بدون شک گرافیک چیپست A14 Bionic به سطح کارایی فوق العادهای دست پیدا کرده بود اما اپل به دنبال افزایش این میزان با سیستم روی چیپ سری آیفون 13 میباشد. حالا اما با توجه به شایعات شاهد کاهش عملکرد گرافیکی A15 Bionic در بنچمارک جدید هستیم که با این حال تمام رقبای آینده خود را شکست میدهد.
گرافیک A15 Bionic به مانند A14 Bionic از پیکربندی 6 هسته بهره میبرد اما تست Manhattan 3.1 نشان میدهد در اولین اجرا این گرافیک به 198 فریم بر ثانیه دست پیدا کرده. متأسفانه اما پس از اجرای دوم کارایی چیپ به شکل قابل توجهی کاهش یافته و به حدود 140 الی 150 فریم بر ثانیه رسیده است.
- کاهش عملکرد 25 درصدی اگزینوس 2200 و گرافیک mRDNA پس از اجرای چند بنچمارک
- پائین ترین قیمت تراشه های 5 نانومتری TSMC برای اپل به خاطر سفارش انبوه
- اولین حضور اسنپدراگون 898 در Geekbench – فناوری ساخت 4 نانومتری
کاهش عملکرد گرافیکی A15 Bionic در بنچمارک جدید
این نتایج البته که مورد انتظار هستیم زیرا تولید کنندگان اسمارت فون معمولا برای کنتلر حرارت سیلیکون را محدود میکنند تا به حداکثر عملکرد خود نرسد. از این نتایج پیداست که اپل همین مسیر را دنبال کرده است. با این که چنین کاهش بزرگی کمی ناامید کننده خواهد بود اما باید اشاره کنیم که همچنان بسیار بهتر از عملکرد گرافیکی A14 Bionic میباشد.
در همین بنچمارک Manhattan 3.1 حداکثر عملکرد گرافیکی دو سیستم روی چیپ A14 Bionic و Exynos 2200 (فعلا) به میانگین فریم ریت 170 میرسد. در مقایسه با A14، چیپست بعدی اپل 13.7 درصد سریعتر خواهد بود. البته که نتایج میتواند متفاوت باشد اما این که با همان تعداد هسته قبلی شاهد کارایی بالاتری هستیم بسیار امیدوار کننده است.
باید منتظر بحث مصرف انرژی A15 Bionic نیز باشیم اما از آنجایی که اپل از فناوری پیشرفته N5P شرکت TSMC برای تولید چیپست جدید استفاده میکند انتظار داریم نتایج بسیار خوبی را از این چیپ شاهد باشیم. هر چند هنوز با رونمایی رسمی از سری iPhone 13 فاصله داریم اما ممکن است بنچمارکهای بیشتری را از A15 Bionic مشاهده کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید