اینتل اهداف جاه طلبانه ای را برای آینده در سر پرورانده و همان طور که مدیرعامل کمپانی چند روز پیش در مصاحبهای شفاف سازی کرد، غول آبی به دنبال پیشتازی در تمامی جنبههای فعالیتی خود، خصوصا در طراحی و ساخت تراشه است. لازمه رسیدن به این اهداف، ساخت کارخانجات جدید برای افزایش ظرفیت تولید تراشه میباشد اما ابرکمپانی امریکایی هیچ کارخانه جدیدی در بریتانیا احداث نخواهد کرد. به عقیده اینتل، بریتانیا بعد از خروج از اتحادیه اروپا دیگر محل خوبی برای توسعه پروژه استراتژی IDM 2.0 نیست و در عوض کمپانی 10 کشور اروپایی مختلف را به جای بریتانیا انتخاب کرده است بدین ترتیب اهداف بزرگ اینتل در اروپا و فقط در کشورهای عضو اتحادیه دنبال خواهند شد.
اهداف بزرگ اینتل در اروپا به جز بریتانیا
ماه گذشته اینتل رسما ساخت دو کارخانه جدید تولید تراشه را در آریزونای امریکا آغاز کرد. این دو کارخانه، دو مورد از اساسیترین اقدامات اینتل در استراتژی IDM 2.0 محسوب می شوند و با اتکا به این دو کارخانه، اینتل از طریق سرویس جدید Intel Foundry برای اولین بار در تاریخ به صورت قراردادی برای دیگر کمپانیها تراشه تولید خواهد کرد.
اما ایالات متحده تنها مکان مورد نظر اینتل برای ساخت کارخانههای جدید نیست و غول آبی در اروپا نیز پروژه عظیم IDM 2.0 را پیش خواهد برد. با این حال در مورد محل ساخت کارخانههای جدید در قاره سبز هنوز اینتل تصمیم قطعی نگرفته، در حالی که مکانهای مختلفی را زیر نظر گرفته است. اینتل به دنبال ساخت و ساز در کشورهایی است که بیشترین مقدار وام و کمک هزینه ساخت را میتواند از دولت آن کشورها دریافت کند.
طی مصاحبهای که پت جلسینگر، مدیرعامل اینتل با BBC داشته، اعلام کرده است که این کمپانی بریتانیا را به عنوان یکی از کشورهای مناسب برای ساخت کارخانه های جدید در اروپا در نظر داشته، اما اکنون که این کشور از اتحادیه اروپا خارج شده، دیگر جایگاهی در بین گزینههای اینتل ندارد. پس از تصمیم بریتانیا مبنی بر خروج از اتحادیه اروپا، اینتل 70 مکان پیشنهادی در 10 کشور مختلف اروپایی برای ساخت کارخانجات جدید دریافت کرده که برخی از آنها برای این کمپانی گزینههای جذابتری به شمار میروند.
احتمال شروع ساخت دو کارخانه جدید اینتل در اروپا تا پایان سال 2021
جلسینگر امیدوار است که تا پایان سال جاری، اینتل برای ساخت دو کارخانه جدید در یکی از این محلها به توافق برسد. گفت و گوها در این مورد با اتحادیه اروپا در جریان میباشد و اینتل نیز به دریافت بودجه برای شروع ساخت و سازها امیدوار است. تراشه ساز امریکایی بودجه ای بالغ بر 95 میلیارد دلار برای این پروژه عظیم سرمایه گذاری خواهد کرد. جالب است بدانید 85 درصد از ظرفیت تراشه دنیا، در چند کشور آسیایی تولید میشود و سهم امریکا و اروپا در این میان به ترتیب 12 و 2.8 درصد است.
مدیرعامل اینتل یکی از طرفداران برقراری توازن در زنجیره تامین جهانی است، اما ساخت کارخانههای جدید تولید تراشه به صورت چند ساله، بین 10 تا 20 میلیارد دلار به ازای هر کارخانه هزینه دارد و به نظر اینتل مشکلی با این همه هزینه ندارد. در مقابل سامسونگ، TSMC و GlobalFoundries نیز با بودجه های میلیارد دلاری در حال توسعه ظرفیت تولید تراشه های خود هستند که البته تمامی این پروژهها برای تکمیل شدن به چندین سال زمان نیاز دارند. جلسینگر معتقد است که وضعیت تامین تراشه تا سال 2023 به طور کامل پایدار نخواهد شد.
در افتادن با غوله ابی محاله