محققین دانشگاه صنعتی دلفت در هلند موفق به کشف عاملی شدند که می تواند در آینده به تولید گونه ای جدید از نمایشگرها منجر شود.
به گزارش Verge، این محققان عوامل یافته شده را حباب های گرافن نامیده اند که با افزایش و کاهش حجم تغییر رنگ می دهند. در گزارشی که در همین زمینه به چاپ رسیده آمده است که این پیکسل های مکانیکی می توانند در آینده باعث ساخت نمایشگرهایی مستحکم تر، انعطاف پذیر تر و بهینه تر از لحاظ انرژی نسبت به نمایشگرهای LED کنونی شوند. در توضیح فرآیند آمده است که شروع کار از پنل های سیلیکون اکسید پوشیده شده با گرافن بوده است که ضخامتی تنها به اندازه یک اتم دارند. در این ساختار سیلیکون به گونه ای قرار گرفته که حفره هایی به ضخامت 10 برابر تار موی انسان ایجاد کرده و باعث می شود گرافن بتواند در این حفره ها به سمت بالا و پایین حرکت کند. در طی این فرآیند محققان دریافتند که گرافن در زمان تغییر موقعیت دچار تغییر رنگ نیز می شود که بسته به فشار داخلی حفره متفاوت می باشد. همچنین با توجه به انحنای محدب یا مقعر نیز نحوه بازتاب نور تغییر کرده و طیف بیشتری از رنگ ها تولید شده اند.
به نظر می رسد این نوع از نمایشگرها همانند تکنولوژی e-ink از لحاظ مصرف انرژی به شدت بهینه باشند اما با این حال چالش های زیادی در راه صنعتی کردن این تکنولوژی نیز وجود دارد. برای مثال طیف رنگی تولید شده در حال حاضر تنها زیر میکروسکوپ قابل مشاهده است و ابعاد پیکسل ها نیز به اندازه ای کوچک هستند که برای ساخت تنها یک تصویر ساده و کوچک، به صدها هزار عدد از آنها نیاز است. همچنین افزایش کیفیت رنگ ها نیز از دیگر مشکلات پیش روی دانشمندان برای توسعه این روش به حساب می آید. با این حال از همین حالا تلاش برای کنترل رنگ های تولیدی آغاز شده و اولین نمونه های آزمایشگاهی نیز در حال آماده سازی برای به نمایش در آمدن در کنگره جهانی موبایل سال 2017 می باشند.
فرمت 8k داره از راه میرسه 32 میلیون پیکسل داره صفحه نمایش های تراکم بالا هم داره تولید میشه پس شاید بشه با وجود مشکل ابعاد پیکسل یه نمونه ازش ساخت