دوربینهای موبایل و دوربینهای حرفهای، همگی قسمتی به نام شاتر اسپید دارند که سرعت باز و بسته شدن پرده روبروی سنسور را معنا میکند. ویدیو صحنه آهسته طرز کار دوربین به ما نشان خواهد داد عملکرد دوربین در هنگام ثبت تصاویر به چه صورت است و به چه دلیل در خیلی از مواقع شاهد یک صفحه سیاه در کمتر از یک ثانیه بر روی نمایشگر دستگاه و یا دوربین حرفهای خود هستیم.
با پیشرفت تکنولوژی هر روز شاهد حضور دوربینهای پیشرفتهتر در بازار عکاسی هستیم. اما با تمام این وجود هنوز هم درصد بالایی از دوربینهای حرفهای و حتی گوشیهای موبایل، در هنگام ثبت تصویر از مکانیزم یکسانی استفاده میکنند. حتما تا به الان با عددهای 1/8000 در دوربینهای حرفهای برخوردهاید. این عدد نشان دهنده قدرت باز و بسته شدن سنسور دوربین در 8 هزارم ثانیه است. هرچه قدر این عدد بالاتر باشد ثبت تصاویر سوژههای درحال حرکت نیز بهتر خواهد بود و نتیجه کار یک تصویر شفاف از سوژه مورد نظر خواهد شد.
با این حال نور کمتری به سنسور وارد میشود و به همین دلیل برای ثبت تصاویر در چنین سرعتی نیاز به نوردهی بسیار قوی داریم. در مقابل در صورتی که نیاز به ثبت تصاویر در نور کم داشته باشید میتوانید با استفاده از گزینه Shutter Speed عددهایی بالاتر از یک ثانیه را نیز انتخاب کنید. با اینکار با وجود تار شدن تصویر در صورت حرکت سوژه، نور بیشتری وارد سنسور میشود و در نتیجه تصویر شما روشنایی بهتری خواهد داشت.
امروز در سخت افزار مگ ویدیو صحنه آهسته طرز کار دوربین را آماده کردهایم تا بیشتر با دوربینهای حرفهای و حتی سنسور کوچک دوربین تلفن همراه خود آشنا شوید. البته همانطور که گفته شد با پیشرفت تکنولوژی هر روز شاهد بهتر و بهتر شدن مکانیزم ثبت تصاویر هستیم و دوربینهای حرفهای بسیاری قادر به ثبت یکسان همه فریمهای داخل تصویر به صورت یکسان هستند. در مقابل در صورت ثبت ویدیو با تلفن همراه خود با توجه به نبود قدرت زیاد برای پردازش تمام فریمها به صورت یکسان احتمال ایجاد حالتی تار در ویدیو و خمیدگی در بسیاری از ویدیوها وجود دارد.
بیشتر بخوانید: رونمایی سامسونگ از سنسور دوربین Vizion 33D ToF – تحول در عکاسی با موبایل
با اینکه کلیت کار رو میدونستم ولی اینجور از نزدیک و با دقت دیدن جالب بود برام. واقعا این تکنولوژی شاترهای مکانیکی چقدر بالاست که با این سرعت میتونه کار کنه!