یک بار دیگر به شما هشدار میدهیم که اگر قصد دارید برنامهای را بر روی گوشی خود نصب کنید، فارغ از تعداد دفعات دانلود و امتیاز، بخش نظرات آن را چک کنید. تقریباً در هر مقالهای که درخصوص بدافزارها نوشتیم، هشدار کاربران بدشانسی که این برنامهها را نصب کرده بودند، در بخش نظرات آنها قابل مشاهده بود. این بار هم وضعیت تفاوتی با دفعات پیشین ندارد.
برنامههایی که آیکون آنها مخفی و حذف آنها غیرممکن میشود
موسسه تحقیقاتی بریتانیایی Sophos بهتازگی 15 برنامه اندرویدی در گوگل پلی استور کشف کرده است بر روی گوشی کاربران تبلیغ پخش میکنند و از این راه برای خود کسب درآمد میکنند. اما نکته بدتر ماجرا اینست که آیکون برنامههای موردنظر پس از نصب ناپدید میشوند و این حذف آنها را تقریباً غیرممکن میکند. حتی برخی از آنها هویت خود را تغییر میدهند تا قابل شناسایی برای کاربران گوشی نباشند. متأسفانه حداقل 1.3 میلیون گوشی حداقل یکی از این برنامههای مخرب را در گوشی خود نصب دارند. در ابتدای این لیست برنامه Flash On Calls & Messages حضور دارد که بیش از یک میلیون بار به تنهایی نصب شده است. بسیاری از این برنامهها نسبتاً جدید هستند و در ماه جولای در گوگل پلی استور منتشر شدهاند.
وقتی که این برنامههای مخرب بر روی گوشی نصب میشوند، پیغام عدم سازگاری برنامه با دستگاه “This app is incompatible with your device!” بر روی گوشی ظاهر شده و برنامه کرش شده و شما به صفحه Google Maps منتقل میشوید. همین نشانهای برای مشکلدار بودن برنامه است. در مرحله بعد آیکون برنامه در لانچر گوشی مخفی میشود، گاهی این اتفاق بلافاصله و گاهی پس از گذشت مدتی میافتد.
9 برنامه از 15 برنامه مخرب مذکور دارای آیکونها و نامهای گیجکنندهای هستند. یکی از این برنامههای نام Google Play Store را دارد و عکس آن هم مشابه با نسخه واقعی است. تعدادی دیگر از آنها از اسمها و آیکونهایی استفاده کردند که ظاهر قانونی به خود بگیرند. Sophos گفته است که در ماه جولای درخصوص این برنامهها به گوگل هشدار داده است و به نظر میرسد که آنها حالا از فروشگاه رسمی اندروید حذف شدهاند. این 15 برنامه عبارتند از:
- Flash On Calls & Messages
- Rent QR Code
- Image Magic
- Generate Elves-
- SavExpense
- QR Artifact
- Find Your Phone
- Scavenger—speed
- Auto Cut Out Pro
- Background Cut Out
- Photo Background
- ImageProcessing
- Background Cut Out
- Auto Cut Out
- Auto Cut Out 2019
چه کنیم تا در امان بمانیم؟
اگر شخصی به شما بگوید “این برنامه را دانلود نکن، ویروسی است” آیا باز هم آن را دانلود خواهید کرد؟ طبیعتاً خیر. این هشدار در بخش نظرات تمام برنامههای لیست بالا توسط کاربران دیگر وجود داشت. شما میتوانید با بررسی بخش نظرات قبل از نصب برنامهای که توسط توسعهدهندگان ناشناخته در پلی استور منتشر شده، تا حد بسیار زیادی خودتان را از خطرتان احتمالی حفظ کنید. نام این برنامهها بسیار جالب و کاربردی به نظر میآید و معمولاً کاربران بدون توجه به نکات مهم این برنامهها را نصب میکنند. Google Play Protect وظیفه اسکن برنامهها قبل و بعد از نصب را برعهده دارد اما بسیاری از این برنامهها هوشمندانه عمل میکنند و موفق به گوگل زدن سیستم امنیتی گوگل میشوند. در نهایت اگر این برنامهها را برروی گوشی خود نصب کردهاید و نمیتوانید آنها را حذف کنید، احتمالاً فکتوری ریست گوشی تنها راهی است که میتواند شما را نجات دهد.
بیشتر بخوانید: این دو برنامه اندرویدی را همین حالا از گوشی خود حذف کنید!
عالیه
همیشه این جور مطالب رو بگذارید:emoji4
عجبا!
وقتی آیکون برنامه نیست، از تنظیمات>برنامهها پاکش کنید!
باسلام خدمت شما عزیزان پر تلاش نهایت تشکر را از شما داریم واقعازنصب برنامه های گوگل زجراورشده مخصوصا تا بعضی از برنامه هاشو فعال نکنی کار هم نمیکند وجلوی هر فعالیتی را درگوشی مسدود میکند وپیام میدهد اول باید نصب واجازه فعالیت ب برنامه های گوگل بدهی.