طی هفته گذشت، کوالکام به صورت رسمی از پردازنده جدید خود، با نام اسنپدراگون 865 رونمایی نمود. این پردازنده که قرار است قلب تپنده گوشیهای هوشمند سال 2020 باشد از قابلیت و ویژگیهای جذابی برخوردار است که پردازندههای موبایلی دیگری تا به کنون قادر به انجام اینکار نبودهاند.
کوالکام بلاخره معماری A76 را رها و به سراغ استفاده از معماری Cortex-A77 رفته است و اسنپدارگون 865 اولین پردازنده این شرکت است که از این نوع معماری سود خواهد برد. این پردازنده از سه نوع هسته با سرعتهای مختلف برخوردار است. اسنپدراگون 865 از سه هسته Kryo 585 با معماری Cortex-A77 و سرعت فرکانس 2.84 گیگاهرتز در کنار یک هسته Kryo 585 با معماری Cortex-A77 و سرعت فرکانس 2.42 گیگاهرتز برخوردار است. همچنین 4 هسته برای پردازشهای سبک با سرعت 1.8 گیگاهرتز و معماری Cortex-A55 برای این دستگاه در نظر گرفته شده است. همچنین این پردازنده از معماری 7 نانومتری برخوردار است و هنوز تا 5 نانومتری شدن پردازندههای موبایلی باید منتظر ماند.
تمامی این موارد باعث شده است تا کوالکام قول بهبود عملکرد 25 درصدی را به کاربران بدهد و همین موضوع نیز در بنچمارکهای قبلی منتشر شده مشخص شد. همچنین بهبود عملکرد تنها به بخش CPU منتهی نمیشود و کوالکام از چیپ گرافیکی Adreno 650 به جای Adreno 640 استفاده کرده است که همین موضوع نیز باعث بهبود عملکرد 25 درصدی بخش گرافیکی این پردازنده نیز شده است.
اسنپدراگون 865 قادر به پردازش 2 گیگاپیکسل در ثانیه است و همین موضوع باعث شده است تا قابلیت ضبط ویدیوهای 8K با سرعت 30 فریم با این پردازنده امکان پذیر باشد. همچنین امکان ضبط ویدیوهای صحنه آهسته با کیفیت 4K نیز با این پردازنده برای اولین بار امکان پذیر است. حال عملکرد پردازشی این پردازنده در مقابل تلفنهای دیگر با مشخصات 12 گیگابایت رم از نوع LPDDR5 2750MHz که برای اولین بار تنها بر روی این پردازنده حضور دارد قابلیت پشتیبانی دارد. در کنار 64 گیگابایت حافظه داخلی با استفاده از یک گوشی آزمایشی، تست شده است.
با وجود برتر بودن پردازنده A13 اپل در آیفون 11، امکانات ارائه شده توسط اسنپدراگون 865 بیشتر از آن میباشد و باید منتظر دستگاههایی با این پردازنده و مانورهای انجام شده توسط کمپانیها برای این پردازنده باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید