سال گذشته هوآوی با معرفی گوشی P20 Pro و به لطف حالت عکاسی در شب آن استاندارد جدیدی در زمینه عکاسی با گوشیهای هوشمند را ارائه کرد. بعد از چنین دستاوردی جای تعجب نیست که چینیها برای قدم بعدی خود کار بسیار سختتری جهت ارائه نوآوری جدید و منحصر بهفردی پیش رو داشتند. اما اینطور که پیداست، مهندسین هوآوی درسهای خود برای ارائه یک محصول خلاقانه را به خوبی آموختهاند. چرا که P30 Pro علاوهبر اینکه نوآوریهای کاربردی جدیدی که در رقبای پرچمدار این گوشی وجود دارد را با خود به یدک میکشد، از دوربینی کاملاً منحصر بهفرد حداقل تا لحظه نگارش این بررسی، بهره میبرد.
هوآوی در اولین روزهای سال 98 از پرچمداران جدید خود، P30 و P30 Pro رونمایی کرد. نمایندگی رسمی هوآوی در ایران نسخه Pro این سری را برای بررسی در اختیار وبسایت سختافزار قرار داده است. مانند گذشته در این بررسی سعی خواهیم کرد تا تمامی نقاط قوت و ضعف این گوشی را به همراه جزئیات فنی آن برای شما عزیزان همراه گرد هم آورده و در قالب یک بررسی کامل ارائه کنیم. البته جا دارد خاطر نشان کنیم P30 Pro هوآوی در رده پرچمدارها قرار دارد، از این رو بیان مشخصات فنی و ویژگیهای مثبت آن دلیلی بر جانبداری از برند هوآوی و یا تعریف از این محصول به خصوص نیست و ما سعی داریم که با رعایت انصاف این گوشی را آنگونه که در واقعیت با آن روبهرو خواهید شد، بررسی کنیم.
محتویات جعبه گوشی P30 Pro هوآوی
یک بار دیگر هوآوی از ساختار آشنای بستهبندیهایی که برای گوشیهای خود به کار میبرد، استفاده کرده است. جعبه سفید این گوشی همان لوگوها و نوشتههای معمول را این بار با معرفی پرچمدار جدید و مشخصات ویژه آن به نمایش گذاشته است. داخل جعبه خود گوشی، اولین چیزی است که از کاربر استقبال میکند. پس از آن محفظهای که دربرگیرنده قاب ژلهای شفاف و پین جداکننده شیار سیمکارت میباشد، قرار گرفته و در نهایت شارژر قدرتمند، کابل شارژ USB-C و هدفون USB-C این گوشی محتویات این جعبه را تشکیل میدهند. عدم وجود تبدیل USB-C به پورت 3.5 میلیمتری در داخل جعبه این گوشی، با توجه به اینکه روی بدنه گوشی هم خبری از پورت 3.5 میلیمتری نیست، از نکات قابل تأمل محتویات این بستهبندی میباشد.
طراحی
به غیر از نوآوریهایی که هوآوی در بخش سختافزاری گوشیهای هوشمند خود ارائه میکند، آنها نشان دادهاند که از نظر طراحی نیز میتوانند گوشیهایی با ظاهری چشمنواز و متفاوت ارائه کنند. پی30 پرو هم از این قاعده مستثنی نبوده و در این گوشی بار دیگر شاهد رنگهای خیرهکنندهای هستیم که هوآوی پیشتر در گوشیهای خود استفاده کرده بود. این گوشی در رنگهای Aurora، Amber Sunrise،Breathing Crystal، Black و Pearl Whiteارائه شده است. از میان این رنگها نسخهای که در اختیار ما قرار گرفت، مشکی بود. هوآوی برخلاف دیگر پرچمداران سال 2019 بهدنبال حذف ناچ نرفت و همچنان ناچ قطره آبی را روی قاب نمایشگر این گوشی میبینیم. به جز بریدگی ناچ که دوربین سلفی در آن جای گرفته، هیچ مولفه دیگری در قاب جلوی گوشی وجود ندارد و تمام این فضا به نمایشگر P30 Pro اختصاص یافته است.
اما در قاب پشتی شاهد طراحی متفاوتتر از آنچه تاکنون در گوشیهای هوشمند دیده بودیم هستیم. پی30 پرو به دوربینهای اصلی چهارگانه مجهز شده است که یکی از آنها طراحی داخلی جدیدی را برای این قسمت از سختافزار گوشیها ارائه کرده است. در حالیکه دو دوربین بالایی در قاب عمودی ظاهر دایرهای شکل خود را مانند همیشه دارند، اما دوربین سوم با ظاهری مربعی، متفاوتتر از آنچه تاکنون در دوربین گوشیهای هوشمند دیده بودیم، به نظر میرسد. دلیل این موضوع را در ادامه این بررسی و در قسمت دوربینها بیشتر مورد بحث قرار خواهیم داد. دوربین چهارم اما به دلیل نوع استفاده متفاوت، خارج از قاب سه دوربین و در امتداد بریدگی جای فلش قرار گرفته است. به جز دوربینها و فلش، نوشته و علامتهای تجاری، در قاب پشتی این گوشی چیز دیگری به چشم نمیخورد. قاب شیشهای پشت و جلوی گوشی هر از لبههای دو طرف به سمت داخل خم شدهاند و قاب فلزی نازکی این دو پنل را به یکدیگر متصل کرده است.
قاب فلزی گوشی P30 Pro هوآوی نیز دستخوش تغیراتی بوده و لبههای بالا و پایین آن در مقایسه با نسل قبل مسطح شده است. شلوغترین بخش لبههای فلزی این گوشی قسمت پایینی آن است. جاییکه بهترتیب از چپ به راست بلندگوی اصلی دستگاه، پورت USB-C، میکروفون مکالمه و در غیاب جایگاه جک 3.5 میلیمتری هدفون، شیار هایبرید سیمکارتها قرار گرفته است. لبه سمت راست نمایشگر مثل همیشه پذیرای کلید پاور و کلیدهای تنظیم صدا است. لبه بالایی نیز تنها پذیرای میکروفون حذف نویز و خروجی مادون قرمز میباشد. در لبه سمت چپ نمایشگر هیچ مولفه خاصی وجود ندارد و تنها شاهد ادغام دو لبه خمیده شیشهای در نوار فلزی این دستگاه هستیم.
P30 Pro با ابعاد 158×73.4×8.4 میلیمتر و وزن 192 گرم، اگرچه به لطف لبههای خمیده به راحتی در دست جای میگیرد، اما وزن نسبتاً زیاد و بدنه صیقلی امکان لیز خوردن این گوشی از دست یا هر سطحی را بالا برده است. هوآوی برای جلوگیری از این موضوع همانطور پیشتر اشاره کردیم قابی ژلهای و شفاف درون جعبه قرار داده است، اما مشکلی که به هنگام استفاده از این قاب با آن برخورد کردیم، این بود که بهدلیل فاصله کم کلیدهای پاور و تنظیم صدا، عموماً فشردن کلید پاور جهت قفل کردن صفحه به ثبت اسکرین شات منجر میشد. اما به طور کلی پی30 پرو حتی در رنگ مشکی که سادهترین میان انتخابهای گوشی است هم ظاهری جذاب و رده بالا از خود به نمایش میگذارد و البته نباید این موضوع را فراموش کنیم که پرچمدار هوآوی دارای گواهینامه IP 68 (مقاومت در برابر آب و گردوغبار) نیز میباشد.
صفحه نمایش
هوآوی برای نمایشگر گوشی پرچمدار جدید خود دست به اقدامات پر فراز و نشیبی زده است. به عنوان مثال در عین حال که از فناوری AMOLED برای نمایشگر این گوشی استفاده کرده، اما تنها کیفیت FHD+ برای آن در دسترس قرار گرفته است. البته با توجه به ابعاد 6.4 اینچی این نمایشگر از منظر شفافیت و کیفیت تصویر، کمبود و کاستی در آن به چشم نمیآید، از سویی دیگر جنس این نمایشگر باعث میشود تا رنگهای مشکی با دقت بیشتری به تصویر کشیده شود و زاویه دید خوبی نیز برای آن بهوجود بیاید. همانطور که پیشتر اشاره کردیم P30 Pro علاوهبر وجود یک ناچ در لبه بالایی نمایشگر، در دو سمت آن نیز لبههایی خمیده دارد. هرچند ناچ این گوشی فضای زیادی اشغال نمیکند و در اکثر مواقع محتوای به تصویر درآمده را مختل نمیکند، اما لبههای خمیده در موارد متعددی باعث بوجود آمدن لمسهای ناخواسته میشود.
پی30 پرو یکی از روشنترین نمایشگرها را با سقف روشنایی 772 نیت (در شرایط آزمایشگاهی) در اختیار دارد. این موضوع باعث شده است تا P30 پرو بتواند از HDR10 پشتیبانی کند. همانطور که پیشتر اشاره کردیم این نمایشگر 6.4 اینچی با رزولوشن 2340×1080 پیکسل، تراکم پیکسلی 398 پیکسل در هر اینچ را با نسبت تصویر 19.5:9 ارائه میکند. در تنظیمات مربوط به نمایشگر این گوشی حالتها نرمال و Vivid برای تنظیم حالت رنگ بهطور پیشفرض انتخاب شده، که در حالت Vivid فضای رنگی DCI P3 را به طور کامل پشتیبانی میکند. این فضای رنگی گستره بیشتری نسبت به فضای رنگی sRGB را پوشش میدهد، اما در نمایش طیف رنگی سبز نسبت به فضای رنگی AdobeRGB از دقت پایینتری برخوردار است و امیدواریم که در نسل بعدی این گوشیها پشتیبانی از این فضای رنگی نیز به گزینهها اضافه شود.
در هر دو حالت ویوید و نرمال سه گزینه Default، Warm و Cool نیز در نظر گرفته شدهاند، که گزینههای دیفالت و کول رنگهایی سردتر از حالت طبیعی را نشان میدهند، اما با انتخاب گزینه وارم رنگها طبیعی خواهند بود. البته این موارد تنها در زمان بررسی و با دقت زیاد قابل تشخیص است و در استفاده روزمره تفاوت چندانی با هم نخواهند داشت. از دیگر گزینههایی که در منو تنظیمات نمایشگر گوشی پرچمدار سری P به چشم میخورد، گزینه تنظیم رزولوشن آن است که به غیر از حالت Smart که بهطور خودکار و جهت ذخیره انرژی میزان رزولوشن را تنظیم میکند، دو گزینه دیگر؛ HD+ و FHD در نظر گرفته شده است. مانند همیشه گزینههای Eye Comfort، Full Screen Display و Notch جهت محافظت از چشم در زمان استفاده از گوشی و شخصیسازی بیشتر در بخش تنظیمات تعبیه شده است.
