در دسته بندی گجتهای پوشیدنی، ساعتهای هوشمند در بین محبوبترینها و پرفروش ترینها قرار میگیرند. تنوع این محصولات در بازار قابل توجه است و تقریبا تمام سازندگان اصلی گجتهای موبایل، تولید کننده اسمارت واچ نیز هستند. با اینکه کاربرد این نوع ساعتها قابل قبول است اما شاید آنها شایسته سختافزار قدرتمندتری باشند. خصوصا ساعتهای مبتنی بر سیستم عامل Wear OS (یا Android Wear سابق) که شاید بتوان گفت بعد از گوشیهای هوشمند، یک اتفاق بزرگ بودند. اما تا امروز به دلیل محدودیتهای سختافزاری و نرمافزاری به جایگاه واقعی خود نرسیدهاند. حال گوگل بخش نرمافزاری را توسعه داده و چیپست های جدید کوالکام نیز برای بهبود وضعیت سختافزاری از گرد راه رسیدهاند.
چیپست های جدید کوالکام – Snapdragon Wear 4100 و Snapdragon Wear 4100+
به سال 2018 بازگردیم، زمانی که کوالکام از پلتفرم Snapdragon Wear 3100 با معماری بسیار کوچک که تصور میشد کارایی بسیار بالایی در قبال مصرف بسیار کم از باتری دستگاه ساعت داشته باشد معرفی کرد. مطمئنا مصرف بهینه باتری توسط چیپست برای محصولی کوچک مانند یک ساعت هوشمند بسیار حائز اهمیت است. با این حال عمر این پلتفرم بیشتر از عمر ساعتهای هوشمند مجهز به سیستم عامل Android Wear نبود. گوگل اکوسیستم خود برای گجتهای پوشیدنی را تغییر نام داد و Wear OS را با یک طراحی جدید معرفی کرد. همچنین گوگل کمپانی Fitbit را از آن خود کرد تا سخت افزاری را که Wear OS را اجرا میکند نیز حمایت کند. اما مسئله این بود که بسیاری از ساعتهای هوشمند برای عملکرد مناسب نیاز به یک چیپست بهتر داشتند.
بعد از مدتها بی خبری از سخت افزار مخصوص ساعتهای هوشمند، امروز کوالکام دو پردازنده جدید را برای این محصولات رونمایی کرده است. این دو با عناوین Snapdragon Wear 4100 و Snapdragon Wear 4100+ از راه رسیدهاند و در مقایسه با چیپستهای نسل قبل Snapdragon Wear 3100 و Wear 2100 از لحاظ قدرت پردازشی ارتقای قابل توجهی داشتهاند. دو تراشه جدید کوالکام بر پایه معماری 12 نانومتری تولید شدهاند در حالی که نسلهای قبل، با معماری 28 نانومتری همراه شده بودند. پس این مقدار پیشرفت در معماری طبیعتا افزایش عملکرد و راندمان را به دنبال خواهد داشت.
چیپستهای جدید کوالکام سطح جدیدی از Ambient Mode را ارائه می دهد که امکان پشتیبانی از ردیابی خواب کاربر، شمارشگر ضربان قلب، بازخورد لمسی، الارمها و روشنایی انطباق پذیر با محیط را فراهم میکند. این ویژگی به این دلیل است که کوالکام متوجه شده اکثر ساعتهای هوشمند 95 درصد از مواقع را در حالت Ambient Mode فعالیت میکنند و به این بخش باید توجه ویژهای شود.
ارتقای چشمگیر توان پردازشی و قابل قبول مصرف انرژی
در مورد جزئیات فنی Snapdragon Wear 4100+ باید گفت این چیپست مجهز به 4 هسته ARM Cortex A53 با حداکثر فرکانس 1.7 گیگاهرتز است و در مقایسه با Snapdragon Wear 3100 حدودا 85 درصد توانایی بیشتری دارد. رم به کار رفته در این چیپست نیز 85 درصد سریعتر عمل میکند. برای بخش گرافیکی، پردازنده جدید Adreno A504 در نظر گرفته شده که در مقایسه با A304 نسل قبل 2.5 برابر سریعتر است. پردازنده سیگنال تصویر این چیپست دو برابر سریعتر شده و از سنسورهای 16 مگاپیکسلی پشتیبانی میکند.
Snapdragon Wear 4100 تراشه یکسانی است اما در مقایسه با مدل پلاس، فاقد هم پردازنده QCC1110 برای عملکرد Always on است. به گفته کوالکام، هر دو چیپست قادرند مصرف انرژی را تا 25 درصد کاهش دهند که شاید چندان شگفت آور نباشد اما با توجه به افزایش چشمگیر توان پردازشی، بهینهسازی قابل قبولی است. چیپست های جدید کوالکام از ماه جولای در ساعتهای هوشمند کمپانی های Fossil، Mobvoi و Xiaotiancai قرار خواهد گرفت و دیگر سازندگان تدریجا این چیپستها را دریافت خواهند کرد.
دیدگاهتان را بنویسید