در سال های اخیر رویکرد بازار تجهیزات دیجیتال به سمت افزایش محبوبیت دستگاه های قابل حمل بوده است. با کاهش فروش رایانه های شخصی برای پنجمین سال متوالی، حالا به وضوح می توان دید بخش بزرگی از صنعت تجهیزات دیجیتال به دنبال استفاده از پردازنده های موبایل و مبتنی بر ARM هستند. این باعث می شود اینتل نیز بخش زیادی از مشتریان چیپست های خود را به دلیل آنکه تقاضایی برای به کارگیری از آنها در رایانه ها وجود ندارد از دست بدهد.
اما در طرف دیگر شرایط برای دو کمپانی AMD و انویدیا کاملا متفاوت بوده است. ارزش سهام این دو شرکت در سال 2016 با افزایش قابل توجهی روبرو شده و حوزه کاری آنها نیز گسترش یافته است. همچنین باید این نکته را نیز در نظر گرفت که پیش بینی می شود در سال 2017 اصلی ترین بخش از گجت ها و ابزارهای دیجیتال به دنبال استفاده و به کار گیری از هوش مصنوعی باشند. این نکته ایست که به خوبی در نمایشگاه CES 2017 قابل مشاهده بود. هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی نیازمند توان پردازشی بسیار بالایی در دستگاه ها می باشند و این درست نقطه ای است که انویدیا و AMD سال هاست در حال سرمایه گذاری و پیشرفت در آن هستند؛ حوزه کارت های گرافیک.
واحدهای پردازش گرافیکی را می توان دسته به خصوصی از CPU ها دانست. بر خلاف CPU، واحدهای پردازش گرافیکی یا GPU چندوجهی نیستند و بهترین بازدهی خود را زمانی نشان می دهند که از آنها برای پردازش فعالیت های موازی استفاده شود. به زبان ساده تر آنکه GPU ها به جای چهار یا هشت هسته پردازشی از چند صد هسته استفاده می کنند و هر یک از این هسته ها می توانند بخشی از کار را بر عهده بگیرند. درست به همین دلیل است که شتاب واحدهای پردازش گرافیکی به عنوان استانداردی در یادگیری ماشینی مطرح شده و برای مثال در سال جاری پلتفرم ابری گوگل قرار است توسط GPU های سرور FirePro از کمپانی AMD پشتیبانی شوند.
این درست همان نقطه ضعف اینتل است. در حالی که چیپ های این شرکت برای حضور در دنیای هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی دارای معایب متعددی هستند و هنوز حتی یک شریک تجاری نیز کار خود را با همکاری اینتل آغاز نکرده، AMD مجموعه بزرگی از GPU های اختصاصی در حوزه یادگیری ماشین را توسعه داده است که با نام Radeon Instinct شناخته می شوند. به گفته AMD از این کارت های جدید می توان در بخش های مختلفی مانند ماشین های بدون راننده، پهپادها و روبات های هوشمند استفاده کرد. به همین دلیل رشد ارزش سهام AMD نسبت به همه رقبای خود بیشتر بوده و فعالان اقتصادی نیز متوجه توانایی های این شرکت در زمینه ای که در آینده حرف های زیادی برای گفتن خواهد داشت شده اند. در طرف مقابل انویدیا نیز از شرایط نسبتا خوبی در حوزه هوش مصنوعی برخوردار است. این کمپانی اخیرا همکاری مشترکی را با شرکت خودروسازی آئودی برای ساخت اتومبیل های خودران آغاز کرده و در کنار آن توافقنامه ای را نیز با IBM برای ساخت قدرتمند ترین راهکار آموزش ماشین و deep learning به امضا رسانده است.
به این ترتیب به راحتی می توان گفت در حالی که اینتل هیچ خطری را از سوی انویدیا و AMD در حوزه ساخت پردازشگرهای مورد نیاز برای رایانه ها و یا CPU ها احساس نمی کرد، ظهور عصر هوش مصنوعی و اقبال بسیار زیاد کاربران و تولید کنندگان به سیستم هایی مانند واقعیت مجازی و واقعیت افزوده باعث شد اینتل از پیش بینی آینده غافل شده و بسیار زودتر از آنچه تصور می شود قافیه رقابت را به دو رقیب کوچکتر خود ببازد. حالا اینتل با شرایط دشواری روبروست. از طرفی آنها قصد ندارند به همین راحتی بازار CPU ها را از دست دهند، از طرفی یکی از بزرگترین شرکای آنها یعنی مایکروسافت در حال حرکت به سمت استفاده از پردازنده های ARM و موبایل برای اجرای ویندوز است و در طرف دیگر باید عقب ماندگی خود را در برابر انویدیا و AMD نیز جبران کند. مطمئنا سال 2017 و گسترش حوزه نفوذ هوش مصنوعی می تواند باعث تغییر فرمانروایی در دنیای پردازنده ها شود.
جالب بود مقاله
سلام
چرا برا خودت خیال بافی میکنی ؟
اگه قرار باشه ارزون بشه یک فروشگاه ارزون نمیکنه باید کمپانی AMD ارزون کنه .
ضمنا لینکی که گذاشتی هیچ کارتی ارزون نشده . سری ARMOR اورکلاک درست و حسابی نداره و از قبل هم ارزون بودن برو قیمت gaming x رو ببین 277 دلار .
از خودت خبر فیک صادر نکن
گوگل و همین طور تسلا در حال حاضر از کارت Tesla P100 استفاده می کنند
قرار هست امسال (2017) تازه گوگل با AMD برای خرید این کارت توافق کنه.
این کارتی که در تصویر هست نسخه مخصوص دیتا سنتر هستش یه نسخه مخصوص طراحی یا workstation هست که داری پورت هست
اگه منظورتون از خروجی گرافیک پورت هست بله چون نیازی نداره این نوع پردازش گر ها نه برای طراحی هست نه گیمینگ برای هوش مصنوعی هست و پردازش تصویری صورت نمی گیره استفاده کردن از کلمه کارت گرافیک برای این کارت مناسب نیست با این کارت سرعت گوگل باز هم بیشتر خواهد شد البته شاید من اشتباه می کنم
خبر خوب کهای ام دی سه روز پیش سی درصد قیمتش اورد پایین, حدودا دوماه طول میکشه به ایرانم برسه ، ایرانم پایین میاد سی درصد
$rx480 4gig =180
rx460 2 gig =70$
لینک ([url]”https://www.amazon.com/MSI-Radeon-RX-480-ARMOR/dp/B01M368YOU/ref=sr_1_cc_2?s=aps&ie=UTF8&qid=1484338594&sr=1-2-catcorr&keywords=msi+rx480″[/url])
من هنوز نفهمیدم این چیه و چرا خروجی گرافیک نداره میدونم مال سرور هست و اخیرا گوگل ازاین سفارش داد
[img]https://i.gyazo.com/1d334c22f336900f7c4b1a74282d222a.png[/img]