ایران، کشوری با صدها کیلومتر مرز خاکی و اقلیم بومی خشک و کوهستانی؛ کشوری با صدها کیلومتر دشت و زمین های تخت خاکی که حفاظت از آنها بسیار دشوار است. در نقطه ای از تاریخ زندگی می کنیم که جنگ دیگر معنی خود را به کلی تغییر داده است؛ هم اینک کشورها به طور مستقیم وارد جنگ نشده و از طریق ایجاد گروهک های تروریستی که گاها بسیار بزرگ و مجهز نیز هستند، اهداف خود در مناطق مختلف جهان پیاده سازی می کنند. گروه تروریستی داعش هم اینک به مجهز ترین تسلیحات هدایت کامپیوتری و روز مجهز است که برخی از آنها از طریق کشورهای دیگر و برخی دیگر از انبارهای ارتش های عراق و سوریه به غنیمت گرفته شده است. ایران به دلیل تحریم هایی که سالها است با آن دست و پنجه نرم می کند، توان خرید تسلیحات مهم نظامی اعم از هوایپماهای جنگنده، هلیکوپترهای تهاجمی و تانک های پیشرفته را از دست داده است. به همین منظور تنها بر تولیدات بومی و مهندسی معکوس تکیه کرده ایم. از آنجایی که بخش اعظم مرزهای ایران را دشت های خاکی و کوهستانی تشکیل می دهند، ترازوی حفاظت از آنها به سمت نیروهای زرهی سنگینی می کند. ایران به دلیل دارا بودن یک نیروی زرهی بسیار بزرگ (بدون در نظر گرفتن کیفیت) همواره در منطقه خاورمیانه مشهور بوده است. نیروی زمینی ارتش ایران از سالیان بسیار دور با تسلط بر وضعیت های جنگی این آب و خاک، همواره دست برنده را داشته و در بسیاری از عملیات ها حتی با تجهیزات کمتر، پیروز میدان بوده است. و اما ستون فقرات نیروهای زرهی ایران را تانک ها تشکیل می دهند. صدها عراده از انواع تانک هایی که عمر بسیاری از آنها به جنگ تحمیلی 8 ساله باز می گردد؛ با این وجود آنها همواره در حال دریافت کیت های توسعه بوده اند.
ایران از سالهای پیش تولید تانک های بومی را استارت زد. این اقدام با تانک های نه چندان مطرح و معتبر توسن و ذولفقار آغاز شد. اما همگی می دانیم که امروز تانک ها به عنوان یک ستاد فرماندهی دیجیتالی شناخته می شوند که تنها شلیک به اهداف بخش کوچکی از کاربرد آنها است. تانک های امروزی وظیفه مدیریت و تحلیل زمین نبرد، ارتباط ماهواره ای و تبادل اطلاعات سیگنالیک، برآورد نیروی دشمن، پوشش شهرها، درگیری با انتحاری ها و تشخیص زودهنگام آنها و… را انجام می دهند. تانک هایی مانند Leopard 2A7، K2 Black Panther و M1A2 SEP حتی اجازه مانور را به تانک های قدیمی روسی نخواهند داد. در نتیجه ایران به فکر تولید یک تانک بهبود یافته افتاد. یک تانک که به عنوان “تانک اصلی میدان نبرد” شناخته شده و به طور بومی در ایران پیاده سازی شود. این تانک دارای موانع بسیاری مانند سامانه های پیشرفته کامپیوتری بود که ظاهرا به برخی از آنها چیره شده و هم اینک شاهد نخستین تانکی هستیم که می تواند در سطح بین المللی خودنمایی کند. در ابتدا سری به مشخصات اولیه تانک “کرار” می زنیم. شایان ذکر است که این تانک به طور رسمی در روزهای گذشته (22 اسفند) رونمایی شد.
((تانک کرار یک تانک ایرانی است که ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ رونمایی و همزمان خط تولید انبوه در صنایع زرهی بنیهاشم دورود در استان لرستان افتتاح شد. این تانک در مدت سه سال توسط متخصصان سازمان صنایع دفاعی ایران طراحی و ساخته شده است. سامانه کنترل آتش الکترواپتیکی، سامانه فاصلهیاب لیزری، رایانه بالستیک و قابلیت شلیک به اهداف ثابت و متحرک در شب و روز، قابلیت شلیک موشک و هدایت لیزری بسیار دقیق و امکان شلیک توپچی و فرمانده از دو سایت موازی از ویژگیهای تانک کرار است؛ همچنین این تانک مجهز به سامانه اتوماسیون تیربار برای شلیک از داخل دهلیز جنگی، توانایی عبور از مناطق دو عارضه، گودال، رودخانه و حرکت در زیر آب بوده و قابلیت استتار در مقابل سلاحهای ضد زره را دارا است. کارشناسان نظامی این تانک را شبیه به تانک روسی T90-MS میدانند هر چند که به برخی تفاوتهای تانک کرار با تانک T90-MS هم اشاره میکنند. این تانک دارای سامانه اتوماسیون تیربار برای شلیک از داخل دهلیز جنگی در شرایط مختلف است و در حوزه تحرک، تانک کرار دارای توانمندی عبور از مناطق ذوعارضه، گودال، رودخانه و حرکت در زیر آب را داشته و مجهز به سامانه ناوبری و نمایش آن برای راننده تانک است.))