نکته دیگری که درباره نمایشگر این گوشی حائز اهمیت است، حذف بلندگوی مکالمه با ظاهر معمول و طراحی بلندگوی لرزشی یکپارچه با نمایشگر در آن است که در بخش صدا به آن خواهیم پرداخت. همچنین حسگر اثر انگشت نیز که در هیچ کجای بدنه دیده نمیشد، به زیر نمایشگر P30 Pro منتقل شده است و جزئیات آن را میتوانید در بخش بررسی سختافزار مطالعه کنید.
نمایشگری که هوآوی برای پرچمدار خود در نظر گرفته علیرغم اینکه مزایا و معایبی همراه خود دارد، اما مزایای آن مانند کیفیت خوب نمایشگر از جنس OLED، شفافیت و رنگهای زنده و نزدیک به واقعیت، روشنایی کافی و ابعاد تمام صفحه آن برتری مشخصی نسبت به معایب آن یعنی روزولوشن نه چندان بالا نسبت به رقبا و حساسیت بالا و اعوجاج تصاویر در لبههای خمیده آن دارد.
سختافزار
چهره سختافزاری P30 Pro بسیار آشنا به نظر میرسد. پردازنده Kirin 980 با دو واحد پردازش عصبی، پردازنده گرافیکی Mali G76 MP10، با 6 یا 8 گیگابایت حافظه رم از نوع LPDDR4x و 3 میزان حافظه داخلی (128، 256 و 512 گیگابایت)، مشخصات کلی سختافزار این گوشی را تشکیل میدهند. پردازنده کرین 980 از هشت هسته (2 هسته Cortex-A76با فرکانس 1.92 گیگاهرتز و دو هسته A76 با فرکانس 2.6 گیگاهرتز و 4 هسته A55 با فرکانس 1.8) با معماری 7 نانومتری FinFET تشکیل شدهاست، که عملکرد آن را با آرایش سختافزاری مشابه پیشتر در پرچمدار سری Mate 20 شرکت هوآوی دیده بودیم. البته سختافزار این گوشی نسبت به گوشیهای سری میت 20 تفاوتهایی نیز دارد. به عنوان مثال روشهای احراز هویت بایومتریک بهخصوص در زمینه تشخیص چهره روش متفاوتی را دنبال میکند و میتوان حسگر اثر انگشت و حسگر تشخیص چهره را ترکیبی از آنچه در میت 20 و میت 20 پرو دیده بودیم قلمداد کرد.
از آنجاییکه از زمان معرفی پردازنده Kirin 980 مدتی گذشته و رقبا پردازندههای جدیدتری نیز راهی بازار کردهاند، نمیتوان انتظار رکوردشکنی P30 Pro در بنچمارکها را داشت، اما از سوی دیگر مثل همیشه نتایج بنچمارکها، گویای عملکرد گوشی در استفاده روزمره و عادی نیستند. از این رو در این بررسی سعی بر این داشتیم تا به جای تمرکز بیشتر بر تستها، کاربری روزمره این گوشی را در مدت زمانی که برای بررسی در اختیار ما بود، مد نظر قرار دهیم.
کاربری عمومی به منظور استفاده از گوشی در زمینههای ارتباطی، تماشای محتوای رسانهای، وبگردی، نرمافزارهای گوناگون و بازی در P30 پرو کاملاً روان، بدون لگ و راضی کننده بود. حافظه رم این گوشی در نسخهای که در اختیار ما قرار گرفته شده بود 8 گیگابایت بود که ذخیره تعداد زیادی برنامه در پس زمینه را امکانپذیر کرده بود. البته نقش پررنگ الگوریتمهای ذخیرهسازی انرژی هوآوی در این قسمت بسیار مشهود بود. چرا که در مواقعی برنامهها و بازیهای پرمصرف که مدتی که در پسزمینه باقی مانده بودند، در مراجعه مجدد از نو بارگذاری میشدند. این موضوع میتواند از نظر ذخیره انرژی بسیار مفید و قابل تحسین باشد، اما طبیعتاً در مواردی بسته شدن نرمافزارها یا بازیهای در حال اجرا در پسزمینه میتواند ناخوشایند باشد.
برای اجرای بازیها نیز تاکنون و حداقل تا زمان پایان بررسی ما از P30 Pro هوآوی با هیچ نمونهای که بتواند سختافزار این گوشی را با چالش کشیده و آن را به دردسر بیندازد مواجه نشدیم. حتی با استفاده طولانی مدت از بازیها افت فریم و داغ شدن محسوسی مشاهده نشد و باتوجه به پرچمدار بودن پی30 پرو انتظاری غیر از این نیز نمیرفت. از نظر پردازش گرافیکی اما پردازشگر Mali G76 با 10 هسته گرافیکی کیفیت یکسانی با رقیب خود، Adreno 640 ارائه نمیکند. اما هوآوی به لطف قابلیت GPU Turbo نسل سوم، کاستی این پردازنده را به نوعی جبران کرده است.
پیشتر اشاره کردیم که پرچمدار جدید هوآوی در زمینه حسگرهای بایومتریک نوآوری خاصی ندارد. حتی نسبت به Mate 20 Pro که به حسگر تشخیص چهره سهبعدی مجهز بود تنزیل پیدا کرده و باتوجه به فضای کمی در ناچ قطرهای دردسترس بود، تنها از دوربین سلفی به عنوان حسگر دو بعدی تشخیص چهره استفاده شده است. با این حال حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر این گوشی در مقایسه با P20 Pro سریع و دقیقتر شده است و نسبت به حسگر اثر انگشت اولتراسونیک از امنیت بالاتری برخوردار است. اگرچه همچنان سرعت پاسخگویی این حسگر نسبت به حسگرهای اثر انگشت روی بدنه کمی پایینتر به نظر میرسد.
