گزارش ماه مارس (March) سامانه «اسپیدتست» (Speedtest) از صعود سه پلهای جایگاه ایران در اینترنت موبایل اطلاع میدهد، درحالیکه جایگاه این کشور در بخش اینترنت ثابت تغییری نکرده است. برای مطالعه گزارش کامل سامانه Speedtest همراه ما باشید.
بر اساس گزارش ماه مارس، میانگین سرعت جهانی اینترنت موبایل معادل 91.50 مگابیت بر ثانیه و میانگین سرعت اینترنت ثابت معادل 99.92 مگابیت بر ثانیه بوده است. ما همچنین در ادامه مشاهده میکنیم که تأخیر اینترنت ثابت به میزان 9 میلیثانیه در ماه مارس بوده است که تفاوتی با عدد تأخیر ماه فوریه (February) ندارد.

تصویر بالا نشان میدهد که اینترنت بینالملل در هر دو بخش ثابت و موبایل، رشد قابلتوجهی نسبت به ماه گذشته داشته است. بهعبارتدیگر، سرعت اینترنت موبایل جهانی از 90.64 مگابیت بر ثانیه، به 91.50 رسیده است. از طرفی، اینترنت ثابت جهانی جهش بسیار مثبتی (از 98.31 مگابیت بر ثانیه به 99.92 مگابیت بر ثانیه) تجربه کرده است.
یکهتازی آسیاییها در ارائه پرسرعتترین اینترنت
در گزارش مارس سامانه «اسپیدتست»، ما شاهد یکهتازی کشورهای خاورمیانه هستیم. در بخش اینترنت موبایل، جایگاههای «امارات متحده عربی» با میانگین سرعت 543.29 مگابیت بر ثانیه و «قطر» نیز با میانگین سرعت 521.02 مگابیت بر ثانیه تغییری نکرده است. اما کشور «بحرین» (259.28 مگابیت بر ثانیه) با عبور از سد بلغارستان (243.83 مگابیت بر ثانیه)، توانست در جایگاه چهارم جدول قرار گیرد. رتبههای ششم تا دهم بخش مذکور به کشورهای کره جنوبی (215.12 مگابیت بر ثانیه)، برزیل (209.47 مگابیت بر ثانیه)، دانمارک (201.93 مگابیت بر ثانیه)، عربستان سعودی (197.21 مگابیت بر ثانیه)، و چین (187.81 مگابیت بر ثانیه) اختصاص مییابند.

در بخش اینترنت ثابت، «سنگاپور» با میانگین سرعت 357.52 مگابیت بر ثانیه و «امارات متحده عربی» با میانگین سرعت 321.30 مگابیت بر ثانیه، همچنان قصد ندارند جایگاههای اول و دوم را به سایر کشورها ارائه دهند. رتبههای سوم تا پنجم به ترتیب کشورهای هنگکنگ (313.90 مگابیت بر ثانیه)، فرانسه (301.65 مگابیت بر ثانیه)، ایسلند (300.42 مگابیت بر ثانیه) و آمریکا (287.43 مگابیت بر ثانیه) قرار دارند.
در انتهای جدول گزارش «اسپیدتست»، کشور «بولیوی» با میانگین سرعت 13.09 مگابیت بر ثانیه کندترین اینترنت موبایل و «سوریه» با 3.21 مگابیت بر ثانیه، ضعیفترین اینترنت ثابت دنیا را ارائه میکنند. «اسپیدتست» در ماه مارس، بسامد سرعت اینترنت 102 کشور در بخش موبایل و 154 کشور در بخش ثابت را بررسی کرده است.

خبر خوش؟! سرعت اینترنت ثابت و موبایل ایران افزایش یافت
گزارش ماه مارس سال 2025 سامانه جامع Speedtest، افزایش سرعت اینترنت موبایل ایران و بهبود جایگاه در جدول میانگین سرعت اینترنت ثابت را نشان میدهد. طبق این بررسی، سرعت اینترنت موبایل کشور ما در ماه سوم میلادی 2025 معادل 52.79 مگابیت بر ثانیه (6.59 مگابایت بر ثانیه) بوده که نسبت به ماه گذشته از آن (49.20 مگابیت بر ثانیه) افزایش داشته است. بدین ترتیب، جایگاه ایران نیز در این جدول از 72 در ماه فوریه به 68 رسیده است.
در این ماه، میانگین سرعت اینترنت ثابت ایران هم به 17.46 مگابیت بر ثانیه (2.18 مگابایت بر ثانیه) رسیده که نسبت به فوریه (با ثبت 16.68 مگابایت بر ثانیه) افزایش سرعت را نشان میدهد. رتبه در جدول میانگین سرعت اینترنت در ماه مارس نسبت به ماه قبلی بدون تغییر و همان رتبه 140 (از 154 کشور) گزارش شده است.
وضعیت اینترنت ایران در روزهای اخیر؛ از تعلل در رفع فیلترینگ تا بازگشت بستههای بلندمدت
درحالیکه بسیاری از کاربران، انتظار برداشتهشدن محدودیتها از روی پلتفرمهای اجتماعی در سال آینده بودند؛ اما متأسفانه اقدامات دولت چهاردهم برای رفع فیلترینگ با موانعی مواجه شده است. بااینحال، ساعاتی پیش، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد: «دولت پزشکیان طبق فرآیند تعریف شده از طریق اجماع و همگرایی بین نگاههای مختلف، همچنان به مذاکراتش برای رفع محدودیتها ادامه میدهد و حتماً به وعدههایش عمل میکند.»
از طرفی، «جلال رشیدی کوچی»، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، اعتقاد دارد که حرفهای تازه دولتمردان مبنی بر اینکه فقط ابراز امیدواری کردهاند و وعده قطعی ندادهاند، با وعدههای قبلی رئیسجمهور سازگاری ندارد. او در ادامه گفت: من تعجب میکنم چرا تصمیم گرفتن برای رفع فیلتر «اینستاگرام»، «تلگرام» و «یوتیوب» اینقدر زمان میبرد؟ مقامات هنگام فیلتر کردن خیلی سریع اقدام میکنند؛ اما برای برداشتن فیلتر تا این حد طول میدهند و بهانههایی مثل آماده نبودن زیرساختها را میآورند که به نظر من همیشه این بهانهها وجود داشتهاند.»

گویا با دستور «ستار هاشمی»، بستههای بلندمدت اینترنت قرار است دوباره به جریان بیوفتد. به گفته «مصطفی پوردهقان اردکانی»، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، وزیر ارتباطات از معاونتها و اپراتورها خواسته تا بار دیگر بستههای اینترنت را ارزیابی کرده و بستههای واقعی و بلندمدت در اختیار کاربران قرار دهند. همچنین قرار است بهزودی گزارشی از این موضوع به مجلس ارائه شود. به گفته او، وزیر ارتباطات از تشکیل کارگروهی ویژه در این زمینه اطلاع داده است.
نظر شما درباره جهش مثبت اینترنت موبایل ایران در گزارش «اسپیدتست» ماه مارس 2025 چیست؟ لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید