پوشش گسترده فعالیت های آژانس های موبایلی در تهران یک سالی هست که موجب نارضایتی برخی از آژانس ها و دست اندرکارارن سیستم حمل و نقل شهری و یا به عبارتی شیوه سنتی آن شده است. حال بعد از گذشت یک سال، رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در گفتگو با خبرگزاری تسنیم اعلام کرده است که بدلیل مغایرت با جواز صنفی واحدهای اسنپ و تپسی پلمپ خواهند شد و مراتب اجرایی این کار در قالب نامه ای به اتاق بازرگانی و صنایع معادن ایران واگذار شده است.
رشد فعالیت این برنامه های موبایلی در پایتخت به اندازه ای بود که کمتر کسی را می توان یافت که با نام این دو آژانس موبایلی آشنایی نداشته باشد. همانطور که نرخ رشد تکنولوژی منجر به رشد نرخ رکود در ساختارهای سنتی شده، در این حوزه هم شاهد رشد روزافزون استفاده از خدمات مبتنی بر موبایل و ضربه بر پیکر آژانس هایی هستیم که تا دیروز از دست بالا به مسافران نگاه می کردند. با بوجود آمدن چالش در حوزه فعالیت آژانس ها و تاکسی ها، شاهد اعتراضات دسته جمعی آنها نسبت به فعالیت آژانس های آنلاین نیز بودیم. اما این اعتراضات در حالی بود که کمی قبل تر از آن یکی از مسئولان حمل و نقل شهری در تلویزیون از راه اندازه ای اپلیکیشنی موبایلی در آینده زیر نظر تاکسیرانی خبر داد. لذا میتوان اینگونه برداشت کرد که مسئولان به ظرفیت پنهان در این حوزه پی بردند، اما چون این موضوع با تأخیر همراه بود و بخشی از بازارشان از دست رفته، با اعمال محدودیت برای فعالان بخش خصوصی درصدد برگرداندن سهم از دست رفته خود هستند.
سید مهدی میرمهدی کمیجانی، رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در پاسخ به علل اختلالات اخیر در یکی از این برنامه ها اینگونه پاسخ داد: “براساس خواسته اتاقا بازرگانی و صنایع معادن ایران، روز گذشته موافقت خود را با بستن این دو واحد صنفی در قالب نامه ای به این اتاق اعلام کردیم. اتاق بازرگانی و صنایع معادن ایران به دلیل اینکه آژانس های موبایلی مذکور جواز متفاوتی به نسبت فعالیت خود دارند، طی نامه ای درخواست پلمپ این واحدهای صنفی را به ما داد که ما هم متقابلاً در پاسخ به این نامه اعلام موافقت کردیم اما انجام روال بستن و پلمپ را به خود اتاق وا گذار کردیم.” او مدعی است که مخالف فعالیت های مبتنی بر تکنولوژی نیست و دست های پشت پرده نمی خواهد که این دو واحد به فعالیتشان ادامه دهند. میرمهدی افزود: “با این حال اختیار پلمپ این دو واحد بر عهده اتاق بازرگانی است و با توجه به نقش نظارتی که در رسته تولید، توزیع یا خدمات فنی بر تمامی اصناف دارد میتواند مانع فعالیت های آنها در کشور شود. در نامه ای که به اتاق بازرگانی نوشتیم از تداخل فعالیت صنفی این دو آژانس موبایلی گفتیم اما این را هم گفتیم که اتحادیه فناوران دوست ندارد به طور مستقیم وارد ماجرای پلمپ شود و عده ای را از نان خوردن بیاندازد، لذا از مراتب اجرایی را به خود اتاق واگذار کردیم. بنده به شخصه موافق صددرصدی فعالیت های اینترنتی در کشور هستم اما به شرطی که قانون را رعایت کنند، مثلا این دو برنامه موبایلی حاضر به دریافت جواز کسب وکارهای مجازی از اتاق بازرگانی شوند.”
اما ساعتی پیش، در پی درج این خبر اعلام شد که این خبر صحت ندارد و تکذیب میشود. اتاق ایران اعلام کرده که نه تنها هیچگونه مخالفتی نسبت به این نوع فعالیتها ندارد بلکه از کسب وکارها و کارآفرینی نوین و استارت آپها حمایت میکند. به همین منظور تاکنون نیز اتاق ایران با برگزاری همایشهای مختلف از شیوههای نوین کسب وکار حمایت کرده و با ایجاد “کمیسیون جوانان، کارآفرینی و کسب و کار نوین و دانش بنیان” همچنان از آنها حمایت خواهد کرد. چندی پیش نیز در جلسه با وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات اتاق ایران ضمن ضرورت شمردن وجود استارتاپ ها برای اقتصاد کشور از ایشان درخواست پشتیبانی بیشتر و جدیتر دولت از استارتاپها را نمود.
:-bd:-bd:-bd:-bd
آخه چرا ؟ درسته که ممکنه این وسط بیکار بشن اونایی که مطلقا سنتی فکر میکنن و این خوب نیست اما خب بهر حال ورود تکنولوژی به هر حوزه ایی هم بیکاری بهمراه داشته و هم ایجاد مشاغل جدید کاش بتونن یه تعادل ایجاد کنن و این آژانس ها تعطیل نشن