بی شک هیجان انگیز ترین بخش مربوط به نسل هشتم بازی های کامپیوتری و کارزار بزرگ وابسته به آن هنوز به طور رسمی آغاز نشده است. دنیای واقعیت مجازی پلتفرم جدیدی است که می تواند تمامی معادلات نوشته شده تا به این لحظه در دنیای بازی های کامپیوتری را به شکل کامل و همه جانبه بر هم بزند و مضاف بر آن ادامه ی رقابت در دنیای بازی های کامپیوتری را نیز سمت و سوی تازه ای ببخشد. قطعاً یکی از رقیبان سر سخت حاضر در بازار ابزار های مبتنی بر واقعیت مجازی بی هیچ تردیدی شرکت سونی است که با هدست واقعیت مجازی خود که به تازگی با نام Play Station VR شناخته می شود، در این بازار پر هیاهو حضور خواهد داشت.
سوای Play Station VR محصول خوش آتیه ی دیگری که در دنیای واقعیت مجازی حریف می طلبد بی شک هدست Oculus Rift است. این ابزار پر هیاهو شاید مطرح ترین نام حاضر در دنیای واقعیت مجازی باشد و از این رو مابقی ابزار های حاضر در این میدان بی اختیار با Oculus Rift مقایسه می شوند. در مقایسه ی وضوح تصویری Oculus Rift و Play Station VR ، بر روی کاغذ این Oculus Rift است که دست بالا را دارد اما وقتی کار به زور آزمایی عملی می رسد نوعی از حالت درخشندگی و تازگی تصویر در هدست واقعیت مجازی سونی وجود دارد که نمونه اش در ابزار رقیب، آن گونه که باید مشاهده نمی شود. حال پرسش این جاست که چرا با وجود رزولوشن پایین تر Play Station VR نسبت به Oculus Rift (920 در برابر 1080) این هدست انحصاری سونی است که تصاویر شفاف تر و خوش آب و رنگ تری را در برابر دیدگان مخاطب خود به نمایش می گذارد؟ در این میان یکی از طراحان اصلی هدست Play Station VR یعنی دکتر ریچارد مارکس به تازگی پاسخ این پرسش را داده و شبهات موجود را برطرف ساخته است. بنا بر گفته های او، در صفحه نمایش هدست سونی به ازای هر پیکسل چیزی معادل سه خرده پیکسل وجود دارد که موجب می شوند رنگ های RGB برای هر کدام از این پیکسل ها کاملاً واقعی و بی کم و کاست جلوه کنند. این در حالی است که برخی هدست های مبتنی بر واقعیت مجازی دیگر، از خرده پیکسل های کمتری به ازای هر پیکسل بهره می برند و همین امر موجب می شود که رنگ های بازتاب داده شده از این پیکسل ها به شکل کامل در قامت RGB قرار نگیرد. بنابر این تمامی هدست هایی که روی کاغذ کیفیت 1080p را به نمایش می گذارند، در عمل از کیفیت تصویری مشابهی برخوردار نیستند و تفاوت های ملموسی در این زمینه با یکدیگر دارند. او همچنین نکات مشخصی را هم در مورد تاریخ شروع به ساخت ابزار Play Station VR روشن ساخته است. بنا بر گفته های آقای مارکس او و همکارانش در شرکت سونی کار ساخت این هدست واقعیت مجازی را در سال 2010 میلادی آغاز نمودند و این تاریخ کم و بیش همان تاریخی است که طراحی کنسول بازی PS4 آغاز شد. او معتقد است که اعضای سونی از همان ابتدا قصد داشتند کنسول نسل هشتمی شان به گونه ای همه جانبه توانایی حضور در دنیای واقعیت مجازی را داشته باشد و از همین رو این دو پروژه (ساخت کنسول PS4 و طراحی هدست Play Station VR) تقریباً هم زمان با یکدیگر آغاز به کار کردند. گفتنی است که دکتر مارکس از سال 1999 به بخش پلی استیشن شرکت سونی پیوسته است و تا کنون در طراحی ابزار هایی نظیر Eye Toy ، Play Station Eye و همچنین کنترلر حرکتی Play Station Move نقشی کلیدی و راهبردی را بر عهده داشته است.
برای با خبر شدن از آخرین اطلاعات در زمینه تجهیزات الکترونیک، بازی ها و مطالب مختلف در زمینه تکنولوژی، کانال وب سایت سخت افزار در تلگرام را فراموش نکنید. اگر آخرین نسخه از این برنامه را روی موبایل یا رایانه نصب کرده اید تنها با کلیک کردن (یا تپ کردن) روی آدرس https://telegram.me/sakhtafzarmag می توانید در کانال ما عضو شوید. همچنین برای اطلاع از دقیق ترین مشخصات و قیمت های گوشی های هوشمند در بازار ایران می توانید به وب سایت کالای ما به نشانی https://kalamag.com مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید