معاون امور رادیویی رگولاتوری از کاهش متوسط ترخیص و ورود تجهیزات ICT و بخش ارتباطات به کشور از حدود 9 روز کاری در سال 95، به حدود 3 روز کاری در سال 99 با وجود افزایش 74 درصدی تعداد درخواست ترخیص تجهیزات حوزه ارتباطات، خبر داد.
به روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نسترن محسنی ضمن اعلام این خبر گفت: الکترونیکی کردن فرآیند بررسی درخواستهای حوزه ترخیص و راه اندازی “سامانه جامع ثبت سفارش، ترخیص و تایید نمونه تجهیزات فاوا” در سال 95، به عنوان اولین ابزار بهبود فرآیندها و از دلایل کاهش متوسط زمان ترخیص تجهیزات است.
وی افزود: پس از راهاندازی این سامانه، رگولاتوری (سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی) در سه سال گذشته به منظور تسهیل گری بیشتر و پاسخگویی سریعتر به درخواستها، به رصد زنجیره فرآیندها، دریافت و پردازش بازخوردها پرداخته است که این اقدام با اصلاح برخی فرآیندها، بازنگری و به روز رسانی قواعد و تنظیم بعضی ضوابط فنی جدید که لازمه هماهنگی با شرایط زمانی و فناوریهای روز است، باعث بهبود عملکرد این حوزه شده است.
محسنی درباره عملکرد رگولاتوری در بررسی تجهیزات بخش ICT مورد تقاضا برای ورود به کشور، عنوان کرد: آمارهای سامانه جامع نشان میدهد درخواستهای ترخیص و ورود تجهیزات از 4 هزار و 439 مورد در سال 95 به 7 هزار و 728 مورد در سال 99 افزایش پیدا کرده است.
معاون امور رادیویی رگولاتوری درباره آمار مربوط به ثبت سفارش تجهیزات نیز بیان کرد: آمار استخراج شده از سامانه جامع، نشان میدهد 6 هزار و 372 درخواست ثبت سفارش در سال 95 ثبت شده است که این آمار در سال 99 به 19 هزار و 774 مورد رسیده است و با وجود افزایش حدود ۲۰۰ درصدی در این حوزه، رگولاتوری توانست، متوسط زمان ثبت سفارش تجهیزات حوزه ICT را در حدود دو روز ثابت نگه دارد.
وی بیان کرد: مطابقت مشخصات عملکردی تجهیزات این حوزه با استانداردهای ملی و بین المللی و ضوابط فنی و رادیویی از دیگر اقداماتی است که توسط رگولاتوری و با همکاری آزمایشگاههای معتبر در کشور انجام میشود، در این راستا رگولاتوری با انجام آزمونهایی مانند RF، EMC، Safety، SAR بر روی تجهیزات و صدور گواهی تایید نمونه، امکان بهره برداری از تجهیزات را برای متقاضیان مجاز، فراهم میکند.
محسنی در ادامه گفت: آمارهای سامانه جامع نشان میدهد تعداد درخواستهای دریافت تایید نمونه در سال 97، شش هزار و 299 مورد بود که این تعداد در سال 99 به 7 هزار و 754 مورد رسیده است که با وجود افزایش درخواستها، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی توانسته است با توجه بیش از پیش به نقشهای جدید رگولاتوری به عنوان یک تسهیل گر و توانمندساز علاوه بر نقش مقررات گذاری و نظارتی خود، متوسط زمان تایید نمونه تجهیزات را از 35 به 14 روز کاری کاهش دهد.
معاون امور رادیویی رگولاتوری، در تشریح اقدامات انجام شده در حوزه استاندارد و تایید نمونه عنوان کرد: با توسعه سامانه جامع در بخش تعامل بین رگولاتوری، متقاضیان و آزمایشگاههای آزمون کننده تجهیزات حوزه ICT، تدوین و ابلاغ الزامات حاکم بر آزمایشگاهها برای نظمدهی و وحدت رویه تعامل میان آزمایشگاهها با سایر ارکان زنجیره تایید نمونه تجهیزات، تدوین و انتشار جداول پایه استانداردها و آزمونهای چهارگانه RF، EMC، Safety، SAR با تفکیک پارامترها و موارد آزمون برای هفت گروه اصلی از انواع تجهیزات با هدف رفرنس دهی استانداردهای ملی و بین المللی مرجع و تعیین نوع آزمون و همچنین انتشار فهرست تجهیزات تایید شده در رگولاتوری در فرآیندهای حوزه استاندارد و تایید نمونه، شفافسازی و قاعدهمندی هر چه بیشتر فرآیندها، دسترسی آسانتر و سریعتر به مقررات، استانداردها و اطلاعات تجهیزات رخ داده است که در نهایت باعث کاهش متوسط زمان تائید نمونه در این سالها شده است.