هوآوی همچنان امکان استفاده از دو سیمکارت بهطور همزمان را در گوشی جدید خود فراهم کرده است، اما شیار سیمکارت این گوشی بهصورت هایبرید با شیار کارت حافظه مشترک است. البته از آنجاییکه کارتهای حافظه نانو که تنها کارت حافظه قابل استفاده در پی30 پرو میباشد، هنوز از لحاظ دسترسی عمومی بسیار کمیاب هستند، هایبرید بودن شیار سیمکارت چندان قابل استفاده نیست. از سویی دیگر وجود حافظه 128 گیگابایتی در نسخه پایه این گوشی، عموم کاربران نیازی به استفاده از کارت حافظه پیدا نخواهند کرد. بهطور کلی P30 Pro اگرچه سختافزاری قدرتمند و شکست ناپذیر در اختیار دارد، اما حداقل در این قسمت چیز جدیدی برای عرضه نداشت و تنها گلچین برخی از بهترین ویژگیهای سختافزاری دیگر پرچمداران را به همراه دارد.
صدا
هوآوی برای گوشی پرچمدار سری P جهت بالابردن ابعاد نمایشگر بلندگوی مکالمه که در لبه بالایی آن جای داشت را حذف کرده و در نتیجه امکان استفاده از این بلندگو برای ارائه صدای استریو در این گوشی از بین رفته است. اما این موضوع باعث شده تا آنها دست به ابتکار جالبی بزنند و از بلندگوی ارتعاشی یکپارچه با نمایشگر استفاده کنند. این بلندگو که تنها برای مکالمات استفاده میشود در عین حال که صدا را از طریق لرزش نمایشگر به ساختار گوش انسان منتقل میکند، بلندی قابل قبولی داشته و هرگز هنگام استفاده از آن متوجه تفاوت کیفیت صدای خروجی آن با بلندگوهای مکالمه عادی نخواهید شد.
بلندگوی اصلی دستگاه علیرغم اینکه همراهی بلندگوی ثانویه برای ارائه صدای استریو از دست داده، اما قادر است صدای باکیفیتی را ارائه کند. نقاط ضعف این بلندگو هیچ تفاوتی با دیگر بلندگوهای گوشیهای هوشمند ندارد و تنها ابعاد کوچک این بلندگو باعث شده تا نتوانند صداهای بم را با عمق مناسب پخش کرده و توازن آنها را با صداهای زیر حفظ کنند. به جز این مورد خروجی بلندگوی گوشی پی30 پرو کیفیت مناسب و درخوری را از خود نشان میدهد و باتوجه به امکان استفاده از فناوری Dolby Atmos در تنظیمات چه در زمان استفاده از بلندگوی اصلی و چه هدفون تجربه کاربری خوشایندی را هنگام پخش محتوای صوتی در این گوشی خواهید داشت. البته همچنان عدم وجود پورت 3.5 میلیمتری و حتی تبدیل USB-C به 3.5 میلیمتری میتواند نقطه ضعف بزرگی در بخش صوتی این گوشی به حساب بیاید.
دوربین
گوشیهای سری P هوآوی همواره با هدف ارائه تجربه عکاسی کامل برای کاربر طراحی شده بودند. سال گذشته P20 Pro حالت عکاسی مخصوص شب را معرفی کرد که پس از آن پرچمداران فراوانی در پی شکست دادن آن برآمدند. P30 Pro نیز خود را جانشین برحق نسل قبل نشان داده است، چرا که علاوهبر ارائه طیف گستردهای از لنزها و حالتهای لازم برای عکاسی، با بهبود حالت عکاسی در شب امکان عکاسی و فیلمبرداری با زوم خیره کننده را نیز برای اولین بار در گوشیهای هوآوی عرضه کرده است. وقتی صحبت از مگاپیکسل در دوربین گوشیهای هوشمند میشود، هوآوی همواره نشان داده است که بیشترین مگاپیکسل را برای دوربین گوشیهای خود استفاده خواهد کرد. دوربینهای اصلی P30 Pro به ترتیب شامل سنسوری 20 مگاپیکسلی مجهز به لنز فوق عریض (با گستره دید 120 درجه)، فاصله کانونی 16 میلیمتر و دیافراگم f/2.4، سنسور 40 مگاپیکسلی Super Spectrum با فاصله کانونی 27 میلیمتر، دیافراگم f/1.6 و لرزشگیر اپتیکال و سنسور 8 مگاپیکسلی با لنز زوم (5 برابر اپتیکال، 10 برابر هایبرید و 50 برابر دیجیتال)، فاصله کانونی 125 میلیمتر و دیافراگم f/3.4 مجهز به لرزشگیر اپتیکال، سه دوربین اصلی P30 Pro را تشکیل میدهند. البته نباید فراموش کنیم که سنسور مهم سهبعدی ToF برای جمعآوری اطلاعات عمق تصویر نیز همانطور که در بخش طراحی اشاره کردیم، در امتداد فلش LED این دوربینها را همراهی میکند.
هوآوی نه تنها تنوع لنزها و سنسورهای کاملی برای گوشی جدید خود محیا کرده است، بلکه با ارائه سنسور سوپر اسپکتروم دست به سنتشکنی زده و علاوهبر استفاده از فیلتر Bayer روی سنسور، تمامی پیکسلهای سبز را با پیکسلهای زرد تعویض کرده است. این موضوع باعث شده تا میزان حساسیت نور تا ISO 409600 افزایش پیدا کند. جالب است بدانید که دوربین کنون 5D Mark IV تنها ISO 102400 را پشتیبانی میکند.
سنسور 20 مگاپیکسلی با لنز فوق عریض نیز مشابه آنچه در میت 20 پرو دیده بودیم، امکانات ثبت تصاویری با گستره 120 درجه را فراهم میکند که نتیجه آن تصاویری مشابه تصاویر پانوراما میباشد. همچنین از این لنز میتوان برای ثبت تصاویر ماکرو بهره برد که در آنها دوربین میتواند با کمک سنسور ToF از سوژههایی که تنها 2.5 سانتیمتر از لنز فاصله دارند، با جزئیات بالا عکس بگیرد. سنسور زمان پرواز همچنین با ثبت اطلاعات عمق تصویر، امکان ثبت تصاویر زیبایی با جلوه بوکه را فراهم میکند. اما جالبترین بخش دوربینهای P30 Pro سنسور 8 مگاپیکسلی آن است که لنزهای تلهفوتو برای آن استفاده شده است. هوآوی برای به کار گرفتن این لنزها رو به طراحی جدیدی آورد که در آن دوربین و لنزها در حالتی مشابه به پریسکوپ نسبت به سوژه درون گوشی جای گرفتهاند. یک منشور مربعی شکل در قسمت دریچه دوربین نور تصویر را با زاویه 90 درجه به داخل لنزها و از طریق آنها به سنسور منتقل میکند، این فناوری توسط هوآوی ابداع نشده است، اما این شرکت با استفاده از آن امکان زوم 5 برابر اپتیکال، 10 برابری هایبرید و حتی 50 برابری دیجیتال را فراهم کرده است که خوشبختانه لرزشگیر اپتیکال هنگام زوم با این لنزها به کمک کاربر خواهد آمد.
تنوع لنزها، سنسورها و گشادگی دیافراگمها در دوربینهای پی30 پرو در کنار حالتهای گسترده فیلمبرداری و عکاسی که در نرمافزار دوربین آن گنجانده شده، در یک کلمه تجربهی عکاسی “لذتبخش” را برای کاربر به ارمغان میآورد. مثل همیشه هوآوی به خوبی توانسته تا همه آنچه کاربر انتظار داشته را در اختیار آنها قرار دهد، اما بیایید ببینیم نتایج بدست آمده از تجربه لذتبخش عکاسی با دوربینهای این گوشی چه کیفیتی از خود نشان میدهند.
سنسور اصلی چه در حالت 40 مگایپکسلی و چه با تنظیم آن در حالت 10 مگاپیکسلی، تصاویری شفاف با جزئیات بالا و دقت رنگ خوب ارائه میکند. کیفیت تصاویر ثبت شده با این سنسور بیشتر از تصاویری است که با دیگر سنسورهای دوربین اصلی ثبت میشوند. در تصاویری که با لنز فوق عریض ثبت میشود، شاهد اندکی اعوجاج هستیم که باتوجه به نوع این لنزها موضوعی غیرمنتظره نیست. از سوی دیگر جزئیات تصاویر مانند همیشه کمی اغراق شده به نظر میرسند که اگرچه در نگاه کلی جلوه زیباتری از تصویر را به نمایش میگذارند، اما در برشهای اندازه اصلی تصویر حالتی مصنوعی از خود نشان میدهند که این موضوع مختص به لنز واید نیست.
عکاسی با لنز تله دوربین P30 Pro میتواند مدت طولانی باعث سرگرمی شما شود. به طرز جالبی نمونه تصاویر ثبت شده با زوم هایبرید این لنز کیفیت بهتری نسبت به تصاویر ثبت شده از سوژه یکسان با زوم اپتیکال 5 برابر دارند. اما این موضوع در مورد سوژههایی که در فواصل نزدیکتر به دوربین قرار داشته باشند، میتواند نتیجه متفاوتی داشته باشد. زوم 50 برابر نسبت به دو زوم دیگر تصاویر چندان باکیفیتی در حالتهای عادی نسبت به دو زوم دیگر تصاویر چندان باکیفیتی در حالتهای عادی ثبت نمیکند، اما امکان استفاده از این قابلیت در یک گوشی هوشمند هم بسیار قابل تحسین و هم ترسناک است. چرا که به راحتی میتوان از طریق آن تا فواصل بسیار دور سوژهها را با دقت خوب بهوضوح مشاهده کرد. همانطور که در نمونه تصاویر گرفته شده با لنزهای مختلف P30 Pro از یک سوژه در فاصله دور میبینید، تابلوی نام فروشگاه که حتی از این فاصله با چشم غیرمسلح بهسختی قابل مشاهده است، با جزئیات تقریباً کاملی توسط زوم 50x قابل خواندن است و این موضوع میتواند برای مسائلی مانند حریم شخصی افراد نگران کننده باشد.
ثبت شده با لنز فوق عریض
ثبت شده با دوربین اصلی
ثبت شده با زوم 5 برابر اپتیکال
ثبت شده با زوم 10 برابر هایبرید
ثبت شده با زوم 50 برابر دیجیتال
همانطور که انتظار میرفت عملکرد تمام دوربینها در نور روز خوب و تحسین برانگیز بود. اما در محیطهای کمنور یا شب بازدهی این سه لنز متفاوت به نظر میرسد. سنسور مجهز به لنز فوق عریض مانند سنسور اصلی کیفیتی قابل قبولی در عکاسی شب ارائه میدهد، اما هنگام استفاده از لنز تله همچنان زوم اپتیکال نتوانسته پا به پای زوم هایبرید، عکسهایی با روشنایی کافی و کیفیت مطلوب به ثبت برساند. هوش مصنوعی در دوربینهای گوشی P30 Pro نقش کلیدی ایفا میکند. کیفیت رنگها در سوژههای مختلف، تنظیم خوب جزئیات در قسمتهای روشن و تاریک عکسها، شارپ کردن و وضوح سوژه مورد نظر و بهطور کلی تشخیص بهترین حالت برای ثبت عکس از سوژههای مختلف خلاصهای از وظایف هوش مصنوعی در دوربین گوشی پرچمدار هوآوی است.
