موضوعات داغ
  • بتلفیلد 6
  • گوشی‌های سری گلکسی S26
  • آیفون 17 اپل
  • بازی GTA VI
  • گلکسی S25 FE
  • دینو
سخت افزار مگ
  • اخبار و مقالات
    • گوشی موبایل
      • لوازم جانبی موبایل
    • تبلت
    • لپ تاپ
    • دسکتاپ
      • مادربرد
      • پردازنده مرکزی
      • کارت گرافیک
      • تجهیزات ذخیره سازی
      • حافظه
      • صفحه نمایش
      • تجهیزات جانبی
    • تصویرگری دیجیتال
    • صوتی و تصویری
    • شبکه
    • نرم افزار و بازی
    • کالبدشکافی قطعات
    • مطالب گوناگون
  • بررسی
    • بررسی گوشی موبایل
    • بررسی تبلت
    • بررسی لپ تاپ
    • دسکتاپ
      • بررسی کولر و فن
      • بررسی مادربرد
      • بررسی کارت گرافیک
      • بررسی تجهیزات ذخیره سازی
      • بررسی حافظه
      • بررسی منبع تغذیه و کیس
      • بررسی تجهیزات جانبی
      • بررسی صفحه نمایش
    • بررسی تصویرگری دیجیتال
    • بررسی صوتی و تصویری
    • بررسی شبکه
    • بررسی نرم افزار و بازی
    • بررسی گوناگون
  • راهنمای خرید
    • سیستم پیشنهادی
  • لیست قیمت
    • گوشی موبایل
      • لیست قیمت روز گوشی‌های سامسونگ
      • لیست قیمت روز گوشی‌های شیائومی
      • لیست قیمت روز گوشی‌های هواوی
      • لیست قیمت روز گوشی های آنر
    • تبلت
    • لپ‌تاپ
    • قطعات کامپیوتر
      • لیست قیمت پردازنده
    • محصولات اپل
    • تجهیزات شبکه
    • لوازم خانگی
    • صوتی و تصویری
    • دوربین دیجیتال
    • تجهیزات بازی
    • خودرو
  • ویژه
    • مسابقات
    • نمایشگاه
تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات

مطالب گوناگون

مصاحبه باراک اوباما درباره آینده تکنولوژی و هوش مصنوعی با نشریه Wired (بخش اول)

Avatarتوسط محمد یوسفی زاده ·21 مهر 139521 مهر 1395· 4

هوش مصنوعی احتمالا بحث برانگیزترین و جنجالی ترین موضوع مرتبط با تکنولوژی در سال های اخیر است که بدون شک در آینده هم ادامه خواهد داشت. با قدرتمندتر شدن پردازنده ها و توسعه تکنیک های نوین در یادگیری کامپیوترها، حالا این ابزارها به اندازه ای قدرت دارند که بتوانند مستقل از انسان تصمیم گیری کرده و شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جهان را دستخوش تغییر کنند. این نکته باعث بروز نگرانی های بسیار زیادی شده است. آیا روزی فرا خواهد رسید که روبات های متکی به هوش مصنوعی بر علیه انسان قیام کنند؟ آیا کامپیوترها مشاغل را تهدید نمی کنند؟ یکی از بهترین افراد برای پاسخ گفتن به این سوالات، رییس جمهور ایالات متحده آمریکا، باراک اوباما، است که به دلیل موقعیت شاخص این کشور در علوم جهانی اطلاعات بسیار زیادی درباره راهبردها و نحوه مواجهه با این تکنولوژی در اختیار دارد. اسکات دادیچ از نشریه Wired گفت و گویی بین رییس جمهور آمریکا و مدیر آزمایشگاه رسانه ای دانشگاه MIT، جوی ایتو، ترتیب داده که در سه قسمت برای شما خوانندگان وب سایت سخت افزار منتشر خواهد شد. امشب با اولین قسمت از این مصاحبه همراه ما باشید.

دادیچ: از هر دوی شما برای حضور در این جلسه متشکرم. روزتون چطور بوده جناب رییس جمهور؟

اوباما: شلوغ و مفید. همون طور که می دونید بعضی از نقاط جهان بحران هایی وجود داره.

دادیچ: من تمایل دارم تمرکز گفت و گوی ما بر هوش مصنوعی قرار داشته باشه که از داستان های علمی – تخیلی به زندگی واقعی انسان ها رسیده. شما چه زمانی متوجه شدید که وارد عصر هوش مصنوعی شدیم؟

اوباما: نظر کلی من اینه که این تکنولوژی در همه زمینه ها در حال ورود به زندگی ماست اما ما متوجه این نکته نیستیم.  بخشی از دلیل این اتفاق اینه که دیدگاه ما نسبت به هوش مصنوعی تحت تاثیر فرهنگ عمومی قرار گرفته. تمایز روشنی در اینجا بین هوش مصنوعی با کاربرد عمومی و هوش مصنوعی با کارکرد اختصاصی وجود داره. در داستان های علمی و تخیلی بخش عمومی هوش مصنوعی مورد اشاره قرار میگیره. درسته؟ رایانه ها از انسان ها هوشمندتر میشن و در نهایت نتیجه می گیریم که ما موجودات به درد بخوری نیستیم؛ بعد از این یا رایانه ها کنترل ما رو به دست میگیرن و انسان رو به موجودی مصرفی و چاق تبدیل میکنن یا اینکه متوجه میشیم در یک چیزی شبیه ماتریکس زندگی میکنیم. من با مشاوران علمی خودم صحبت کردم و به نظرم ما با چنین شرایطی سال های بسیار زیادی فاصله داریم. البته فکر کردن درباره این موضوع بسیار ارزشمنده چون تصورات ما رو گسترش میده و باعث میشه درباره موضوع انتخاب و اراده فکر کنیم. این دو مورد کاربردهایی از هوش مصنوعی در حالت اختصاصی هستن که درباره استفاده از الگوریتم ها و رایانه ها برای حل مسائل پیچیدست. هوش مصنوعی اختصاصی در جنبه های مختلف زندگی ما وجود داره. از پزشکی و حمل و نقل گرفته تا توزیع برق و قراره در آینده نقش پررنگ تری هم در اقتصاد ایفا کنه. اگر ما بتونیم این تکنولوژی رو به درستی در اختیار داشته باشیم موقعیت های بسیار زیادی در پیش خواهیم داشت. البته نکات منفی هم مثل از بین رفتن شغل ها وجود داره که باید بیشتر دربارش بحث و مطالعه بشه. این تکنولوژی می تونه باعث افزایش نابرابری بشه و دستمزدها رو هم تحت تاثیر قرار میده.

ایتو: این قضیه ممکنه بعضی از دانشجوهای من در MIT رو نا امید کنه اما یکی از نگرانی های من اینه که این بخش از تکنولوژی در حال حاضر در اختیار مردان قرار داره که اکثریت هم سفید پوست هستن و در حال توسعه هسته علوم رایانه در زمینه هوش مصنوعین. این افراد تمایل دارن بیش از اینکه با بقیه مردم صحبت کنن با رایانه ها هم صحبت بشن. خیلی از اونا فکر میکنن اگر بتونن اون بخش اختصاصی هوش مصنوعی رو ایجاد کنند دیگه نیازی نیست خودمون رو با موارد دست و پا گیری مثل جامعه و سیاست درگیر کنیم. به نظر اونها ماشین ها خودشون راه درست رو به ما نشون میدن.

اوباما: درسته.

ایتو: ولی این افراد مشکلات رو در نظر نمیگیرن و احساس میکنم زمانی که هوش مصنوعی از سطح رایانه های علمی فراتر برن مشکلات بیشتری در پیش خواهیم داشت. همه باید بدونن که هوش مصنوعی چطور واکنش نشون میده. ما در آزمایشگاه رسانه ای ما از عبارت هوش توسعه یافته (Extended Intelligence) استفاده می کنیم. چون سوال اینه که چطور باید ارزش های اجتماعی رو وارد ساختار هوش مصنوعی کنیم؟

اوباما: چند وقت پیش جویی از مثال ماشین های خودران استفاده کرده بود. این تکنولوژی همین حالا در دسترس همه قرار داره. ما ماشین هایی داریم که می تونن تصمیمات آنی بگیرن و به همین دلیل آمار مرگ و میر در تصادفات رانندگی رو به شدت کاهش دادن، بازدهی شبکه حمل و نقل ما رو افزایش دادن و بهمون کمک کردن مشکلاتی مثل افزایش دی اکسید کربن رو که باعث گرمایش جهانی میشه حل کنیم. ولی جویی به یه نکته خیلی جالب اشاره کرد. ما باید چه ارزش هایی رو وارد مغز این ماشین ها کنیم؟ مجموعه ای از انتخاب ها وجود داره که باید گزینش بشن و مشکل قدیمی هم اینجاست: اگر ماشین در حال حرکته، میتونه ترمز بگیره و با یه عابر پیاده تصادف نکنه؛ ولی در عوض راننده خودش رو به کشتن بده. این یه تصمیم اخلاقیه و سوال اینجاست که چه کسی باید این قوانین رو تعیین کنه؟

ایتو: وقتی ما درباره همین موضوع تحقیق کردیم متوجه شدیم که اکثر مردم ترجیح میدن جان تعداد بیشتری از افراد نجات داده بشه؛ حتی اگر این کار به قیمت کشته شدن راننده باشه. البته این رو هم اشاره کردن که هرگز یه ماشین خودران نمیخرن ]خنده[.

