جمع کنه بعد به خاطره یک میدان مغناطیسی یا شوک الکتریکی این اطلاعات پر پر بشه چی… جدی میگم…
با درود
آیا این ssd ها در صورت نرسیدن برق بعد از ۷ روز اطلاعات بروی آن پاک میشود؟؟؟
باتشکر