برای فیلمبرداری نیز هوآوی امکان ضبط تصاویر تا کیفیت 4K UHD را با نرخ 30 فریم برثانیه و با محدودیت 10 دقیقهای فراهم کرده است. متأسفانه فیلمبرداری با نرخ 60 تنها با کیفیت FHD و کمتر امکانپذیر است. خوشبختانه هوآوی امکان ذخیره ویدئوها را با دو فرمت h.264 و h.265 لحاظ کرده تا با انتخاب فرمت دوم در فضای ذخیرهسازی صرفهجویی شود. باوجود اینکه کیفیت فیلمبرداری با دوربین اصلی پی30 پرو برای استفادههای روزمره مناسب و قابل قبول است و لرزشگیرهای اپتیکال و دیجیتال لنزهای این گوشی در ثبیت تصویر در اکثر موارد عملکرد خوبی دارند، اما نمیتوان هنوز P30 Pro را بهترین دوربین موبایل برای فیلمبرداری اعلام کرد.
دوربین سلفی پرچمدار جدید چینیها که در ناچ بالای نمایشگر واقع شده است، سنسوری 32 مگاپیکسلی با گشادگی دیافراگم f/2.0 و گستره دید عریض است که از عکاسی و فیلمبرداری HDR پشتیبانی کرده و فیلمها را با سقف کیفیت FHD+ با نرخ 30 فریم برثانیه ضبط میکند. باتوجه به ابعاد پیکسلی بزرگی که دوربین سلفی این گوشی برای ثبت تصاویر ارائه میکند، میتوان انتظار سلفیهایی با جزئیات بالا داشت. همانطور که در تصاویر گرفته شده با دوربین سلفی P30 Pro میبینیم با خاموش کردن تنظیمات زیباسازی، جزئیات عکس در قسمت چهره به وضوح دیده میشود. اگرچه در نور روز سلفیها میتوانند کمی اوراکسپوز باشند، اما این موضوع تا حدی نیست که بتواند در زیبایی عکس تأثیرگذار باشد. هوش مصنوعی به خوبی باتوجه به عدم وجود دوربین تشخیص عمق برای دوربین سلفی توانسته در شناسایی حاشیههای سوژه و بهخصوص تفکیک لبههای چالش برانگیزتر مانند تار مو عمل کند. اما بهنظر میرسد هوش مصنوعی اندکی رنگ پوست را با فیلتری از رنگ صورتی در سلفیها ثبت میکند و با توجه به اینکه هنگام ثبت تصاویر سلفی تمام گزینههای مربوط به زیباسازی خاموش بود، این موضوع را نمیتوان بهدلیل دخالت آن الگوریتمها دانست.
هوآوی رابط کاربری دوربینهای گوشی پی30 پرو را با هدف ارائه مستقیم امکانات اصلی آنها به کاربر طراحی کرده است. بالای کلیدهای تغییر دوربین کلید شاتر و کلید آخرین عکسهای ثبت شده، منویی شامل گزینههای (از چپ به راست) Aperture، حالت عکاسی Night، حالت Portraite، Photo (عکاسی)، Video (فیلمبرداری)، حالت Pro و More قرار دارد که میتوان با نگه داشتن انگشت و با کشیدن به سمت چپ و راست به آنها دسترسی پیدا کرد. اما جایگاه کلیدهای زوم در دو طرف رابط کاربری دوربین قرار گرفتهاند که هنگام عکاسی با یک دست کار با آنها تقریباً غیرممکن است. لبه بالایی رابط کاربری دوربین در حالت Photo شامل گزینههای AI Hivision (جهت تشخیص اشیا، کالا و بارکدها و ترجمه متون)، فلش، کلید روشن و خاموش کردن هوش مصنوعی، کلید انتخاب حالت رنگهای استاندارد، Vivid و Smooth و کلید تنظیمات میباشد. تعدادی از این گزینهها در حالتهای دیگر در دسترس نیستند. در هنگام استفاده از دوربین سلفی اما گزینههای متفاوتتری در این قسمت وجود دارد که تنها شامل کلید فلش و HDR است. منوی تنظیمات نیز در اکثر موارد گزینههای یکسانی دارد. اما باید توجه داشته باشید که اگر از رزولوشنهای مختلفی برای عکاسی یا فیلمبردای استفاده میکنید، ممکن است تعدادی از امکانات دوربینهای این گوشی را در اختیار نداشته باشید.