از جمله ویژگی های مدرن این تانک می توان به قابلیت شلیک موشک و هدایت لیزری بسیار دقیق آن وامکان شلیک توسط توپچی و فرمانده از دو سایت موازی اشاره کرد که توان درگیری آن را افزایش می دهد. استتار چند طیفی، مخابرات و مدیریت صحنه نبرد دیجیتال و توانمندی در مقابله با جنگ های الکترونیکی از جمله قابلیت های این تانک است. کرار در واقع پروژه ارتقایی برای تانک های تی 72 ایران است که با توجه تصاویر در زمینه های حفاظت زرهی؛ کنترل آتش و برخی اجزای دیگر ارتقاء یافته است. در بخش تسلیحات این تانک با توپ 125 میلی متری استاندارد تی 72 مسلح شده است. تیربار کنترل از راه دور نیز بر روی این تانک نصب شده است که کاربر آن می تواند به راحتی و از درون خود تانک آن را فعال کرده و به سمت اهداف مورد نظر تیراندازی کند. سامانه کنترل سلاح ساخت شرکت صاایران بوده و به صورت مستقل دارای سیستم اپتیک برای دیده بانی و هدف گیری است. این نوع سامانه های کنترل از راه دور سلاح از جمله ارتقاء هایی محسوب می شود که اخیرا در تانک ها و زره پوشهای پیشرفته دنیا نصب می شود و امکان چرخش 360 درجه و درگیری با نیروهای پیاده و اهداف سبک را دارد. هشدار دهنده لیزری نصب شده بر روی کرار که از محصولات شرکت صا ایران است سیستم کنترل آتش کرار نیز مربوط به این شرکت است. همچنین تیربار ریموت نصب شده روی کرار در مراسم رونمایی که از محصولات صاایران بوده و اولین بار در نمایشگاه ایپاس 2016 دیده شده است. یکی از تغییراتی که بر روی کرار اعمال شده نصب بلوک تصویربرداری تلویزیونی برای راننده تانک است که در تصویر مشخص شده. از آنجایی که در حال حاضر تانک تی ۷۲ یکی از پرکاربردترین تانک های جهان است و هزاران دستگاه از آن در اختیار دهها کشور جهان است ، میتوان کرار را به عنوان یک پکیج ارتقا ، به تمامی کاربران این تانک در سراسر جهان ارائه کرد و با یک بازاریابی موفق از آن برای درآمدزایی برای کشور استفاده نیز کرد. این تانک می تواند خون تازه ای در رگ های زرهی ایران باشد.
تانک ایرانی؟:? این همون تانک آبراهام امریکاییه ک معلومه از جنگ عراق کش رفتن ی رنگ زدن بهش ?دیوثا حتی لولشم عوض نکردن ?
ای انسانبه کجاچنین شتابان//انسانهارفته رفته عوض اینکه باهم به تفاهم ودوستی برسند/دنبال راهی برای قدرت نمایی وجنگ بایکدیگرهستند/
واقعاجای تاسفه واقعا شرم اوره/خدایاخودت شیطان رولعنت کن که دست ازسرانسانها برنمیدارد وانان رابه جنگ وجدال علیه هم وامیدارد/
ای انسانی که ازارزش خودت باخبرنیستی وبه همنوعان خودظلم وستم میکنی خاک عالم برسرت
ملت تا وقتی که امثال از خود باخته ها، غرب زده هایی مثل Alireza هستن تا عمر دارین باید پراید 20 میلیونی چرند رو برونین، — آره ما نمی تونیم ما خنگیم ما احمقیم ما دروغگوییم ما گول خورده ایم! اینها خلاصه و حرف کامنت های این کاربره :emoji5
-:emoji4
# زمانی که گوسفند شبیه سازی شده به فناوریش رسیدیم همه میگفتن دروغه، زمانی که به انرژی هسته ای دست پیدا کردیم همه میگفتن دروغه بعد که ثابت شد بازم از رو نمی رفتن میگفتن نه همچنان دروغه اینو روس ها بهشون دادن!! اونم روس هایی که یه سامانه اس 300 رو 10 سال باهاشون بالا پایین کردیم تا با هزار تا ناز یه فناوری قدیمی رو بهمون دادن! ، زمانی که موشک ها رو ساختیم می گفتن نه اینا رو از یه جایی قاچاقی خریدن! روسیه بهشون داده و …. خلاصه این جماعت میشه میگن ما نمی تونیم و نباید بتوینم فقط بتمرکیم یه گوشه فقط بخریم و مثل خر به پیشرفت فکر نکیم.
بعد همین احمق ها رو ببینید که چطور از ارتش شاهی که هیچی از خودش نداشت تعریف و تمجید می کنن،
ارتشی که عرضه نداشت حتی پیچ های مورد نیازش رو تولید کنه!
