حدودا سه سال پیش بود که گوگل رسما از وجود پروژه ای به نام پروژه ی آرا پرده برداری کرد. این پروژه شامل گوشی هوشمند ماژولار گوگل میشود و همان سال این پروژه سر و صدای زیادی به پا کرد. قابلیت تعویض و ارتقای قطعات در یک گوشی هوشمند مطمئنا رویای بسیاری از کاربران است و گوگل با معرفی این پروژه امید زیادی را در دل کاربران زنده کرد. اما پس از یک دوره ی کوتاه صحبت ها در مورد پروژه ی آرا فروکش کرد به نوعی که سال گذشته گزارش شد پروژه ی گوشی هوشمند ماژولار آرا به آخر خط رسیده است. چندین سال است تیم پروژه ها و فناوری های مرموز گوگل که با نام ATAP شناخته میشود بر روی پروژه ی آرا فعالیت میکنند تا یک گوشی هوشمند ماژولار جادویی را روانه ی بازار کنند. به نظر میرسد تا پایان انتظار برای گوشی رویایی گوگل زمان زیادی باقی نمانده است.
چند روز پیش کنفرانس I/O 2016 برگزار شد و در گوشه ای از این کنفرانس تیم ATAP گوگل تائید که کار توسعه ی یک گوشی جدید در سه ماهه ی پایانی سال جاری به پایان خواهد رسید و و گوشی ماژولار این کمپانی با طراحی زیبا، باریک و سبک در سال 2017 در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت. پیش از این ATAP اعلام کرده بود که پروسه ی توسعه ی گوشی ماژولار گوگل به سرعت در حال تکمیل شدن است و امکان عرضه ی این مدل به بازار در سال 2016 وجود دارد. اما به نظر میرسد برخی از قسمت های توسعه ی این پروژه به اتمام رسیده است و خبر ها حاکی از ویژگی های بسیار خوب و متعدد این گوشی هوشمند دارند. نسخه ی توسعه یافته ی گوشی ماژولار گوگل که در جریان کنفرانس I/O به نمایش گذاشته شد، به طرز قابل توجهی جذاب تر از چیزی بود که در گذشته شاهد آن بودیم. هر کدام از ماژول های استفاده شده با رنگ نسبتا مشخصی از هم متمایز شده بودند ضمن اینکه جنس ماژول ها از فلز و دارای ضخامت نسبتا زیادی بودند که این نکته از لحاظ فنی چندان عالی به نظر نمیرسد. دیگر نکته ای که وجود دارد این است که مرز مشخصی بین ماژول های این گوشی هوشمند جذاب است به طوری که محدوده ی هر ماژول کاملا مشخص است که باعث شده است ظاهر گوشی از زیبایی خاصی برخودار شود.
شاسی جدید آرا تا 6 ماژول را پشتیبانی میکند و گوگل این قابلیت را به عنوان ” اولین شبکه واحد و یکپارچه” نام گذاری کرده است. اما نگران نباشید. شاسی های آینده ی آرا میتوانند بزرگتر یا کوچکتر از شاسی فعلی نمایش داده شده باشند و ماژول هایی که در آینده عرضه خواهند شد نیز با دیوایس های آرا که زودتر معرفی شدند سازگار خواهند بود. از همه مهم تر استفاده ی آسان و نصب راحت تر ماژول ها و استفاده ی مجدد از آن هاست. تنها کاری که نیاز به انجام است ، قرار دادن ماژول جدید در جایگاه خود است و حتی برای این کار نیازی به ریبوت مجدد دستگاه هم نیست. خارج سازی یک ماژول نیز به همین سادگی است. تنها کار سخت شما این است که تنظیمات گوشی خود مراجعه کنید و انتخاب کنید که میخواهید کدامیک از ماژول ها را خارج کنید. پس از آن نیاز به فشردن دکمه ی فیزیکی پشت گوشی است تا ماژول خارج شود. دیگر ویژگی بسیار جذاب آرا، پشتیبانی از دستور های صوتی برای خارج سازی یک ماژول است. با دستوراتی مانند “”OK Google’ Eject The Camera به راحتی میتوانید ماژول دوربین را خارج کنید.
شاید بزرگترین مزیت گوشی ماژولار آرا موجودی زیاد ماژول های مختلف باشد. خوشبختانه ATAP در حال همکاری با چندین کمپانی است که به ساخت ماژول ها علاقمند هستند. از جمله از کمپانی هایی که برای ساخت ماژول های آرا اعلام آمادگی کردند میتوان به E InK برای ساخت صفحه نمایش های ثانویه، توشیبا برای ساخت حافظه ی اضافه، Gotenna برای ساخت ماژول های ارتباطاتی و سونی برای تمام قسمت هایی که این کمپانی در آنها دست دارد. نظر خود را درباره ی گوشی جذاب آرا گوگل با ما در میان بگذارید.
به نظر بنده دنیا داره به سمتی می ره که همه چی ماژولار بشه ( گوشی ، لپ تاپ) ، حتی اتومبیل ها.
کم مونده پازل 1000 تیکه بسازه.
:l:l:l:l:l
طرحی قشنگه.
نه این مال 4 س پیشه اون یارو همین 1 سال پیش گفت
:l:l:l:l:l:l:-))
:l:l:l:l:l:l:-))
چیز جالب و عالیه هست :o:oفقط یه چیزی ایا این طرح قبلا واسه یه شخص ایرانی نبود؟؟؟ که بعدا گوگل این طرح رو ارائه کرد؟؟