پردازنده Ryzen 7 9800X3D 3D V-Cache شرکت AMD همچنان در بنچمارک های مختلف آزمایش میشود و عملکرد چشمگیری را به نمایش میگذارد. عملکرد این تراشه در نتایج حاصل از آخرین بنچمارکها، با نسخههای 9950X و 14700K مطابقت دارد.
لازم به ذکر است که تراشه AMD Ryzen 7 9800X3D 3D V-Cache در مقایسه با پردازنده 7800X3D در تستهای تک هستهای و چند هستهای حداکثر 25 درصد افزایش عملکرد را به ارمغان خواهد آورد.
همانطور که میدانید، این پردازنده جدید شرکت AMD کمتر از دو هفته دیگر به بازار عرضه میشود، در حال حاضر نتایج به دست آمده از تست آن در بنچمارک جدیدی منتشر شده است که قدرت خام آن را آشکار میکند. این پردازنده در چند برنامه محک زده شده است. به علاوه باید اشاره کرد که این دومین باری است که این تراشه در بنچمارک Geekbench تست میشود و میتواند به ما نشان دهد که پردازندههای X3D از نظر عملکرد خام تا چه اندازه پیشرفت کردهاند. شما میتوانید امتیازات به دست آمده از اولین تست پردازنده AMD Ryzen 7 9800X3D 3D V-Cache در بنچمارک Geekbench را از اینجا بخوانید.
عملکرد پردازنده AMD Ryzen 7 9800X3D در بنچمارک Geekbench
این پردازنده در بنچمارک Geekbench 6.3 با استفاده از مادربرد ROG Crosshair X870E Hero با فعالسازی PBO، محک زده شد. در این تست حداکثر بوست کلاک پیشفرض این تراشه تا 5.27 گیگاهرتز افزایش یافت. علاوه بر آن، این پردازنده موفق شد در تستهای تک هستهای امتیاز قابل توجه 3339 و در تستهای چند هستهای امتیاز 18658 را به دست آورد. به این ترتیب، تراشه جدید تا 25 درصد در مقایسه با نسل قبلی Ryzen X3D، عملکرد بهتری را ارائه میکند. در روزهای گذشته، این پردازنده در بنچمارک Geekbench آزمایش شد و در تستهای تک هستهای امتیاز 3305 و در تستهای چند هستهای امتیاز 18221 را کسب کرد. بنابراین، نتایج حاصل از آزمایش دوم تا حدودی بهتر هستند.
در حالی که نتایج به دست آمده از تست پردازنده Ryzen 7 7800X3D در بنچمارک Geekbench از آزمونی به آزمون دیگر متفاوت است، اما میتوان گفت که اکثر امتیازات آن در بخش تک هستهای در محدوده 2600-2800 و برای تستهای چند هستهای در بازه 15000-16000 قرار دارند. در حال حاضر این پردازنده در سه تست مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته است. البته با گذشت زمان و انجام تستهای بیشتر، ممکن است عملکرد کلی این تراشه بهبود یابد. در حال حاضر، عملکرد تک هستهای این تراشه معادل با پردازندههای رده بالا Core i7 و i9 از نسل Raptor Lake/Refresh شرکت اینتل است. علاوه بر آن این تراشه عملکرد بهتری نسبت به مدلهای non-X3D پردازندههای Ryzen 9000 مبتنی بر معماری Zen 5، مانند نسخه Ryzen 7 9700X دارد.
این اولین باری است که یک پردازنده X3D عملکرد تک هستهای و چند هستهای بالاتری را نسبت به همتای غیر X3D خود به نمایش میگذارد که آن را برای بازی به یک گزینه ایدهآل تبدیل میکند. بر اساس اطلاعات موجود در صفحه مشخصات وبسایت Geekbench، این پردازنده دارای کلاک پایه 4.7 گیگاهرتز و بوست کلاک 5.27 گیگاهرتزی است. این امکان وجود دارد که به دلیل فعال بودن حالت PBO، بوست کلاک از 5.2 گیگاهرتز فراتر رفته باشد، که زیاد تعجب آور نیست زیرا به تازگی گزارشهایی در رابطه با تست پردازنده Ryzen 9800X3 با سرعت 5.6 گیگاهرتز منتشر شده بود، میتوانید جزئیات این خبر را از اینجا بخوانید.
حافظه کش L3 این پردازنده مانند نسخه قبلی خود برابر با 96 مگابایت است. این مقدار حافظه کش برای بازیهای مدرن و برخی وظایف مرتبط با پردازنده مفید خواهد بود. در حالی که شرکت اینتل در تلاش است تا با سری پردازندههای Core Ultra 200S خود عملکرد گیمینگ مشابه نسل قبلی خود را ارائه کند، کمپانی AMD در وضعیتی بسیار بهتر از همیشه قرار دارد. علاوه بر این اولین تصاویر از فرآیند دیلیدینگ این پردازنده منتشر شده است که استفاده از فناوری جدید 3D V-Cache stacking را تایید میکند، اطلاعات بیشتر را از اینجا بخوانید.
تراشههای Ryzen 9000X3D شرکت AMD نه تنها در بازی برتر هستند، بلکه در زمینه مصرف انرژی نیز بسیار کارآمد خواهند بود. در حالی که تراشههای رده بالا شرکت اینتل مانند Core Ultra 9 285K میتوانند نزدیک به 100 وات توان را در بازیها مصرف کنند، TDP پردازندههای X3D عمدتاً نزدیک به 60 وات باقی میماند. با این حال، زمانی که پردازندههای Raptor Lake و نسخههای Refresh به این مقایسه اضافه شوند، وضعیت برای اینتل بدتر خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید