از آبان ماه سال گذشته قیمت انواع حافظه رم و پردازنده های اینتل در بازار ایران سیر نزولی داشته است. این کاهش قیمت فقط مختص بازار ایران نبوده، بلکه بازارهای جهانی بوده اند که این تغییر قیمت را به بازار ایران تحمیل کرده اند. با بررسی های انجام شده توسط تیم تحقیقاتی کالاگرد بر روی نوسانات قیمت در بازار قطعات کامپیوتر، 2 قطعه اصلی یعنی حافظه رم و پردازنده در بازه زمانی آبان ماه 94 تا پایان اردیبهشت 95 با افت قیمت 10 تا 15 درصدی مواجه شده اند.
به گفت کارشناسان بازار، افت قیمت این دسته کالاها در این بازه زمانی دلایل مشخصی دارد که تابع اتفاقات پیشین است. همانطور که میدانید اغلب کارخانه های تولید حافظه و پردازنده در جنوب شرق آسیا مستقر هستند. سال های گذشته با تغییرات موسمی در نیم کره جنوبی شاهد بروز سوانح طبیعی مختلفی همچون سیل، طوفان و سونامی در این مناطق بودیم که این وقایع بر روند تولید کارخانه های شرق آسیا تغییر مستقیم داشته است. در اواخر سال 2015 و اوایل 2016 کارخانه های تولیدی شرق آسیا حجم تولیدات خود را افزایش دادند تا در صورت بروز سوانح طبیعی متدوال، بتوانند با عرضه پیش تولیدات خود به تقاضای مصرف کنندگان پاسخ دهند. اما با تغییرات جوی اینبار در نیمکره شمالی ورق به نفع جنوب شرق اسیا برگشت و سوانح طبیعی کمتری کارخانه های شرق دور را تهدید کرد. به این ترتیب عرضه این دست کالاها یعنی پردازنده ها و حافظه های رم بیش از میزان تقاضای آن، در بازار صورت گرفت. که این امر باعث کاهش قیمت ها شد. اما از سوی دیگر تولید کنندگان ناچار به عرضه کالهای خود و تخلیه انبارها از قطعات فعلی هستند، چراکه سرعت رشد تکنولوژی طی 2-3 سال اخیر برای کارخانه های تولید قطعات کامپیوتری تهدیدی جدی تر نسبت به سوانح طبیعی است.
گفتنی است تمام رخدادهایی که منجر به کاهش قیمت این قطعات در سطح جهان شده، دامن گیر بازار ایران هم شده است. اما این تمام ماجرا نیست. چراکه بازار ایران با رخدادهای دیگری نیز روبرو بوده است. موضوع برجام و در پی آن بازگشت مستقیم کمپانی های خارجی، کاهش قیمت ارز و توزیع وسیع قطعات در بازار، مصرف کننده را به کاهش قیمت ها امیدوار کرد. اما پس از برجام هیچ یک از این اتفاقات رخ نداد و تعلیق بزرگ در بازار کالاهای وارداتی آغاز شد. امید به ارزانی بود که باعث رکود دوباره در بازار شد. توزیع کنندگان هم به ناچار برای بازگشت نقدینگی روی به کاهش قیمت ها آوردند تا خریداران را ترغیب کنند. به این ترتیب موضوع امیدهای دست نیافتنی پسابرجام هم علت دیگری برای افت محسوس قیمت ها در بازه زمانی یاد شده در بازر ایران شد.
بعضی وقتا 😉
کلن موقع خرید سیستم نباید کار به این چیزا داشت چون اگر هی قرار باشه بگی ارزون میشه گرون میشه اینجور میشه اونجور میشه میبینی چند ساله میخوای سیستم ببندیو و درگیر همین مسائلی، سیستمو ببند برو حالشو ببر به بقیه چیزاشم فک نکن، بازار ما هم که کلن هیچ حساب کتابی نداره و هرکی هرطور بخواد میفروشه، همین دوماه پیش 980 در مشهد دیدم یارو میگه 2/800 ، خب میخواستم بگم هویج فرنگی برو یک سر بزن بازار ببین چه خبره، مگه سرگردنس.
البته تو ایران زیاد تغییری نکرده:smiley0
بازار ایران بازار جالبی است که با بالا رفتن قیمت سریعاً قیمتها افزایش پیدا میکند ولی با کاهش قیمت باید دل مصرف کننده به خون بیاید …….:smiley9:smiley9:smiley9
واقعا این بازار نیست مثل سال 83 گرون ترین پردازنده ها و گرونترین کارت ها رو نهایتا 1 تومن جمع میکردیم و به مشتری میدادیم اما حالا قیمتش یک سیستم حرفه ی از یک پراید مثل 87 بیشتر میشه!:-bd
این کاهش قیمت بیشتر به خاطر مسائل برجام و بازگشت نقدینگی نزد دلال ها صورت میگیرد.
یه قانون فوق العاده جذابی که اینجا حاکمه اینه که وقتی افزایش قیمت جهانی پیش میاد ما در بازار داخلی شاهد افزایش قیمت فوق العاده بیشتر هستیم.ولی وقتی کاهش قیمت جهانی صورت بگیرد ما شاهد هیچ تغییر قیمتی نیستیم و همه تقصیراتو میندازن گردن تحریم ها.
حالا مسائل جذاب دیگری هم هستند مثلا اقای x تمام موجودی کیس های شرکت z را خریداری مینماید و …
والا من که به لیست قطعات سر زدم تغییر 10 تا 15 درصدی ندیدم. البته من فقط قیمت Intel Core i7-4790K رو یادمه! اومده پایین از 1,125,000 تومن شده 1,093,000 تومن.:l
آقای یوسفی زاده این “نوشته شده توسط وب سایت سخت افزار” شمائید؟!:)
تیکه ی عالییی بود=))=))=)):-bd
دوست عزیز، صرفا جهت یادآوری، حساب کاربری شما فعال شده ها =smile
نظری ندارم:l فقط میشه همین طور مثل پاندا ها نشست و منتظر موند ببینی چی میشه آخرش منظورم قرار های برجامه
پردازنده های amd که احتیاج به ارزون شدن ندارن چون ارزون هستن.تازه قدرتمند و خنک هستن در حد انجماد. در حالیکه پردازنده های اینتل زیادی گرمازده شدن و قیمتشون پایین کشید.