دادیچ: حالا که به این سوالات اخلاقی رسیدیم، نقش دولت در اینجا چیه؟

اوباما: جوری که من درباره ساختار قانون گذاری هوش مصنوعی فکر میکنم اینه که در اوایل ظهور تکنولوژی، هزاران نکته ظریف به وجود میان و دولت باید واکنش سبکی داشته باشه. در بخش تحقیقات به صورت گسترده سرمایه گذاری کنه و مطمئن بشه تعامل سازنده ای بین تحقیقات پایه ای و تحقیقات کاربردی ایجاد شده. با گسترش بیشتر تکنولوژی، باید فهمید چطور باید اونها در چارچوب های حقوقی فعلی گنجوند که کار بسیار سختیه. دولت وظیفه داره اینجا نقش پررنگ تری ایفا کنه. نه اینکه بخواد به زور و با اجبار قوانینی رو تصویب کنه؛ در عوض باید مطمئن بشه قوانین وضع شده ارزش های زیادی رو تحت پوشش قرار میدن. در غیر این صورت ممکنه متوجه بشیم این تکنولوژی داره ضررهای زیادی به بخش هایی از مردم یا گروه های خاصی از اونها وارد میکنه.

ایتو: نمیدونم درباره جنبش تنوع عصبی (Neurodiversity) شنیدید یا نه. ولی تمپل گراندین خیلی درباره این موضوع صحبت میکنه. به نظر اون موزارت و اینیشتین و تسلا اگر این روزها زنده بودن همشون به عنوان افراد دچار اوتیسم شناخته میشدن.

اوباما: ممکنه نشانه های اوتیسم رو داشته باشن.

ایتو: درسته. ممکنه. و اگر میتونستیم اوتیسم رو ریشه کن کنیم و همه انسان ها رو از نظر عصبی یکسان کنیم شرط میبندم خیلی از آدمایی که الان در MIT هستن هرگز به اینجا نمیرسیدن. یکی از مشکلاتی که بهش برخورد میکنیم اینه که وقتی به بازار اجازه میدیم تصمیم بگیره چه شرایطی ایجاد میشه. البته احتمالا شما ترجیح میدین یکی مثل اینیشتین فرزندتون نباشه ولی اگر بگین “من یه بچه معمولی میخوام” هیچ وقت حداکثر منفعت اجتماعی به دست نمیاد.

اوباما: این یه موضوع بزرگتره که همیشه درباره هوش مصنوعی وجود داره. بخشی از اونچه ما رو به انسان هایی که هستیم تبدیل میکنه همینه تنوعه. همین تحولات، تفاوت ها و خطاها هستن که هنر و یا اختراعات جدید رو به وجود میارن. درسته؟ باید فرض کنیم اگر یک سیستم بی نقص باشه اونوقت ایستایی به وجود میاد. و بخشی از چیزی که ما رو به انسان تبدیل میکنه و بخشی که ما رو زنده میکنه اینه که ما پویا و فعال هستیم. یکی از چالش های پیش روی ما اینه که می بایست درباره این موضوع فکر کنیم. چه زمانی و کجا باید همه چیز بی نقص باشه و نیازی به تفاوت ها و شگفتی ها وجود نداره؟

ادامه دارد…

برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag

وب سایت سخت افزار

 

برچسب‌ها: تکنولوژی, علم, هوش مصنوعی

بدون امتیاز
کمی صبر کنید...
تبلیغات
تبلیغات
سرخط خبرها:
  1. آیا شرکت AYANEO در حال ساخت یک گوشی هوشمند است؟
  2. خودروی پرنده‌ ایلان ماسک در راه است!
  3. کیبورد مکانیکی بی‌صدا ردراگون Otiim K729 Pro با طراحی TKL معرفی شد
  4. نگاهی به عملکرد ماد RTX Remix در نسخه PC بازی GTA IV
  5. تکذیب شایعات: تولید کارت گرافیک RTX 5090 انویدیا همچنان ادامه دارد

مطالب مرتبط ...

