تلفن های هوشمند از زمان پیدایش تا به حال تغییرات زیادی را تجربه کرده اند. تکنولوژی مورد استفاده در ساخت آنها کاملا دچار انقلاب شده، چیپ ها رفته رفته کوچک تر و بهینه تر شده اند و طراحی نیز به سمت زیبایی هر چه بیشتر پیش رفته است. اگر تا میانه های دهه قبل میلادی داشتن صفحه کلید کامل یکی از برترین ویژگی های هر تلفن همراهی به شمار می رفت، حالا و در سال 2016 تقریبا خبری از صفحه کلید کامل در گوشی های هوشمند نیست. اما با این حال همچنان کلیدهای فیزیکی در تلفن های هوشمند مورد استفاده قرار می گیرند. بدون نگاه کردن به گوشی هم می توان محل قرار گرفتن کلیدهای پاور و تنظیم صدا را روی بدنه تلفن های هوشمند پیدا کرد. چرا این کلیدها مانند سایر هم خانواده های خود از تلفن های هوشمند حذف نشده اند؟ با سخت افزار همراه باشید.
فرض کنید شما راننده یک ماشین فوق العاده پیشرفته هستید که قادر است تنها با روشن کردن یک قابلیت، سرعتی مافوق تصور به دست آورد. برای روشن کردن این سیستم شما دو راه پیش رو دارید: یک درپوش شیشه ای را از روی داشبورد ماشین باز کرد و درست مانند یک خلبان کلید قرمز رنگی که به سبک جت های جنگنده در زیر آن پنهان شده را فشار دهید، یا اینکه از روی پنل لمسی روی فرمان خودرو با یک تاچ سیستم مورد نظر را فعال کنید. انتخاب شما کدام گزینه خواهد بود؟ باور کنید حتی آن دسته از افرادی که به گزینه پنل لمسی رای خواهند داد هم می دانند در اعماق وجودشان دوست دارند یک دکمه فیزیکی قرمز رنگ را مانند یک خلبان فشار دهند. این جادوی کلیدهای فیزیکی است. احساسی که از فشرده شدن یک کلید مکانیکی و صدای تولید شده توسط آن به شما منتقل می شود بدون شک قابل مقایسه با لمس کردن یک صفحه نمایش سرد و بی روح نیست.
همین نکته دقیقا رمز پایداری کلیدهای فیزیکی است. بدون شک از هر کدام از افراد علاقمند به تکنولوژی و موبایل درباره گوشی مورد علاقه آنها سوال کنید به یک گزینه که از کلیدهای فیزیکی استفاده کرده است خواهید رسید. نوکیا N95، سونی اریکسون K810، موتورولا V3 و بلک بری Bold گزینه هایی از این بین به حساب می آیند. مطمئنا عده زیادی نیستند که به خرید یک گوشی با صفحه کلید کامل در سال 2016 علاقمند باشند، اما می توان اطمینان داشت کسی به دنبال خرید یک گوشی هوشمند که هیچ دکمه ای برای فشار دادن نداشته باشد هم نخواهد رفت.
راز این محبوبیت را باز هم می بایست در ناخودآگاه انسان جست و جو کرد. تکنولوژی با وجود پیشرفت های چشمگیرش هنوز نتوانسته برخی از نیازهای انسانی را برطرف کند. اطراف شما چند نفر وجود دارند که یادداشت برداری و تهیه یک لیست از کارهای در دست اقدام توسط خودکار و کاغذ را به تایپ کردن روی گوشی ترجیح ندهد؟ دقیقا همین نکته است که گوشی ها و تبلت های دارای قلم را تا این اندازه محبوب کرده و آنها را به پرفروش ترین دستگاه ها در میان رقبای خود تبدیل کرده است. به گوشی های هوشمند و میزان فروش آنها نگاه کنید. هواوی مدل P9 را بدون یک کلید فیزیکی برای فشار داده شدن طراحی می کند و سامسونگ برای مثال در اس 7 علاوه بر سنسور اثر انگشت، قابلیت فشرده شدن و بازگرداندن کاربر به خانه را نیز برای کلید فیزیکی خود در نظر می گیرد. حالا به فروش این دو گوشی نگاه کنید و در کنار همه پارامترهای دیگر، به احساس خوشایند روانی کاربران از لمس کلیدی آشنا نیز توجه کنید.
