مردم کره شمالی برخلاف تصورات موجود خیلی از حال و هوای تکنولوژی دور نیستند به طوریکه از هر 12 نفر یکی از تلفن هوشمند استفاده می کند و خیلی از مردم عادی هم به کامپیوتر دسترسی دارند. اما نکته عجیب در مورد این کشور این است که اکثر مردم این کشور از دسترسی به وب گسترده جهانی محرومند. آنها فقط حق استفاده از اینترانت داخلی کشور خودشان را دارند که بوسیله آن به وب سایت های خبری کره شمالی، موضوعات بی دردسر و بی حاشیه و همینطور آشپزی دسترسی دارند و به هیچ عنوان خارج از این چارچوب ها حرکت نمی کنند. جالب اینجاست بر اساس دستور دولت کره شمالی، سفارتخانه های کشورهای دیگر که در پیونگ یانگ مستقرند حق استفاده از Wi-Fi و تجهیزات آنرا ندارند چون احتمال دارد کره ای های حاضر در خارج از سفارتخانه ها بوسیله اتصال Wi-Fi به اینترنت جهانی دسترسی پیدا کنند. دسترسی به وب گسترده جهانی فقط برای نخبگان مورد اعتماد و دانش آموزانی که برای کارهای تجاری و یا نظامی از طرف دولت آموزش می بینند، محفوظ است. پس اگر زمانی هم اینترنت این کشور قطع شود، خیلی از مردم عادی اصلا متوجه این اتفاق نخواهند شد.
همانطورکه احتمالا شنیده اید در هفته ای که گذشت اختلالات زیادی در سیستم اینترنت کشور کره شمالی رخ داد که بعضا باعث قطع شدن چند چندین باره آن شد. امروز و روز گذشته هم چندین نوبت این قطعی اتفاق افتاد که حتی تا 10 ساعت هم این مشکل به طول انجامیده است. اگر بخواهیم اسم این کار را خرابکاری یا یک حمله سایبری بگذاریم مطمئنا مظنون اصلی آمریکا است. بعد از ماجرای هک شدن شرکت سونی پیکچرز و احتمال دست داشتن کره شمالی در این قضیه، کشمکش ها بین آمریکا و این کشور بالا گرفت به طوریکه هفته گذشته باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، در بخشی از سخنرانی خود به این موضوع اشاره کرده و گفته بود: “ما در زمان و مکانی مناسب و طبق شیوه ای که خودمان انتخاب می کنیم پاسخ کره شمالی را خواهیم داد.” در نتیجه این گمانه زنی که آمریکا مظنون اصلی این ماجرا است، از قوت بالایی برخوردار می باشد. بعد از این اتفاقات، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به این موضوع اشاره کرده که پاسخ ما به هیچ عنوان مردم عادی را درگیر این ماجرا نمی کند و این مشکل بوجود آمده هیچ ارتباطی به پاسخ احتمالی آمریکا ندارد. آقای Dan Holden، رئیس مرکز امنیتی و تحقیقاتی Arbor Networks ، هم با اطمینان کامل دخالت دولت آمریکا در ماجرای اخیر را رد کرده است. وی عنوان کرده آمریکا هیچ وقت حمله ای به این آشکاری را انجام نمی دهد و قطعا این شیوه عملکردی توسط هیچ دولت دیگری هم اتخاذ نخواد شد. وی در بخش دیگری از جملات خود به گروه هکری Lizard Squad ، که مسئولیت حمله به سرویس Xbox Live را به عهده داشتند، اشاره کرده و احتمال نقش داشتن این گروه در خرابکاریهای اخیر را پر رنگ می داند. همچنین بخش فنی کره شمالی خبر داده که این حرکت به احتمال خیلی زیاد یک حمله سایبری بوده و به قصد خرابکاری انجام شده است.
از طرف دیگر کشور چین بعنوان یکی دیگر از مظنونین این ماجرا نامبرده می شود. دلیل مطرح شدن این اتهام نسبت به کشور همسایه کره شمالی این است که تنها مسیر عبوری اینترنت به داخل این کشور از چین می باشد و پشتیبانی فنی و زیر ساختی آن بوسیله شرکت هایی از داخل چین انجام می شود. اگر هم آمریکا مسئول این اتفاقات باشد، احتمالا دولت چین هم در آن مشارکت داشته و به آمریکا حتی ناچیز، در این ماجرا کمک کرده است. اما همه این صحبت ها به صورت حدس و گمان مطرح شده اند و نمی توان به صورت کامل به آنها استناد کرد.
اما با همه این موارد به نظر شما این حمله چه ارزشی را برای کشور، دولت و یا گروه هکری مهاجم در برداشته است؟ آقای Chang Yong Seok، یکی از اساتید برجسته کره شمالی که در دانشگاه ملی سئول فعالیت می کند، اعتقاد دارد حمله سایبری به کره شمالی هیچ گونه آسیب و اختلال جدی به این کشور وارد نمی کند و فقط یک کار بیهوده تلقی می شود. همانطورکه در ابتدای مطلب هم عنوان شد اگر اینترنت این کشور از کار بیافتد، فقط گروهی کوچک از افراد خاص در کره شمالی متوجه آن شده و امکان دارد این گروه کوچک در کارهای معمولی و روزانه خود دچار مشکلاتی شوند. با این حال هنوز دلیل اصلی اختلالات اینترنتی رخ داده در کشور کره شمالی مشخص نشده است.
راست میگی اینا سر شیر اینترنت رو هم میبندن
شما بزار یه مدت از این داستان اینترانت ملی بگذره بعد میبینی مگن هر چیزی که تو اینترنت هست نسخه حلالش تو اینترانت ملی هم هست پس شما دیگه به اون نیاز ندارید نمونش همین سایت های که تا یه نمونه داخلیش میاد بهونه به دستشون میده میزنن نمونه خارجیشو از دست رس خارج میکنن.
من که اصلا به اینا اعتماد ندارم که حرفشونو از بودن این دوتا کنار هم قبول کنم
چیزایی که شنیدم رو بازگو کردم
کره شمالی هم اینترنت بین الملی داره اما یه تعداد محدود در دسترس دارن
اگر هم تو فاز اول این کار رو ایران نکنه تو فازهای بعدی این کار رو خواهد کرد
زمان مشخص میکنه که من اظلاعاتم اشتباه هست یا خیلی بد بین شدم به این شبکه ملی
به نظر من یا شما اطلاعات کافی درباره ی شبکه های کامپیوتری ندارید و یا از ساختار این شبکه داخلی خبری ندارید!
اینترنت به هیج وجه قطع نخواهد شد!
شما در کنار اینترنت کند و لاک پشتی، به یه شبکه ی دیگه هم وصل میشید و میتونید سایت های داخلی رو با سرعت بسیار زیاد بگردید،
در حالی که برای سایت های خارجی از شبکه ی اینترنت استفاده می کنید!
واقعا برای قضاوت زود هنگامتون متاسفم!
مسخره کنید کره شمالی رو
خبر داره میرسه اینترنت ملی داره شروع بکار میکنه
اولین استانم قم هست
وای فکرش رو کنید موتور جستجو گر گوگل دیگه نداریم
میشه آقا زادگان و شرکا بجز ریس مجلس
وای چه حالی میده کلی میخندیم
شاید سینا جان این طور باشد.
شاید سرعت اینترنت دولتی شون رو پایین اوردن که اسیب نبینن