حدس بزنید وقتی که قانون جدید اتحادیه اروپا در مورد پورت USB-C تایید شد، صدای اعتراض چه شرکتی بیشتر از همه بلند شد؟ بله، اپل. کمیسیون اتحادیه اروپا در هفتهی گذشته قانونی را تصویب کرد که به موجب آن تمامی دستگاههای الکتریکی که قصد فروش در اروپا را دارند موظفند تا از پورت USB-C برای شارژ باتری استفاده کنند تا ضایعات الکترونیکی کمتری تولید شود. اما فکر میکنید دلیل اصرار و مخالفت بیش از اندازهی اپل به چه خاطر است و چرا پورت Lightning در آیفون همچنان استفاده میشود؟ برای فهمیدن این موضوع در ادامهی مطلب با ما همراه باشید.
خودمان را به آن راه بزنیم!
همانطور که میدانید، اپل برای آیفونهای خود پورت USB-C قرار نخواهد داد و دلیلی که برای آن ذکر کرده هم در نوع خود جالب است. در جوابیه اپل آمده است:
تعویض پورت دستگاههای ما بر صدها میلیون از دستگاههایی که تاکنون در اروپا به فروش رسیدهاند تاثیر منفی خواهد گذاشت. این کار حجم بیسابقهای از زبالههای الکترونیکی را ایجاد کرده که هم کاربران و فعالان محیط زیست را ناراحت خواهد کرد. انتقال از پورت Lightning به USB-C بیهوده است چرا که مشتریان نیز به کابلها و آداپتورهای جدید احتیاج دارند.
نکته جالب توجه در جملهی آخر نقل قول بالا چیست؟ اپل در حال حاضر هم در آیپد و مک بوک خود از پورت USB-C استفاده میکند و ظاهرا در انجام این موضوع موفق نیز بوده است اما آیفون همچنان این تغییرات را به تن خود نمالیده است و فکر میکنید دلیل آن چیست؟ نه محیط زیست و نه کاربران! دلیل این کارها کنترل و پول است. اگر اپل قانون جدید اتحادیه اروپا را قبول کند باید قید درآمد خود از کابل Lightning و لوازم جانبی آیفون را بزند و همچنین کنترل خود بر این بازار را هم از دست خواهد داد. تصور کنید که شرکت اپل (که از همان ابتدای دههی 80 و زمانی که هنوز در یک گاراژ محصولات آن تولید ميشد) همیشه به یک سیستم سراسر بسته برای محصولات خود اعتقاد دارد و حال کاربران میتوانند هر سخت افزاری و یا گجتی که از پورت USB-C بهره میبرد را به محصولات اپل وصل کنند!
اپل از سالیان پیش برنامهای تحت عنوان MFi را دنبال میکند که کلیت آن بر این قانون استوار است که هر چیزی که میخواهید به آیفون و یا محصولات دیگر اپل وصل کنید، باید از اپل خریداری شود. آیا میخواهید یک نمایشگر خارجی به محصولات اپل اضافه کنید؟ باید یک آداپتور تولید شده توسط اپل را خریداری کنید. آیا میخواهید عکس و فیلم را از کارت SD یا فلش مموری روی دستگاه اپل بریزید؟ باید یک آداپتور مورد تایید اپل را خریداری کنید. اما چرا پس آیپد جدید اپل از پورت USB-C استفاده میکند و تقریبا هر گجت و سخت افزاری هم به آن متصل میشود و مشکلی نیز ندارد؟ شما میتوانید فلش مموری، صفحه کلید جدید و یا هر تعداد صفحه نمایشی را با استفاده از این پورت به دستگاه اپل متصل کنید و صدای کسی نیز در نمیآید. حتی خود اپل نیز در کنفرانس آخر خود به این واقعیت اشاره کرد.