محققان بسیاری به نحوه تعامل کاربران با گجت های همیشه همراهشان یعنی تلفن های هوشمند توجه کرده و مطالعاتی بر روی آن صورت می دهند. نتیجه مطالعات نشان می دهد کلیدهای فیزیکی باعث کنترل راحت تر عملکردهای گوشی توسط کاربران شده و سرعت دسترسی آنها به بخش های مختلف را نیز افزایش می دهد. به علاوه در هنگام استفاده از قابلیت هایی نظیر مشاهده فیلم یا بازی کردن با گوشی هم نیازی به اشغال بخشی از فضای نمایشگر توسط کلیدهای مجازی نیست (هر چند اندروید به عنوان پر کاربردترین سیستم عامل موبایل تلاش کرده این مشکل را برطرف کند اما با این حال هنوز نمی توان به شرایط موجود برای کلیدهای مجازی لقب ایده آل داد). به علاوه وجود کلیدهای فیزیکی باعث میشود برای انجام برخی از کارها حتی نیازی به نگاه کردن به گوشی هم نباشد.
در حال حاضر به جز سامسونگ شرکت های دیگری نیز به کلیدهای فیزیکی وفادار مانده اند. بارزترین نمونه این کمپانی ها اپل است که البته خبرهایی مبنی بر حذف احتمالی کلید فیزیکی در نسل بعدی گوشی های این شرکت شنیده می شود. با این حال اپل و حتی وان پلاس کلید فیزیکی دیگری را به گوشی های خود اضافه کرده اند (Do not disturb) که اتفاقا یکی از کاربردی ترین قابلیت های این دستگاه ها نیز به حساب می آید. در کنار این مدل ها، علاقمندان به گوشی های بلکبری را هم اضافه کنید که هنوز هم به شدت مشتاق معرفی گوشی های این برند با صفحه کلید کامل هستند و تایپ کردن با کلیدهای فیزیکی را با هیچ ویژگی دیگری در گوشی های موبایل عوض نمی کنند. حتی این علاقه به استفاده از کلیدهای فیزیکی برای تایپ تا اندازه ای در بین کاربران شایع است که سامسونگ را به صرافت تولید کیبوردهای فیزیکی برای گوشی های بزرگ خود (مانند نوت5، گلکسی اس 7 و گلکسی اس 7 اج) بیندازد و آنها را به افزونه هایی پرفروش برای این گوشی ها تبدیل کند.
به نظر می رسد مجموع این ویژگی ها باعث شده کلیدهای فیزیکی هرگز تلفن های هوشمند و ابزارهای دیجیتال را ترک نکنند. حتی تصور روزی که کیبوردهای مکانیکی لپ تاپ ها و PC ها با صفحات لمسی تعویض شوند هم بیشتر شبیه به یک کابوس خواهد بود. نقش کلیدهای فیزیکی به دلیل تمایل کمپانی های سازنده تلفن های هوشمند به افزایش نسبت نمایشگر به بدنه و همچنین کاهش هزینه ها (استفاده از کلیدهای فیزیکی هزینه بیشتری نسبت به عدم استفاده از آنها دارد) در سال های اخیر به تدریج کمرنگ تر شده است، اما این کلیدها همچنان به کاربران وفادار مانده اند. در سال های آینده نحوه تعامل ما با ابزارهای دیجیتال دستخوش تغییر و تحولات گسترده ای خواهد شد که همین حالا هم می توان نمونه آن را در ابزارهایی مانند گوگل گلس و هولولنز مایکروسافت دید. با این حال به نظر می رسد کلیدهای فیزیکی همچنان قطعاتی مورد اعتماد برای تولید کنندگان و کاربران برای تسلط و کنترل بیشتر بر روی عملکرد ابزارهای دیجیتال باشند.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
منم با کلیدهای فیزیکی موافقم هم حس بهتری دارن هم فکرشو بکنید گوشی هنگ کنه تازه الان اکثر گوشیها باطریشونم در نمیاد که !!
اگه کلید های پاور و صدا رو مجازی کنن که باعث عذابه چون احتمال خطا زیاده توش
نمیری یه وقت
:emoji9
:-bd:-bd:-bdجالب بود
تا نصفشو خوندم بس بود واسه من یه گوشی سرد و بی روح لطفا /-) گفتم حالا یه دلیل علمی چیزی گرفتی مارو این همه انرژی گذاشتم بخونم از این به بعد اولش بنویس علمی نیس و کشکه/-)