دانشمندان می گویند حالت گذار عجیبی از آب مایع را کشف کردهاند. این یافته که در مجله بینالمللی نانو منتشر شده توسط لارا ماسترو استاد از دانشگاه آکسفورد رهبری شده است.
آب در دمای بین 0 تا 100 درجه سانتیگراد (32 تا 212 فارنهایت) دارای سه حالت جامد، مایع و گاز میباشد که با افرایش دما، انرژی مولکولها بیشتر شده و شاهد افزایش بینظمی نیز خواهیم بود. در این مقاله عنوان شده است که محققان برخی از خواص فیزیکی آب را در دمای 0 تا 100 درجه و در فشار اتمسفر (آب در حالت مایع) را بررسی کرده اند و در نهایت جهشی را در خواص آن مانند کشش سطحی و ضریب شکست در دمای حدود 50 درجه را یافته اند.
در این آزمایش تیم متخصصین دانشگاه آکسفورد دریافتند زمانی که آب در دمای بین 40 تا 104 درجه سانتیگراد (بین 104 تا 140 فارنهایت) گرم میشود به دمای گذار میرسد و بین دو حالت مختلف مایع تغییر میکند. بر اساس این تحقیق هر یک از خواص آب، دمای گذار مختلفی را دارد که در آزمایش انجام شده رسانش گرمایی 64 درجه سانتیگراد (147 فارنهایت), ضریب شکست (نحوه عبور نور از آن) 50 درجه سانتیگراد (122 فارنهایت)، کشش سطحی 57 درجه سانتیگراد (135 فارنهایت) و رسانایی الکتریکی 53 درجه سانتیگراد (127 فارنهایت) بوده است.
به بیان ساده تر آنکه اگر تا کنون تصور میشد آب تنها دارای سه فاز جامد، مایع و گاز است، حالا مشخص شده است که پس از عبور آب از دمای 50 درجه سلسیوس برخی از ویژگی های آن دچار تغییر می شوند و در حقیقت یک فاز دیگر به سه حالت قبلی اضافه شده است. محققان به نکته اشاره کردند که وجود این دو حالت در آب مایع نقش مهمی را در فناوری نانو و سیستمهای بیولوژیکی ایفا خواهد کرد. عوامل این پدیدهها هنوز برای متخصصین مشخص نیست و این امر نشان میدهد ما هنوز بسیاری از ویژگیهای مختلف آب را نشناختهایم.
دیدگاهتان را بنویسید