هوآوی برای دوربین گوشی P30 Pro تقریباً سنگ تمام گذاشته است و پکیج کاملی از لنزهای لازم برای عکاسی در حالتهای گوناگون را فراهم کرده است. حتی باوجود حالتهای متنوعی که برای این دوربین درنظر گرفته شده است، به طور استاندارد و با تنظیمات پیشفرض نیز عملکرد آن کاملاً مطللوب است. اما آیا دوربین پی30 پرو بهترین در نوع خود است؟ احتمالا خیر. کیفیت فیلمبرداری با این گوشی با بهترین بودن هنوز فاصله زیادی دارد و دلیل اصلی آن فقدان امکان فیلمبرداری با کیفیت 4K به میزان نامحدود یا حتی با نرخ 60 فریم برثانیه است. از سوی دیگر باوجود اینکه در شرایط ویژه که همه مولفههای لازم برای ثبت یک عکس خوب فراهم باشند، میتوان با تمامی لنزهای این گوشی تصاویری چشم نواز ثبت کرد، اما وقتی از شرایط ایدهال فاصله بگیریم و در دنیای واقعی که شرایط همیشه در بهترین حالت نیست اقدام به استفاده از آنها کنیم، احتمال ثبت بهترین عکس چندان بالا نیست و تنها زمانیکه هوش مصنوعی با تشخیص سوژه شرایط مناسب را فراهم کند، میتوان به نتیجه مطلوب دست پیدا کرد. این موضوع را به وضوح میتوان در عکاسی از ماه و تفاوت آن با استفاده از زوم 50 برابر در نور روز و زمانیکه هوش مصنوعی قادر به تشخیص سوژه نیست، مشاهده کرد. اما اینها ایراداتی هستند که شاید یک گوشی هوشمند هرگز نتواند از پس آنها برآید و برای کاربری عمومی و روزمره غیرحرفهای دوربینهای این گوشی عملکردی فراتر از حدنیاز در اختیار کاربر قرار میدهد.
نمونه تصاویر ثبت شده با دوربین گوشی P30 Pro هوآوی
نمونه عکسهای سوپر ماکرو
نمونه عکسهای روز
نمونه عکس مونوکروم Normal
نمونه عکس مونوکروم Portraite
نمونه عکس مونوکروم Pro
نمونه عکس مونوکروم Apreture
نمونه عکس در حالت Aperture
نمونه عکس دوربین سلفی در روز و شب
نمونه عکس از ماه با لنز فوق عریض و زوم 50 برابر
نمونه عکس در تاریکی مطلق
نرمافزار
خوشبختانه هوآوی برای نرمافزار گوشی P30 Pro حتی در زمان بررسی نیز بهروزرسانی ارائه کرد، که بهبودهای فراوانی برای قسمتهای مختلف این گوشی به همراه داشت. اما جای تعجب است که چرا هوآوی دست به تغییر ساختار کلی در رابط کاربری EMUI علیرغم همه انتقاداتی که به آن وارد است، نمیزند. نسخه 9.1 این رابط کاربری که بر مبنای اندروید 9 Pie طراحی شده، تغییرات خاصی نسبت به آنچه در دیگر پرچمداران این شرکت دیده بودیم نکرده است. همچنان نرمافزارهای پیش فرض متعددی از ابتدای کار با این گوشی وجود دارند که برخی از آنها ممکن است توسط کاربران عمومی هرگز مورد استفاده قرار نگیرند. حتی قابلیت کاربردی Game Assistant که با استفاده از آن بهترین شرایط برای استفاده گیمینگ از گوشی فراهم میشد، با تغییر نام به App Assistant به منویی در داخل تنظیمات نرمافزارها منتقل شده است.
رابط کاربری EMUI همواره سعی داشته تا بهترین قابلیتهای همتایان خود را خود جای دهد. امکاناتی مانند دسترسی سریع به منوی جستجو با پایین کشیدن انگشت به روی صفحه اصلی و دستیاری برای اجرای بهتر بازیها که به آن اشاره کردیم از جمله مواردی هستند که در تأیید این موضوع میتوان به آن اشاره کرد. اما از سوی دیگر امکانات ابتدایی مانند دسترسی به منوی اعلانات از صفحه قفل هنوز در دسترس نمیباشد و یا کلید میانبر دوربین که در اکثر گوشیها دوبار فشردن کلید پاور است، در رابط کاربری P30 Pro دوبار فشردن کلید کم کردن صدا میباشد، که نه تنها هنگام باز کردن دوربین یک عکس بهطور خودکار ثبت میکند، بلکه با توجه به فاصله نزدیک کلیدهای صدا و پاور، ممکن است اسکرین شاتی از صفحه نیز گرفته شود.
باوجود موارد مذکور، رابط کاربری گوشی پی30 پرو همچنان با تعداد زیادی از قابلیتهای کاربردی همراه است که در استفاده روزمره بسیار مفید واقع میشوند. امکاناتی مانند ثبت اسکرین شات با دوباره ضربه پشت انگشت به نمایشگر، مخفی کردن ناچ بالای نمایشگر، Optimizer برای بهینه سازی عملکرد گوشی، Wireless Projection جهت اتصال گوشی به نمایشگرو تبدیل آن به یک کامپیوتر اندرویدی، Digital Balance برای مدیریت زمان استفاده از گوشی و نرمافزارها و امکان قفل کردن برنامهها در منوی Recent Apps برای باز ماندن در پسزمینه پس از بستن دیگر برنامهها از جمله کاربردیترین قابلیتهایی هستند که در نرمافزار گوشی پی30 پرو هوآوی در نظر گرفته شدهاند. باوجود آنکه برخی از ایرادات مربوط به رابط کاربری این گوشی مانند حذف تعدادی از برنامههای پیشفرض، قابل رفع است، اما همچنان EMUI با تمام مزایا و قابلیتهای کاربردی خود به نظر قدیمی میرسد و نیاز به خانه تکانی در آن حس میشود.