بیشتر بخواند:
- رونمایی آیپد مینی جدید اپل با پورت USB-C و صفحه نمایش بزرگتر 8.3 اینچی
- آیا اپل در آیفون های آینده از پورت USB-C استفاده خواهد کرد؟
آیندهی پورت Lightning در آیفون
هر چه که هست، قانون کمیسیون اروپا از نظر تئوری ساخت آیفونهای جدید را با مشکل رو به رو خواهد کرد و انجام یک تغییر سخت افزاری در آن را غیر قابل اجتناب میکند. اما اپل ظاهرا از یک زاویهی دیگر به این موضوع نگاه میکند و احتمال دارد که جوابی دندان شکن به آنان بدهد. چگونه؟ آیفون بدون پورت! همه چیز به صورت بیسیم به آن متصل خواهد شد! چه کسی فکرش را میکرد که این موضوع بتواند بلاخره یک دنیای بیسیم برای ما بسازد!
اما اگر بخواهیم منطقی به این موضوع نگاه کنیم، انجام این کار کمی بدیهی به نظر میرسد. تغییر به پورت USB-C ، استانداردی که بسیاری از محصولات دنیا (از جمله محصولات اپل) آن را رعایت میکنند، منطقی خواهد بود. آیفون احتمالا محبوبترین گوشی جهان است که از شارژر اختصاصی استفاده میکند و تغییر پورت آن به USB-C کار را برای میلیونها نفر از صاحبان آن آسانتر خواهد کرد. این پورت امکان ضد آب بودن، انتقال دادهها و سرعت شارژ را در مقایسه با پورت Lightning در آیفون فراهم میکند اما اگر اتحادیه اروپا به صورت استثنا هم به اپل اجازهی فعالیت دهد منطقی است. میلیونها کاربر در حال حاضر از این پورت استفاده میکنند و تغییر این استاندارد میتواند زبالهی بسیاری تولید کند، آن هم در شرایطی که این پورت مانند پورت USB-C امکانات مشابهی ارائه میدهد.
اما حتی اگر سود و پول را کنار بگذاریم، تغییر به USB-C به معنای از دست دادن کنترل اپل بر روی کاربران خود است. بارها و بارها دیدهایم که اگر کسی یا چیزی بخواهد فعالیتی در خارج از دیوارهای بلند و باغ عدن این شرکت انجام دهد، اپل از انجام آن بیزار است.
به نظرم که اپل. باید این کار رو انجام بده
یعنی مجبوره
من از اپل بدم میاد
اخه مساله اینه که با بی پورت شدن ایفون باز هم حفاظتی از محیط زیست نمیشه
چون مثلا اپل بازم شارژر اختصاصی خودش رو میزنه و بازم مردم اسیر و زباله بیشتر
همین الان شارژر مگنتی رو در نظر بگیرید …همه با یک استاندارد دارن کار میکنن ولی اپل نه
در اونور قضیه هم اتلاف انرژی وحشتناکی که شارژر وایرلس داره
تقریبا 50 درصد انرژی ور شارژر وایرلس تلف میشه و این در شرایط ایده ال هست
نه اول و اخر شارژ یا همه چیز دقیق روبروی هم در زاویه درست
یک بار دستتون بخوره و یکم از اون حالت درست خارج بشه این عدد بد تر هم میشه
درسته با مگنت میشه خیلی از این شرایط رو بهتر کرد ولی در شرایط ایده ال هم بهروری کمتر از 50 درصده
دوستان یک سرچ بزنن بسیار مطالب مفید و جامعی پیدا میشه
فکر کنید شما دوبرابر برق مصرف کنید برای کاری که قبلا براحتی انجام میشد
این رو ضرب کنید در میلیارد دستگاهی که اپل میفروشه
رقم سربه فلک میزنه
و اپل بازم شعار حفاظت محیط زیست میده
مرسی
حفاظت از محیط زیست اپل که بیشتر شبیه به جک بود تا واقعیت ! تو نسل قبل آداپتور رو حذف کرد که زباله کمتری تولید بشه و بعد همون آداپتور رو جدا تولید کرد و به فروش رسوند ! نکته جالب اینجاست که طراحی کابل هم جوری بود که فقط به شارژر نسل ۱۱ میخورد و کسی که نسل ۱۰ آیفون رو داشت مجبور به خرید شارژر جدید بود ! الآنم تمام مقاومتش برای اینه که وقتی از پورت lighting عبور کنه عملا تو خونه هر کسی شاید کسی باشه که گوشی با پورت تایپ سی داشته باشه و نیازی به خرید شارژر اپل نداشته باشه و آمار فروش و سود از این قسمت به پایین سقوط میکنه