تقریبا میلیونها نفر از مردم مدت زیادی گوشی موبایل و دیگر لوازم خود را در حالت شارژ نگه میدارند و بیش از حد آن را شارژ میکنند. به طور مثال، برخی عادت دارند که گوشی خود را شبها قبل از خواب به شارژر متصل کرده و صبح که از خواب بیدار میشوند و لازمش دارند،آن را از شارژر جدا میکنند. متاسفانه این گونه افراد بیشتر از آنچه که فکرش را بکنند ناخواسته و ندانسته متحمل هزینه شدهاند.
- انگلیسیها با جدا نکردن گوشی از شارژر بعد از تمام شدن شارژ، سالانه 60 پوند هزینه برق به ازای هر خانه هدر میدهند.
- وقتی این رقم در کل کشور اعمال میشود، مساوی میشود با هدر رفتن 134 میلیون پوند!
- شارژ کردن بیش از حد گوشی ممکن است آسیب بیشتری به آن بزند. زیرا چرخه حیات باتری را کاهش میدهد و نمیگذارد مردم در هزینه برق خود صرفهجویی کنند.
- بیشترین دستگاههایی که بیش از حد شارژ میشوند، لپتاپها (43 درصد) و تلفنهای همراه (41 درصد) هستند.
- در مجموع، مدت شارژ شدن تلفنهای همراه دو ساعت طول میکشد، اما بیشتر مردم آنها را در تمام طول شب به شارژ متصل نگه میدارند.
همه گوشیهای نوکیا نیاز به شارژ شدن دارند. متاسفانه حقیقت زندگی این است. ممکن است شما ندانید، اما نوکیا اولین کارخانه موبایلسازی بود که هشدار جدا کردن گوشی بعد از کامل شدن شارژ را در تلفنهای همراه قرار داد. با استفاده از این هشدار، شما میتوانید هر روزدر هزینه خود صرفهجویی کنید. در سال 2008 کارخانههای سازنده تلفن همراه شروع به استفاده از رتبهبندی انرژی در گوشیهای موبایل کردند. این رتبهبندی بر اساس مصرف انرژی شارژر در حالت No-Load یا عدم بارگذاری بود. (یعنی مقدار انرژی که شارژر هنگامی که متصل به پریز رها میشود، پس از شارژ کامل مورد استفاده قرار میدهد). این رتبهبندی در برچسبی که روی بستهبندی محصولات قرار دارد نمایش داده میشود.
نوکیا در طی دهه اخیر میزان مصرف انرژی در حالت عدم بارگذاری را تا 80 درصد کاهش داده است و شارژرهای جدید بیش از 95 درصد انرژی کمتری مصرف میکنند. حتی کیت شارژر دوچرخه نوکیا نیز به دوچرخهسواران کمک میکند تا هر چه اقتصادیتر گوشی خود را با استفاده از انرژی جنبشی شارژ کنند.
پس بهتر است همه مردم برای کاهش هزینه،عادتهای بد شارژ کردن را کنار بگذارند.
دیدگاهتان را بنویسید