  • 15

    محققان گرجستانی انقلابی در دمای قطعات به راه انداخته اند!

    Avatarتوسط امیرحسین آریایی · 17 مهر 1394 · 17 مهر 1394

  • 2

    خطر جدید برای سیستم های الکتریکی خودرو ها – هک بی سیم

    Avatarتوسط سینا شریعتی راد · 10 مرداد 1394 · 10 مرداد 1394

  • 6

    تلسکوپی که دنیاهای جدیدی را به انسان نشان خواهد داد

    Avatarتوسط محمد یوسفی زاده · 29 تیر 1394 · 29 تیر 1394

مطالب گوناگون از دینو

کدام داروها می‌توانند تحمل گرما را سخت‌تر کنند؟

10 فیلم فوق‌ العاده که به شما کمک می کند بچه ها را بهتر درک کنید

چگونه از نشخوار افکار منفی و تجربیات گذشته خودداری کنیم؟

4 دیدگاه

  • دیدگاه4
  1. Avatar mohammad گفت:
    23 مهر 1395 در 10:00 ب.ظ

    ممنون

    پاسخ
  2. Avatar davood گفت:
    22 مهر 1395 در 10:39 ق.ظ

    متشکر:-bd

    پاسخ
  3. Avatar آرمین ابیشی گفت:
    22 مهر 1395 در 8:12 ق.ظ

    :-bd:-bd:-bd:x:x

    بسیار مقاله ی بجایی بود آقای یوسفی زاده. بسیار ممنونم.

    پاسخ
  4. Avatar Behnam گفت:
    21 مهر 1395 در 9:30 ب.ظ

    عالی بود:-bd:x

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در صورتی که نظر شما حاوی ناسزا، عبارات توهین‌آمیز و تهدید بوده و در تضاد با قوانین فعلی کشور باشد از انتشار آن بدون حذف موارد ذکر شده، معذوریم.
شکلک‌ها (اموجی‌ها) را می‌توانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته می‌شود.

پربحث‌ترین‌ها

  • 7,764

    راهنمای خرید و مشاوره سیستم کامپیوتر با بودجه های مختلف (آبان 1404)

  • راهنمای خرید لپ تاپ با بودجه های مختلف آبان 1404 1,303

    راهنمای خرید لپ تاپ با بودجه های مختلف (آبان 1404)

  • راهنمای خرید مانیتور آبان 1404 69

    راهنمای خرید مانیتور با بهترین قیمت در بودجه‌های مختلف (آبان 1404)

  • 6

    بررسی اس‌اس‌دی 1TB نتاک مدل NV7000-Q

آخرین بررسی‌ها

9

تماشا کنید: S25 FE ارزش خرید دارد؟ بررسی تغییرات، قیمت و جایگاه آن در بازار

8.9

بررسی اس‌اس‌دی 1TB نتاک مدل NV7000-Q

9.1

تماشا کنید: مانیتور MSI MAG 401QR | اولتراوایدی جذاب با ارزش خرید بالا

9.1

تماشا کنید: بررسی گلکسی زد فلیپ 7 سامسونگ | تکامل با شیب ملایم

9.1

بررسی مانیتور گیمینگ Gigabyte M27QA ICE: انتخاب جذاب گیمرهای QHD

آخرین مطالب دینو

مغز قبل از شما انتخاب مواد غذایی را انجام می‌دهد!

تصور کنید فردی در یک فروشگاه مواد غذایی ایستاده…

  • راز میگرن زنان فاش شد! چرا خانم‌ها بیشتر از مردان سردرد می‌گیرند؟

  • چطور فرورفتگی یخچال را بدون آسیب به بدنه برطرف کنیم؟

  • آیا باید زمانی که هنوز از تمرین قبلی‌ درد دارید، ورزش کنید؟

  • گیاهان دارویی و ادویه‌هایی که به بهبود گوارش کمک می‌کنند

  • مطلب بعدی نوکیا در کنگره ی جهانی موبایل 2017 حضور خواهد داشت
  • مطلب قبلی تماشا کنید : تریلر جدید بازی Prey منتشر شد
  • آخرین مطالب
  • محبوب‌ترین مطالب
  • گوشی هوشمند شرکت AYANEO

    آیا شرکت AYANEO در حال ساخت یک گوشی هوشمند است؟

  • خودروی پرنده‌ ایلان ماسک در راه است!

