اینتل خدمات بسیار بزرگی را به جهان ارائه کرده است؛ از جمله آنها می توان به عرضه رابط USB در انواع و اقسام مختلف و توسعه رابط Thunderbolt اشاره کرد. رابط های USB امروزه به عنوان پر استفاده ترین اینترفیس ناقل در جهان شناخته می شوند و این شرکت در پی ارتقاء آنها، USB-C را با رابط دوست داشتنی Thunderbolt تلفیق نمود. Thunderbolt که اینک در نسخه 3.0 موجود است، می تواند تا پهنای باند بی نظیر 40 گیگابیت را فراهم کرده و علاوه بر نقل و انتقال Data، تصاویر و صدا را نیز برای بیش از یک مانیتور ارسال کرده و از دقت های بالا نیز پشتیبانی می کند. حتی می توان از یک رابط Thunderbolt یک ترمینال کامل را بیرون آورد که شامل رابط های تصویر، USB، کارت خوان و… باشد. این امکان در حال حاضر تنها برای پورت Thunderbolt امکان پذیر است. تطبیق پذیری و عملکرد بسیار زیاد را می توان از برترین موارد انعطافی رابط رعد دانست. اما استفاده از آن با سرعت متوسطی صورت می گیرد که با این همه امکانات، مقداری دور از انتظار به نظر می رسد.
از جمله دلایل آن می توان به پرداخت حق استفاده در کنترلرها اشاره کرد؛ مادربرد و تجهیزاتی که از رابط Thunderbolt یا USB-C استفاده می کنند، نیازمند افزودن یک تراشه مجزا به عنوان کنترلر هستند. اینتل برای اولین بار در سال 2015 و در تراشه های Alpine Ridge از کنترلر داخلی Thunderbolt 3 استفاده نمود؛ به عبارت ساده تر، پردازنده های Alpine Ridge دارای کنترلر داخلی Thunderbolt 3 بوده و نیازی به یک کنترلر مجزا برای استفاده از آنها نبود. هم اینک اینتل اعلام کرده است که برای توسعه این رابط از حق انحصار و پرداخت هزینه می گذرد و اجازه می دهد که تولید کنندگان سخت افزار و حتی رقیب خود با نام AMD، از این فناوری به صورت رایگان و آزاد استفاده نمایند. افزون بر آن، اینتل اعلام کرده است که برای تسهیل استفاده از Thunderbolt 3، کنترلرهای بیشتری را در CPU های خود قرار می دهد تا بدین ترتیب نیاز به استفاده از تراشه های خارجی حذف شود. با این حساب حتی AMD هم می تواند از Thunderbolt 3 در پردازنده های خود استفاده نماید. این در حالی است که AMD پشتیبانی از برخی موارد سخت افزاری مانند NVIDIA SLI را در چیپست های AM4 خود بسیار محدود کرده و تنها یک چیپست از این فناوری پشتیبانی می کند. در این شرایط، استفاده از رابط Thunderbolt می تواند باعث شود که تمام رابط های دیگر حذف شده و تنها دو رابط Thunderbolt می توانند کار دو ترمینال I/O را به تنهایی انجام دهند. در نهایت می توان به قابلیت شارژ تجهیزات جانبی با 40 الی 100 وات از این رابط اشاره کرد. همچنین آمپلی فایرهای گرافیکی نیز تنها با رابط Thunderbolt سازگار هستند. در نمایشگاه کامپیوتکس 2017 کارت گرافیک هایی معرفی خواهند شد که از Thunderbolt به عنوان خروجی تصویر پشتیبانی می کنند.
اگه در مورد یه چیز اطلاعات نداری مجبور نیستی نظر بدی…
واسه خودت میگم اینطوری بهتره
یدفعه یه مرگ بر آمریکا هم بگو خیال خودت راحت کن
:smiley0:smiley0:smiley0:smiley0:smiley0:smiley0
:-bd:-bd:-bd
فقط میتونم بگم متاسفم برات
عالیه این tb3.
اینتل هم usb و هم tb رو طراحی کرده. پهنای باند این tb خداییش خیلی بالاست.
بابا طرف خیلی پرته. اپل توی مک بوک های جدیدش فقط از tb3 استفاده کرده که کلی فروش داشته.
:l
آخه تو اینقدر بیسوادی که هنوز نمیدونی ولکان مال amd نیست.
هم ولکان و هم opencl مال khronos group هست.
چون دیده کسی محل نمی زاره و تو هیچ دستگاهی غیر از خودشون استفاده نمی کنن مجبور شده رایگان کنه amd خیلی وقته تکنولوژی هاشو رایگان درا ختیار همه قرارداده مثل موتور رندر radeon render کیت های توسعه واکان و منتل – و بزرگترین همکار و حامی open cl و کلی دیگه .
کاش همشون رو اون سوکت usb میموندن ، خود usb واقعا با دوام خراب ناشدنی بود، بر خلاف مینی usb ها که تو موبایلها هست، که سریع خراب میشن، گشاد میشن ، یا جای مادگی خراب میکنن ( منظور من فقط خود سوکت هست)
زنده باد اینتل. مرده باد amd.