گزارش سامانه جامع «اسپیدتست» (Speedtest) در ماه آوریل 2025 نشان میدهد که کشور «قطر» پرسرعتترین اینترنت موبایل جهان را ارائه میدهد و رتبه ایران، در هر دو بخش اینترنت ثابت و موبایل نیز کاهش یافته است. برای مطالعه گزارش جدید سامانه Speedtest همراه ما باشید.
طبق گزارش ماه آوریل، میانگین سرعت جهانی اینترنت موبایل معادل 92.31 مگابیت بر ثانیه و میانگین سرعت اینترنت ثابت معادل 101.37 مگابیت بر ثانیه بوده است. ما همچنین در ادامه مشاهده میکنیم که تأخیر اینترنت ثابت به میزان 8 میلیثانیه در ماه آوریل بوده است که تفاوتی با عدد تأخیر ماه مارس (March) ندارد.

تصویر بالا نشان میدهد که سرعت اینترنت ثابت و موبایل بینالملل، بهمانند ماه گذشته، به روند صعودی خود نیز ادامه میدهد. از طرفی، سرعت اینترنت موبایل جهانی از 91.50 مگابیت بر ثانیه، به 92.31 رسیده است. اینترنت ثابت همچنین با وضعیت مثبتی (از 99.92 مگابیت بر ثانیه به 101.37 مگابیت بر ثانیه) نسبت به ماه مارس مواجه شده است.
تسخیر جایگاه اول اینترنت موبایل توسط قطر؛ اوضاع ایدهآل برای کشورهای عربی
گزارش جدید سامانه Speedteset اعلام میکند که کشورهای عربی در ارائه اینترنتهای پرسرعت موبایل خیرهکننده ظاهر میشوند. بهعبارتدیگر، جایگاههای اول تا چهارم جدول اینترنت موبایل به کشورهای عربی نیز اختصاص مییابند. «قطر» با میانگین سرعت 521.52 مگابیت بر ثانیه، توانست بعد از چند ماه، جایگاه نخست این بخش را از «امارات متحده عربی» (با میانگین سرعت 512.86 مگابیت بر ثانیه) پس بگیرد. دو کشور عربی «کویت» (با میانگین سرعت 331.36 مگابیت بر ثانیه) و «بحرین» (با میانگین سرعت 253.00 مگابیت بر ثانیه)، به ترتیب در رتبههای سوم و چهارم بخش مذکور قرار دارند.
رتبههای پنجم تا نهم بخش اینترنت موبایل به کشورهای بلغارستان (234.14 مگابیت بر ثانیه)، برزیل (215.03 مگابیت بر ثانیه)، کره جنوبی (214.07 مگابیت بر ثانیه)، چین (207.92 مگابیت بر ثانیه)، و دانمارک (204.54 مگابیت بر ثانیه) تعلق دارد.

در بخش اینترنت ثابت، «سنگاپور» با میانگین سرعت 368.50 مگابیت بر ثانیه و «امارات متحده عربی» با میانگین سرعت 318.63 مگابیت بر ثانیه، بدون تغییر در جایگاههای اول و دوم قرار دارند. رتبههای سوم تا پنجم به ترتیب به کشورهای هنگکنگ (312.60 مگابیت بر ثانیه)، فرانسه (308.01 مگابیت بر ثانیه)، ایسلند (306.22 مگابیت بر ثانیه) و آمریکا (291.18 مگابیت بر ثانیه) اختصاص مییابد.
از سوی دیگر، کشور «بولیوی» با ثبت میانگین سرعت 13 مگابیت بر ثانیه و کشور «سوریه» با داشتن میانگین سرعت 13.20 مگابیت بر ثانیه، ضعیفترین اینترنتهای موبایل و ثابت جهان را به شهروندان خود ارائه میدهند. «اسپیدتست» در ماه آوریل، بسامد سرعت اینترنت 104 کشور در بخش موبایل و 155 کشور در بخش ثابت را مورد ارزیابی قرار داده است.

سقوط جایگاه ایران؛ دستِ بالای کشورهای ناشناخته
در ماه مارس، ما شاهد افزایش جایگاه و سرعت اینترنت ایران در جدول سامانه Speedtest بودیم؛ اما اکنون، این کشور دوباره به وضعیت عدم تعادل میان رشد جایگاه و افزایش سرعت اینترنت بازگشته است. بر اساس این ارزیابی، سرعت اینترنت موبایل کشور ما در ماه چهارم میلادی 2025، معادل 55.43 مگابیت بر ثانیه (6.92 مگابایت بر ثانیه) بوده که نسبت به ماه گذشته (52.79 مگابیت بر ثانیه) افزایش داشته است. بااینحال، جایگاه ایران نیز در این بخش از 68 در ماه مارس به 69 رسیده تا یک پله پایینتر از «گواتمالا» قرار بگیرد.
در ماه آوریل، میانگین سرعت اینترنت ثابت ایران هم به 18.18 مگابیت بر ثانیه (2.27 مگابایت بر ثانیه) رسیده که نسبت به مارس (با ثبت 17.46 مگابایت بر ثانیه) افزایش سرعت را نشان میدهد. اما رتبه در جدول میانگین سرعت اینترنت در ماه مذکور نسبت به ماه مارس، با کاهش دو پله، رتبه 142 (از 155 کشور) و پایینتر از «جیبوتی»، گزارش شده است.
وضعیت اینترنت ایران در اردیبهشت ماه؛ ورود به بحرانیترین مقطع سال!
کاربران ایرانی در اردیبهشت ماه، شاهد اتفاقات غیرمنتظرهای در حوزه اینترنت و فناوری بودند. ابتدا، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم از تقویم زمانبندی ارائه اینترنت 5G روی گوشیهای «سامسونگ» (Samsung) خبر داد. علاوهبرآن، «ستار هاشمی» اعلام کرد که سرعت اینترنت کشور در آینده نزدیک به بیش از 500 مگابایت بر ثانیه میرسد.
درحالیکه روزنهای برای بهبود سرعت و کیفیت اینترنت ایجاده شده بود، ناگهان سران سه اپراتور تلفن همراه، یعنی ایرانسل، رایتل و همراه اول، با انتشار نامهای از افزایش قیمت تعرفههای اینترنت در هفتههای آتی خبر دادند. در این نامه، به بیتوجهیهای مکرر نهادهای دولتی و وضعیت ناکارآمد اقتصاد و بازار کار اشاره میشود و از افزایش 75 درصد بستههای اینترنت خبر میدهد.

تصمیم خودسرانه اپراتورهای تلفن همراه مبنی بر افزایش بستههای اینترنتی، با واکنشهای منفی کاربران ایرانی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی همراه شد. «عبدالوحید فیاضی»، عضو کمیسیون مجلس در واکنش به تصمیم اپراتورها گفت: «اگر افزایش قیمت اینترنت طبق قانون بودجه 1404 نباشد، مجلس نظر خود را با وزارت ارتباطات مطرح میکند و مانع انجام این کار میشود.»
از طرفی، «محمدرضا عارف»، معاون اول رئیسجمهور، از پایان پرونده فیلترینگ در ایران خبر داد. او اعلام کرد که نظام تصمیمگیر کشور پیرامون رفع فیلترینگ به نتیجه مطلوب رسیده است. باید منتظر ماند و دید که آیا کاربران ایرانی در فصل تابستان، شاهد برداشتن محدودیتها از سکوهای «تلگرام» (Telegram) و «اینستاگرام» (Instagram) نیز خواهند بود یا خیر؟ لطفاً نظرات خود را درباره وضعیت گزارش ماه آوریل «اسپیدتست» با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید