یکی از ویژگی هایی که در نسخه های اخیر مرورگر کروم به آن اضافه شده و بعدتر در مرورگرهای دیگری مانند فایرفاکس نیز به شکل های دیگری مورد استفاده قرار گرفت، وبگردی در حالت مخفی یا ناشناس یا همان incognito mode است. اگر شما هم از این حالت استفاده کرده باشید احتمالا می دانید که مواردی مانند تاریخچه جست و جوها، صفحات بازدید شده و کوکی ها پس از بستن همه تب های incognito ذخیره نشده و به صورت کامل پاکسازی می شوند. اما شاید به صورت دقیق ندانید حتی در همین حالت هم برخی از اطلاعات شما می توانند توسط سایرین مشاهده شوند. برای آشنایی بیشتر با حالت جست و جوی ناشناس با سخت افزار همراه باشید.
برای شروع باید به این نکته اشاره کنیم که دانلودها و بوکمارک های شما حتی زمانی که از incognito استفاده می کنید ذخیره شده و نشانه ای از فعالیت آنلاین شما خواهند بود. اما شاید این اتفاق نکته مهمی نباشد و فرض اصلی بر بوکمارک نکردن هیچ صفحه ای توسط کاربر قرار داده شود. چیزی که باید به یاد داشته باشید آن است که حتی در حالت ناشناس هم اطلاعات بین رایانه شما و اینترنت رد و بدل می شوند و دستگاه هایی مانند روترها به هیچ عنوان تحت تاثیر مرورگر و نرم افزاری که از آن استفاده می کنند قرار نمی گیرند. به این ترتیب شرکت ارائه دهنده سرویس اینترنت و ISP ها می توانند فعالیت های شما را رصد کرده و مشاهده کنند که اطلاعات ارسالی و دریافتی سیستم شما با چه سایتی بوده است. همچنین اگر از اینترنت در اداره و محل کار هم استفاده می کنید باید بدانید که در صورت وجود تجهیزات لازم، مدیریت شرکت ها و بخش IT می توانند فعالیت های شما را بررسی و مشاهده کنند.
نکته دیگر درباره استفاده از incognito آن است که شاید اطلاعاتی از جست و جوی شما روی سیستمی که از آن استفاده می کنید باقی نماند، اما سایت هایی که وارد آنها می شوید و در پس زمینه اطلاعات شما را دریافت می کنند متوجه لاگین کردن شما خواهند شد. البته این نکته بسیار بدیهی به نظر می رسد اما در هر حال باید یادتان باشد که برای مثال اگر برای جست و جو وارد حساب کاربریتان در یک فروم می شوید اطلاعات لاگین شما روی سیستم ذخیره نمی شود اما تاریخ ورود و خروج و همچنین صفحات مشاهده شده در حساب کاربریتان در فروم ذخیره خواهد شد.
مورد بعدی که باید به یاد داشته باشید، برنامه هایی هستند که روی سیستم شما نصب شده اند. برای مثال کی لاگرها، ابزارهای امنیتی و سایر برنامه هایی از این دست تفاوتی بین مرور صفحات در حالت عادی و incognito قائل نیستند و به همین دلیل می توانند نشانه های فعالیت شما در اینترنت را به راحتی مشاهده کنند. به علاوه اگر از فایرفاکس استفاده می کنید باید بدانید که برخی از افزونه ها در حالت جست و جوی شخصی غیر فعال نمی شوند و می توانند یک خطر بالقوه برای وبگردی امن شما به حساب بیایند.
ممنون بابت مطلبتون
تنها فایده ای که میتونه داشته باشه فضولی اهل خونه و یا سیستم مشترک هست که نخواهید بقیه بفهمن شما به سایت هایی سر زدید و اینکه سایتی متوجه نشه که شما قبلا از صفحات این سایت بازدید کرده اید(مثلا وارد سایت نظر سنجی به صورت ناشناس میشید و رای میدید و باز صفحه رو ریلود میکنید و باز رای میدید=))=))=))(البته اگه نظرسنجی با IP یا لاگین محدود نشده باشه)) وگرنه حاصل دیگه ای نداره و صرفا بخاطر عدم استفاده از کش مرورگر صفحات دیر بالا میان
مگه قراره درباره چه چیزی وبگردی کنیم و با چه موضوعاتی که نخواهیم ما رو رصد کنند
بهتره خودمون تاریخچه رو حذف کنیم.
الکیه فقط باعث میشه سرعت لود صفحات بیاد پایین
سلام ممنون خیلی مفید بود
خب پس چه کاریه دیگه این حالت امن؟!!! من فکر میکردم به کل امن کنه و خب طبق فرمایشات شما روترها استثنائی قایل نیستند و ردپامون بجا میمونه و عملن اینکار بیهوده حساب میشه.
برای پاک کردنم بصورت دستی میشه اقدام کرد.
واقعا بعضی وقت ها خییلی راحتر از این حرفها هکرها هک می کنند با وجود این همه ضد هک و واقعا باعث نامیدی
بازم خوبه ولی سرعت لود شدن صفحات بیشتر نسبت به حالت معمولی طول میکشه