  • کیبورد مکانیکی بی‌صدا ردراگون Otiim K729 Pro با طراحی TKL معرفی شد

    کیبورد مکانیکی بی‌صدا ردراگون Otiim K729 Pro با طراحی TKL معرفی شد

  • ماد RTX Remix بازی GTA IV

    نگاهی به عملکرد ماد RTX Remix در نسخه PC بازی GTA IV

  • تکذیب شایعات: تولید کارت گرافیک RTX 5090 انویدیا همچنان ادامه دارد

  • 7,764

    راهنمای خرید و مشاوره سیستم کامپیوتر با بودجه های مختلف (آبان 1404)

  • راهنمای خرید لپ تاپ با بودجه های مختلف آبان 1404 1,303

    راهنمای خرید لپ تاپ با بودجه های مختلف (آبان 1404)

  • راهنمای خرید مانیتور آبان 1404 69

    راهنمای خرید مانیتور با بهترین قیمت در بودجه‌های مختلف (آبان 1404)

  • 6

    بررسی اس‌اس‌دی 1TB نتاک مدل NV7000-Q

  • بتل رویال بازی بتلفیلد 6 5

    حالت بتل رویال بازی بتلفیلد 6 را از امروز تجربه کنید!

آخرین دیدگاه‌ها

  • Avatar
    مهیار گفته است:
    کاش به جای این کارا روی تاخیر صدا در حالت بلوتوث...
  • Avatar
    بهمن گفته است:
    کارت 5700XT باقیمت20 تومن در بازار بسیار مناسبه با قدرت خوبی...
  • Avatar
    mahdi گفته است:
    حساب
  • Avatar
    بهار گفته است:
    من ۱۳ساله msix460- دارم هنوز از کارش میکشم
  • Avatar
    بهروز گفته است:
    من ۱۳ساله msix460- دارم هنوز از کارش میکشم
  • Avatar
    نیما خردمند گفته است:
    ایسوس بهتره
  • Avatar
    Farzam گفته است:
    👍🏼👌🏻
  • Avatar
    اشکان گفته است:
    برای پردازنده ۹۶۰۰x رایزن صلاح دید شما کدام مادربرد از بین...
  • Avatar
    مهدی گفته است:
    چرا سامسونگ گوشی کامپکت نداره ؟ خیلی بزرگه
  • Avatar
    رضا گفته است:
    بسیار جامع و کامل ممنون
7,764
راهنمای خرید و مشاوره سیستم پیشنهادی هایلایت
راهنمای خرید و مشاوره سیستم کامپیوتر با بودجه های مختلف (آبان 1404)
9 آبان 1404
راهنمای خرید مانیتور آبان 1404 69
راهنمای خرید و مشاوره
راهنمای خرید مانیتور با بهترین قیمت در بودجه‌های مختلف (آبان 1404)
6 آبان 1404
راهنمای خرید لپ تاپ با بودجه های مختلف آبان 1404 1,303
راهنمای خرید و مشاوره
راهنمای خرید لپ تاپ با بودجه های مختلف (آبان 1404)
4 آبان 1404
راهنمای خرید گوشی موبایل آبان 491
راهنمای خرید و مشاوره
راهنمای خرید گوشی موبایل بر اساس بودجه‌های مختلف (آبان 1404)
2 آبان 1404
راهنمای خرید سیستم ۵۰ میلیون تومانی برای بازی بتلفیلد ۶ (حداقل بودجه) 0
راهنمای خرید و مشاوره سیستم پیشنهادی هایلایت ویژه
راهنمای خرید سیستم اقتصادی برای اجرای بازی بتلفیلد 6 (بودجه 50 میلیون تومانی)
22 مهر 1404
راهنمای خرید تبلت 8
تبلت راهنمای خرید و مشاوره
راهنمای خرید تبلت بر اساس بودجه‌های مختلف (پاییز 1404)
12 مهر 1404
  • سخت‌افزارمگ
  • درباره ما
  • تبلیغات
  • استخدام
سخت‌افزارمگ

© 2025 Sakhtafzarmag.Com. All Rights Reserved.

صفحه نخست » اخبار و مقالات » مطالب گوناگون » مصاحبه باراک اوباما درباره آینده تکنولوژی و هوش مصنوعی با نشریه Wired (بخش اول)

ورود

عضویت

رمزتان را گم کرده‌اید؟

عضویت | رمزتان را گم کرده‌اید؟
| بازگشت به ورود