گزارش جدید CTA فاش کرده است که تعرفه های پیشنهادی دونالد ترامپ میتواند قیمت محصولات سخت افزاری مصرفی را تا 40 درصد افزایش دهد.
گفته میشود که هدف تعرفههای پیشنهادی دونالد ترامپ کاهش وابستگی ایالات متحده به سایر کشورها است، با این وجود این سیاست در طولانی مدت پایدار نخواهد بود.
با نزدیکتر شدن انتخابات ایالات متحده و نقش بازارها در پیروزی احتمالی دونالد ترامپ، بحثها پیرامون طرح اقتصادی پیشنهادی او بالا گرفته است. جدا از مواردی که بر سایر بخشهای بازار تأثیر میگذارند، سیاستی که احتمال میرود بازارهای مصرفی را به طور بالقوه مختل کند، اجرای تعرفههای سختگیرانه است. هدف برنامه دونالد ترامپ، ترویج تولید و فروش محصولات مصرفی داخلی به جای اتکا به منابع خارجی است. با وجود اینکه احتمال دارد وضع تعرفهها به رشد صنعت و تولید داخلی کمک کند، اما همانطور که توسط یافتههای CTA نشان داده شده است، در نهایت هزینه این طرحها بر دوش مصرفکنندگان خواهد بود.
تعرفه های پیشنهادی دونالد ترامپ: افزایش قیمت محصولات سخت افزاری
برنامه پیشنهادی دونالد ترامپ شامل اعمال یک تعرفه 10 درصدی بر واردات از کشورهای غیر از چین است. به علاوه یک تعرفه 60 درصدی بر سختافزارهای وارد شده از کشور چین نیز اعمال خواهد شد. این موضوع به ویژه برای بخش سختافزار مصرفی خبر خوبی محسوب نمیشود، زیرا کشور چین سهم قابل توجهی در بازارهای ایالات متحده در زمینه صنعت سختافزار کامپیوتر دارد. یافتههای TRW (Trade Partnership Worldwide) و CTA نشان میدهند محصولاتی که بیشتر تحت تأثیر این تعرفهها قرار خواهند گرفت شامل تلفنها، لپتاپها، تبلتها، کنسولهای بازی و لوازم جانبی کامپیوتر هستند.
در کل، این تعرفهها بها تمام شده محصولات سختافزاری را به طور قابل توجهی برای مصرف کنندگان آمریکایی افزایش خواهند داد. در لیست زیر افزایش قیمت برای هر دسته از محصولات، به تفکیک نشان داده شده است:
- لپتاپ و تبلت 46 درصد
- کنسولهای بازی ویدیویی 40 درصد
- گوشیهای هوشمند 26 درصد
این تحقیقات همچنین نشان میدهد که اعمال تعرفه ثابت 60 درصدی بر تمام سختافزارهای وارداتی از چین تا حد زیادی تولید را به سوی کشورهای دیگر سوق خواهد داد، نه ایالات متحده. این موضوع نشان میدهد که امکان دارد سیاستهای دونالد ترامپ نتوانند به هدف اصلی خود که تقویت تولید داخلی در ایالات متحده است، دست پیدا کند.
منتشر شده از سوی CTA
اگر دونالد ترامپ به کاخ سفید بپیوندد و تعرفههای پیشنهادی خود را اعمال کند، به دنبال آن شاهد افزایش چشمگیر قیمت فناوری مصرفی هستیم که نه تنها به پذیرش آنها در بازار آسیب میزند، بلکه در واقع علاقه تولیدکنندگان در این منطقه را کاهش میدهد. با این تفاسیر ثابت میشود که این تصمیم برای اقتصاد ایالات متحده مخرب و ناکارآمد بوده است. کارشناسان نظرات متفاوتی درباره نحوه تأثیرگذاری این تعرفهها دارند، با این وجود آنها همگی توافق دارند که این امر مصرفکنندگان را از خرید محصولات بازار منصرف کرده و در نهایت به کسبوکارها آسیب خواهد زد.
چندی پیش گزارشهایی مبنی بر اعمال تعرفه بر محصولات گرافیکی منتشر شد، زمانی که ابتدا فرض بر این بود که دولت بایدن تعرفههای دوران ترامپ را دوباره اجرا خواهد کرد، که شامل دریافت 25 درصد مالیات اضافی برای محصولات گرافیکی وارداتی از کشور چین بود. با این حال، این تصمیم به مرحله اجرا نرسید و به تعویق افتاد، هرچند به نظر میرسد اگر دونالد ترامپ در انتخابات ایالات متحده پیروز شود، ما با بالا رفتن بها تمام شده محصولات سختافزاری در بازارها مواجه خواهیم بود که حداقل بیش از 10 درصد افزایش خواهند یافت.
درست است که تعرفه های پیشنهادی ترامپ فشار تورمی را روی دوش مصرف کننده وارد میکند اما فقط مصرف کننده نیست که ضرر می کند، تعرفه های متقابل چین برروی کالاهای تولید امریکا فشار و مشکلات زیادی را به تولید کنندگان امریکایی مخصوصا آنهایی که در بیشتر کارخانه ها و تولیدشان در چین است وارد خواهد کرد. چین برای کالاهایش بازارهای مصرف جدید پیدا می کند و با سرعت از این تله فرار میکند اما امریکا با توجه به تورم ایجاد شده چاره ای جز عقب نشینی ندارد.