تا اینها توی نظام هستن تا نسل های آینده با پراید خوش باشید! :-devil
پایین پایین بابا . مستعان چی شد پس؟ در قابلمه زدید ؟ بدنه کارت ملی بزنید بعد ادعا پیشرفت کنید
مسئولین محترم توجه کنن ، خدایی نکرده ما پرچمدار حکومت امام زمانیم درنتیجه هیچ کشوری به اندازه ما دشمن نداره لذا ما باید مجهز بشیم پس خواهش میکنم اینقدر رونماییهای پی در پی و الکی نکنید یه روز صمصام یروز تیام یروز ذولفقار ۱یه روز ذوالفقار۲ وکرار و…. بابا لامصبا یکیشون رو تولید نهایی کنین چه فایده از هر تانکی یه دونه رونمایی کنید ودانس بزارین برا دیگران این افزایش قدرت زرهی نیست ازدنیا خیلی خیلی عقبیم:(
من نمیدونم چرا گزینه پاسخ فعال نیست. به هر حال
منظورم اینه که شما اگر نظامی هستی که میدونی ادوات نظامی از چه حدی از تکنولوژی استفاده میکنند و اینطور نیست که بگید چون من بابام گفته پس درسته.
ثانیا درباره اینکه صنایعی که نام بردید قبلا شنیده بودم چیا منتاژ میکنن. منتاژ با ساخت فرق داره عزیز .یعنی شما نمیدونی اجزای t72 قبلا منتاژ میشده؟
اگر ادعای ساخت دارن شما سابقه ازشون بفرمایید که تولید انبوه و خریدار داشته باشن .اون موقع میشه گفت میسازن نه اینکه برن از روی یکی دیگه کپی کنن بعد بگم ما ساختیم.
سلام،ببخشيد دير جواب دادم،خب نظامی بودن ما چه چیزیش مهمه برا شما؟من در قسمت آموزش فعالم،اون هم دررده تسلیحات سنگین و فوق سنگین،پدرم هم سالها در رسته های زرهی و توپخانه ،ادوات و لجستیک و پدافند و همچنین جنگ نوین فعال بوده تا زمان بازنشستگی،من دو برادرم هم نظامی اند،حالا خودم بهت میگم این تانک از چند قطعه تشکیل شده،در این تانک بیش از امیلیون قطعه بکار گرفته شده.طولش هم بالغ بر10متر،عرضش3/57متر هست،همچنین این تانک بالغ بر2/4متر ارتفاع داره که کم ارتفاع ترین تانک دنیاست.توپ این تانک توسط صنایع الحدید وزارت دفاع تولید میشه و مهمات تانک توسط ساصد و مهام تولید میشه.شنیش بهمراه کفشیهای لاستیکیش نیز در صنایع زرهی بنی هاشم دورود تولید میشه.سیستم تعلیق و جعبه دنده هاش رو باز همونجا میسازن.سیستمهای الکتریکی و الکترونیکی،راداری و مخابراتی و جنگال و فایرکنترل تانک بهمراه دید لیزری و پریسکوپها و سیستمهای دید و نظارت گ پست فرماندهیش هم توسط صاایران تولید شدند.ببخش بیشترین از این نمیتونم اطلاعات در اختیارت بذارم.
دوست عزیز اینجا نمیشه باز کرد. شما روند ساخت تانک که خیلی پیچیدس توی یک کشور مثل روسیه ببین که اونجا رو میشه گف تانک سازی و بلافاصله میره برای تولید انبوه. این یک
دو . ساخت یکی راحته ببینیم میتونه یه لشکر ازش بسازه؟ بدون از استفاده از بقیه قطعات е72 ها
چون پایین نمیشد جواب.اینجا میگم.شما الان خودت نظامی هست؟
من توی تانک هنوز در حال تحقیقم ولی این سوال که کردی کلی بود . منظورت اصلیت از این سوال چی بوده؟
شماره همراه من اينه09907997081،اگه حاضری با ما تماس بگیر تا توضیحات جامع تر را بشما ارائه بدم.
بهیچ عنوان این تانک براساس پلتفرم t-72و t-90و آبرامز و چلنجر و مرکاوا و دیگر تانکها طراحی و ساخته نشده است.
دوست عزیز برای مسئله فقر و فلاکت و بیکاری ده وزارتخانه در کشور تعریف شده و وجود دارد،در ثانی بخش دفاعی از صدقه سر دولتمردان لیبرال کمترین میزان بودجه را از سبد بودجه ای کشور دریافت میکند،بااین حال از این حداقل بودجه که تنها5%سهم بودجه ای است حداکثر استفاده را در جهت خدمت به کشور و پیشرفت کشور انجام میدهد،اگر در کشور فقر و فلاکت و بیکاری است ناشی از بی لیاقتی و ناکارآمدی ده وزارتخانه مربوطه است و بس،چه ربطی به بخش دفاعی کشور دارد؟وظیفه بخش دفاعی تنها تامین امنیت ملی کشور است و بس.