وی درباره انتشار فهرست تجهیزات تایید شده گفت: در حال حاضر فهرست تجهیزات تایید شده، با ذکر نوع تجهیز، مارک، مدل، کشور سازنده، تاریخ اعتبار و مشخصات فنی تجهیز بر روی پورتال رگولاتوری در بخش دسترسی سریع، گزینه دستگاههای تایید شده، در دسترس است.
محسنی در ادامه بیان کرد: رگولاتوری، تنظیم مقررات و ضوابط فنی، توسعه و بهبود سیستمها و بازنگری فرآیندها را یکی از وظایف خود می داند و امیدوار است با تعامل سازنده میان تمامی فعالان این حوزه مانند واردکنندگان، تولیدکنندگان تجهیزات و آزمایشگاههای اعتبار داده شده و بهرهبرداران مانند اپراتورها یا بهرهبرداران نهایی، امکان ایجاد فرصتهای هرچه بیشتر برای کشور و بخش ICT بیش از پیش فراهم شود.
کاش صد سال با این قیمت های ترسناک نیاد کارت ۴ ملیونی شده ۶۰ ملیون من یه سال پیش ماشینم فروختم ۳۰ ملیون الان یه gtx ۳۰۶۰ دوبرابر پول ماشین منه که فروختم درست کرونا باعث گرونی شده اما نه دیگه انقدر فضایی مشخص همه دارن از این وضعیت بازار به نفع خودشون ازجمله شرکت ها و گمرک و فروشنده تا جایی که امکان داره میکشن رو قیمت به ریال حقوق میگیریم اما به یورو باید خرید کنیم من دیگه خودم شخصا از بازی های مغازه دار ها شرکت ها خسته شدم میرم از اون ور خرید کنم ایران جای خرید نیست قیمت ها هم پایین نمیاد روز به روز بالا تر میره دوستانی که مثل من توان خریدشون کم برید از اون ور اگه کسی رو دارید براتون خرید کنه اگه میخواید براتون رایگان در بیاد جعبه قطعات بندازید دور نیازی به پول اضافه نیست . متا سفم برای خودم که باید اینطوری خرید کنم کاش شرکت امازون تو ایران بود تا با اطمینان خرید میکردیم و با قیمت مناسب و گارانتی اصلی خود شرکت
کارت گرافیک تو کل دنیا وضعیتش بهم ریخته
3060 الان تو آمازون قیمتهایی مثل 1100 دلار هست که نزدیک 30 میلیون تومن میشه.
کارت 4 میلیونی 4 سال پیش 1080 تی آی بود که اون موقع دلار 4 تومن بود و 1080تی آی هم تو بازار جهانی به قیمت مناسب عرضه شده بود. الان دیگه 4 سال پیش نیست. شما اگه جوراب پات رو با قیمت 4 سال پیش تونستی بخری اونوقت انتظار داشته باش که کارت گرافیک رو هم با اون قیمتها بخری.
شما قطعاتی رو که مشکل کمبود تو بازار جهانی ندارند رو ملاک مقایسه قرار بده. الان 10700K تو امارات 1350 درهم هست که میشه حدود 9.250 میلیون تومن. الان این پردازنده تو بازار ایران حدود 9.600 قیمت خورده که میشه قابل قبول دونست. رفتی دست گذاشتی رو کارت گرافیک که الان کارت 180 دلاری که سال پیش داشت فروش میرفت شده 500 دلار. مسلمه اگه بازار جهانی اینفدر آشفته باشه تو ایران دوبرابر بیش از اون آشفته تر خواهد بود.
حرف شما کاملا درست دوست عزیز من تجرجه ۳۰ سال زندگی تو ایران میدونم هیچ چیزی پایین نمیاد تا حالا هرچیزی بالا رفته دیگه پایین نیومده متا سفانه . مثال خوبی زدی همین پردازنده شرکت amd کجای دنیا باید به زور مادر بورد با پردازنده بخری به نفع چه کسی که حتما باید گرون ترین شرکت مثل asus با پر دازنده سری ryzen بخری این دیگه ربطی به قیمت نداره این وسط جیب کی پر از پول میشه من یادم 5 سال پیش که کرونا هم نبود قیمتا پایین بود میخواستم پردازنده i7-8700k بخرم پردازنده تکی نمیدادن در صورتی که من مادر بورد از قبل خریده بودم سری گیگابایت بعد میگفتم تکی میخوام طرف میگفت ۲ ملیون اضافه بده تا برات جورکنم از اخر مجبورشدم برم از امازون بزنم خرید خدارو شکر تا همین ۷ ماه پیش فروختم راضی بودم بدون هیچ مشکلی برام کارکرد دست امازون درد نکنه منو از دوملیون اضافه دادن نجات داد اره دوست عزیز حرف شما درست اما متاسفانه دزدی تو همه چیز نه فقط گرافیک همین شرکت های گارانتی کننده خود شرکت ۴ سال گارانتی کرده اما تو ایران فقط ۳۶ ماه همین ترکیه شرکت های گارانتی کننده با مدت زمان اصلی گارانتی گرافیک برابری میکنه اما متا سفانه تو ایران نیست این قانون
ایول.