آژانس فضایی آمریکا تائید کرد که توانسته اند سیاره ای زیست پذیر، بسیار شبیه به زمین، که دور ستاره ای بسیار شبیه به خورشید می گردد را پیدا کنند. شرایط این سیاره آنقدر شبیه به زمین است که از آن با نام اختصاری زمین 2.0 یاد می کنند. حتما تا همین جا هم سوالات بسیار زیادی درباره این سیاره به ذهنتان رسیده. مثلا اینکه آیا روی سیاره جدید حیات وجود دارد یا خیر و اینکه زمین 2.0 در چه فاصله ای از ما قرار گرفته؟ در ادامه با ما همراه باشید تا هر چیزی که لازم است از اکتشاف جدید ناسا بدانید را با هم مرور کنیم.
عملیات کپلر در واقع تلاش ناسا برای بررسی بخشی از کهکشان راه شیری برای پیدا کردن سیاره های شبیه به زمین است. ناسا قصد دارد در این عملیات، سیاره هایی در ابعاد نصف تا دو برابر زمین را که به دور منطقه قابل حیات ستاره خود می چرخند پیدا کند. به این ترتیب می توان سیاراتی را یافت که در آنها آب به صورت مایع یافت می شوند. همچنین این سیارات باید دارای شرایط دیگری نظیر ساختار صخره ای یا آهنی و سطحی سخت و همچنین هسته ای آهنی باشند. پروژه کپلر در سال 2009 آغاز به کار کرده و تا به حال 4696 سیاره را با شرایط مورد نظر خود پیدا کرده است. از این تعداد، 1000 سیاره در کهکشان ما وجود دارند که به دور 2 ستاره می گردند و تنها تعداد کمی از آنها هستند که اندازه ای کمتر از دو برابر زمین داشته و در منطقه قابل حیات ستاره خود وجود دارند. اما در جولای 2015 بود که تائید شد عملیات کپلر توانسته اولین سیاره شبیه به زمین را در محدوده قابل حیات ستاره مربوط به خود پیدا کند و این سیاره Kepler-452b (همان زمین 2.0) نام گرفت. Kepler-452b به اندازه ای گرم است که آب می تواند به صورت مایع روی آن وجود داشته باشد و ستاره آن نیز بسیار شبیه به خورشید خودمان است.
زمین 2.0 هر 385 روز یک بار به دور ستاره خود می گردد و به نظر می رسد سطح آن صخره ای باشد. منظومه ای که Kepler-452b در آن وجود دارد در حدود 1400 سال نوری با منظومه شمسی فاصله دارد. به عقیده ناسا ممکن است بتوان روی این سیاره حیات پیدا کرد. جان جنکینز، یکی از تحلیلگران ناسا، می گوید” می توان Kepler-452b را برادر بزرگتر زمین نامید. این سیاره به مدت 6 میلیارد سال در منطقه قابل سکونت ستاره خود قرار داشته که بیشتر از زمین است و به همین دلیل می توان انتظار داشت حیات روی آن وجود داشته باشد”.
سال گذشته بود که سیاره دیگری با شرایط مشابه Kepler-452b کشف شد، اما تفاوت آن با زمین 2.0 که باعث می شود نتوان آن را کاندیدای داشتن حیات کرد، گشتن آن به دور یک کوتوله قرمز است. کشف Kepler-452b می تواند گامی بسیار مهم در راه پاسخ دادن به سوال همیشگی بشر یعنی “آیا ما در عالم تنها هستیم؟” باشد.
عمرا تنها باشیم
بازم 1400 سال نوری که از منظومه شمسی فاصله داره خیلی زیاده 😀
“ایا ما در عالم تنها هستیم؟”
عالم هستی به ایــــــــــــــــــــــــــن بزرگی + هیچ چیز بی هدف ساخته نشده .
من که حتی فکرش رو هم نمی کنم که تنها باشیم . چه برسه به اینکه بخوام شک کنم که تنهاییم یا نه !
مطلقا تنها نیستیم
فضا به این گستردگی و با وجود این همه سیاره و ستاره امکان وجود حیات را بسیار بالا میبرد ….
امکان نداره 😀
با سلام و تشکر از مجموعه سخت افزار بابت گردآوری اخبار عالیشون
با این کلمه یاد فیلم های علمی و تخیلی افتادم !!(“آیا ما در عالم تنها هستیم؟”)
مطلب عالی بود ممنون
واقعا خبر عالی بود، من که خیلی مشتاق هستم که بیشتر در موردش بدونم 🙂
بله پاسخ قطعیه که ما به هیچ وجه تنها نبودیم و نیستیم…
اگه از لحاظ دینی نگاه کنیم، عالم به این وسعت با هزاران کهکشان که اصلا نمیشه اندازشونو گفت غیر منطقیه که فقط ما انسان ها باشیم و صد در صد موجوداتی دیگر در جاهای دیگر هستند، و طبق روایات ان شاالله با ظهور امام زمان (عج) درهای آسمان باز خواهد شد و شاید این به معنی ارتباط با موجودات و سیاره ای دیگر باشه….
eyvallllll….age mishe age bazam dar rabete ba in sayare khabari umad bezarin…mamnun