باتری
هوآوی برای گوشی P30 Pro باتریای با ظرفیت 4200 میلی آمپرساعت در نظر گرفته است که 200 میلی آمپرساعت نسبت به نسل قبل افزایش پیدا کرده است. این گوشی در شرایط مختلف از نظر تنظیمات گوشی و نوع استفاده کاربر مصرف انرژی متفاوتی دارد. به عنوان مثال در سختترین شرایط یعنی با تنظیم نور صفحه نمایش در بالاترین سطح به صورت استندبای میزان 3.78 وات انرژی مصرف میکند که این موضوع در صورت استفاده از گوشی در همین شرایط برای کاربری گیمینگ تا 6.8 وات افزایش مییابد. اما با این حال هوآوی توانسته با استفاده از الگوریتمهای بهینهسازی مصرف انرژی، عملکرد بسیار خوبی برای باتری این دستگاه به ارمغان بیاورد.
پی30 پرو به راحتی حتی در سختترین شرایط هم یک روز کامل همراه مطمئنی برای شما خواهد بود و این موضوع تنها به دلیل مدیریت مصرف انرژی خوب این گوشی و ظرفیت باتری آن نیست. چراکه شارژر 40 واتی پی30 پرو میتواند به سرعت و در زمان کوتاهی این گوشی را به میزان کافی برای برای اطمینان از رفع نیازهای شما با آن تا زمان شارژ کامل، شارژ کند. به عنوان مثال تنها در 10 دقیقه با این شارژر میتوانید باتری را از ظرفیت 0 درصد تا 30 درصد شارژ کرده و در مدت زمان 20 دقیقه آن را به 52 درصد شارژ برسانید. تنها در نیم ساعت P30 Pro میتواند با شارژر قدرتمند خود 74 درصد از شارژ باتری خود را بازیابد و کمتر از یک ساعت بهطور کامل شارژ شود. به تمامی این موارد قابلیت شارژ بیسیم سریع 15 وات و امکان شارژ بیسیم معکوس را نیز اضافه کنید تا قدرت کامل P30 Pro در زمینه باتری، شارژدهی، شارژ شدن و حتی شارژ کردن دیگر دستگاهها را دریابید.
جمعبندی
هوآوی یک بار دیگر نشان داد که توانایی این را دارد تا یک گوشی ساختارشکن را به عنوان پرچمدار جدید خود راهی بازار کند. نوآوریهای این شرکت در زمینه تولید گوشیهای هوشمند یکی از نقاط قوت و دلایل محبوبیت آنها است. به نظر میرسد P30 پرو باتوجه به سختافزار قدرتمند، دوربینهای با کیفیت، طراحی چشمنواز و باتری بادوام، مسیر سختی برای فروش خوب در بازار پیش رو نداشته باشد. اما با در نظر گرفتن شرایط ارزی و وضعیت بازار موبایل کشور در حال حاضر نمیتوان سهولت این مسیر در ایران را برای Huawei P30 Pro قطعی دانست. در هر صورت پرچمدار جدید سری P را میتوان بدون اغراق جزء برترین گوشیهای سال 2019 تا اینجای کار دانست و انتظار داشت که نوآوریهایی که این گوشی با خود به بازار موبایل آورده است، در آیندهای نزدیک در دیگر گوشیهای بازار نیز استفاده شود.
9.4امتیاز9.5سخت افزار9.4صفحه نمایش9.6دوربین9صدا9.6طراحی9.3باتری9.1ارزش خرید
من به طور تصادفی و از طریق یه لینک توی یه صفحه دیگه به اینجا وصل شدم و چه تصادف خوبی بود. کامل ترین و دقیق ترین و منصفانه ترین نقدی که تا حالا دیده بودم. مطمئنم اگه بتونید نقدهاتون رو به زبان انگلیسی بنویسید تمام سایتهای معتبر با شما همکاری می کنند. عالی بود. ممنونم
سلام
ممنون از توجه و دقت شما
نه دوست عزیز. متأسفانه پشتیبانی نمیکنه.
عرض سلام خدمت شما و ممنون از بررسی کامل و دقیق شما
فقط یه سوال
آیا دوربین اصلی این گوشی از فیلم برداری HDR پشتیبانی میکنه یا خیر… عنایت داشته باشید فیلم برداری منظور هست نه عکاسی… سپاس از شما
سلام
ممنون از توجهتون
از نظر سخت افزاری گوشی هوآوی جدیدتر هست امانه آن حدی که نیاز باشه نوت رو تعویض کنید
اما اگه امکانات دیگری مثل دوربین براتون خیلی مهمه، پی30 پرو قطعاً گزینه بهتری هست
ممنون بابت بررسی خوبتون… 😡 یه سوال هم داشتم،قصد دارم گلکسی نوت9 را تعویض و p30 pro را خریداری بکنم، به نظر شما گوشی جدد هواوی ارزشش را داره که این کار را انجام بدم؟
ممنون از توجهتون دوست عزیز
ممنون از توجهتون جناب ابیشی
متأسفانه همینطوره.. با وجود اینکه گوشی بسیار خوبی هست برای درصد بزرگی از ما قابل دسترس نیست.
سلام
ممنون از توجهتون.. حتماً در اولین فرصت ممکن بررسی ویدئویی هم روی سایت قرار میگیره
با تشکر
بررسیتون بسیار عالب یود.
کاری کردن که نتونیم هیچی بگیریم
حتی پیش پا افتاده ترین چیزها رو
:l:l
با تشکر از خانم نوربخش برای این بررسی عالی.
این گوشی بسیار زیبا و قدرتمند بود، واقعا قیمت همه ی گوشی ها حتی برای هواوی هم بالاست.
خیلی خوب بود. روزی که شرکت های چینی اومدن تو بازار هیچ کس فکر میکرد روزی چنین گوشی هایی تولید کنن . واقعا نظرم راجع به هواوی عوض شد.
اگر ممکنه بررسی ویدیویی هم بزارید