کمپانی آمازون تا به امروز با ارائه چندین مدل تبلت اندرویدی در اندازه های مختلف توانسته بود شکلی منحصر به فرد به این سری از محصولات خود بخشیده و آن ها را متمایز از دیگر رقبا سازد. امروز در شهر سیاتل امریکا آمازون کنفرانسی برگزار کرد و بالاخره از گوشی هوشمند اندرویدی خود (که شایعات بسیاری درباره آن شنیده می شد) پرده برداشت. آمازون فایر فون (Amazon Fire Phone) هم می خواهد یک گوشی هوشمند منحصر به فرد باشد و شاید به همین خاطر سازنده آن در مجموع شش دوربین برای آن در نظر گرفته است!
گوشی فایر فون از چیپ ست اسنپ دراگون 800 در کنار صفحه نمایش 4.7 اینچی با دقت 1280×720 پیکسل بهره می برد که شاید در مقایسه با پرچمداران امروزی بازار چندان چشم گیر نباشد. مقدار حافظه RAM برابر با 2 گیگابایت بوده و فضای ذخیره سازی 32 یا 64 گیگابایت خواهد بود. تمام این موارد مسئله تازه ای به شمار نمی آیند و آنچه که قرار است فایر فون را هیجان انگیز کند سیستم عامل جالب و استفاده از گهار دوربین در جلو و یک دوربین در پشت این گوشی است.
آمازون از سیستم عامل اندروید در این گوشی استفاده کرده، اما به شدت این سیستم عامل را تغییر داده و در نهایت چیزی به نام Fire OS ارائه کرده است که کاملاً با سرویس های سایت آمازون هماهنگی دارد (آمازون حتی سرویس خرید نرم افزاری اختصاصی خودش را هم طراحی کرده است!). در ضمن سیستم Cloud ذخیره سازی آمازون، فضای بی نهایت برای آپلود عکس های گرفته شده با فایر فون را در اخیتار خریداران قرار می دهد. از ویژگی های جالب این گوشی Firefly است که کارکردی همچون نرم افزار Google Goggle داشته و با اسکن تصاویر، بارکد ها و موارد دیگر می تواند اطلاعاتی درباره تصویر مورد نظر ارائه دهد و یا حتی موسیقی در حال پخش را شناسایی کند. این ویژگی آنقدر برای آمازون مهم بوده که تصمیم گرفته یک دکمه سخت افزاری نیز برایش تعبیه نماید (البته این دکمه عمل فعال سازی دوربین را نیز انجام می دهد).
ویژگی جالب دیگر سیستم عامل، Dynamic Perspective نام دارد. این ویژگی از دوربین های جلو به همراه سنسور های دیگر گوشی استفاده کرده و تشخیص میدهد که گوشی به چه نحوی در دست کاربر قرار گرفته است و بر اساس اطلاعات دریافتی، رابط کاربری سیستم عامل نیز در محل خود حرکت می کند و علاوه بر آنکه ظاهری سه بعدی به آن می بخشد، روش تازه ای از تعامل با سیستم عامل را فراهم می کند. برای مثال کاربر می تواند با حرکت دادن گوشی، اطلاعات قرار گرفته زیر لیبل های مختلف در نرم افزار Maps را نمایان کند. این ویژگی حتی در تاریکی نیز قابل استفاده است. زیرا هر دوربین دارای سنسور IR بوده و میتواند صورت کاربر را در تاریکی نیز تشخیص دهد.
دوربین پشت گوشی دارای دقت 13 مگاپیکسل بوده و با داشتن لنز F2.0 و سیستم لرزشگیر اپتیکال انتظار می رود کیفیت خوبی داشته باشد. دوربین جلوی گوشی برای گفتگوهای اینترنتی نیز از دقت 2.1 مگاپیکسل بهره می برد.
قیمت نسخه 32 گیگابایتی این گوشی 649 و نسخه 64 گیگابایتی 749 دلار تعیین شده است که باعث می شود فایر فون در رده محصولات گرانقیمت قرار بگیرد. آیا فایر فون با امکانات تازه و قیمت بسیار بالایی که دارد می تواند دل کاربران را بدست آورد؟
سلام
تا جایی که میدانیم این گوشی به بازار ایران عرضه رسمی نخواهد شد.
سلام
معلومه کی میاد ایران؟
قیمتش گران هست ولی از این ایده سه بعدی خوشم آمد.
به نظرم در حال حاضر کاربران دنبال محصولات ارزان و کاربردی هستند. حال باید دید در عمل چه اتفاقی می افتد.